Karim Benzema a fost omul numărul unu pentru Real Madrid în meciul cu Manchester City, din manșa tur a semifinalelor Champions League. "Cetățenii" s-au impus cu 4-3, iar Realul păstrează șanse de a accede în marea finală, iar asta i se datorează în mare măsură lui Benzema.
Francezul a sunat trezirea în tabăra Realului, înscriind pentru 1-2 cu un voleu superb, iar pe final a reușit și golul care menține gruparea blanco în lupta pentru calificare. La 4-2 pentru City, francezul și-a asumat responsabilitatea executării unui penalty dictat după un henț al lui Laporte. Atacantul nu doar că a marcat, dar a făcut-o în cel mai spectaculos mod posibil, executând în stilul "Panenka", adică o scăriță pe centrul porții.
Citește și:
Liga
Care a fost prioritatea lui Ancelotti în meciul cu Atletico Madrid: "Am vrut să evităm problemele"
09/05/2022 LA 07:03

Benzema s-a antrenat intens pentru a executa penalty-uri în stil "Panenka"

Benzema și-a asumat astfel un risc imens, mai ales că nu fuesese deloc sigur de la punctul cu var în ultima vreme. Francezul a ratat 4 din ultimele 7 penalty-uri executate, iar o nouă ratare ar fi însemnat aproape sigur o eliminare a Realului din Champions League.
Majoritatea microbiștilor și specialiștilor au fost surprinși de execuția francezului, dar Rodrygo a făcut lumină asupra modului în care a francezul a decis să bată acel penalty. Brazilianul a dezvăluit că Benzema s-a pregătit intens pentru penalty-uri la ultimele antrenamente, iar șuturile pe centru au fost frecvente.
"S-a antrenat pentru astfel de execuții, iar oamenii de pe bancă se așteptau la asta", a spus Rodrygo, citat de Marca.
La finalul partidei de marți, Benzema a avut un discurs mobilizator în perspectiva returului, iar când s-a referit la penalty-ul transformat a fost foarte sigur pe el: "Mereu am spus că numai cine nu execută nu ratează penalty-uri. Am mare încredere în mine și a ieșit bine".
Liga Campionilor UEFA
Pep Guardiola, devastat după eliminarea din Champions League! "Fotbalul e imprevizibil"
05/05/2022 LA 04:25
Ligue 1
Mbappe și Benzema, în cursa pentru titlul de cel mai bun fotbalist din Franța! Cine sunt candidații
04/05/2022 LA 10:05