Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Pep Guardiola apără stilul lui Diego Simeone: "Dezbatere stupidă! Ce înseamnă să joci urât?"

Alex Masgras

Publicat 04/04/2022 la 16:10 GMT+3

Pep Guardiola a apărat stilul defensiv al lui Diego Simeone, înaintea dublei din sferturile UEFA Champions League dintre Manchester City și Atletico Madrid. Antrenorul spaniol consideră că dezbatarea în legătură cu stilul care l-a făcut celebru pe Simeone este una stupidă

Bayern Munich's Spanish head coach Pep Guardiola (R) and Atletico Madrid's Argentinian coach Diego Simeone shake hands

Credit imagine: Reuters

Manchester City și Atletico Madrid se vor întâlni în sferturile de finală ale UEFA Champions League. Dubla dintre cele două campioane din Premier League și La Liga ale sezonului trecut pun în față cele două stiluri total diferite ale antrenorilor Pep Guardiola și Diego Simeone.
Argentinianul este unul dintre cei mai criticați antrenori din lume din cauza stilului foarte defensiv de joc practicat de Atletico Madrid. Cu toate acestea, Pep Guardiola nu vrea să intre în astfel de dezbateri, pe care le consideră stupide, spunând că Atletico Madrid nu este atât de defensivă precum se spune și că este normal ca fiecare antrenor să facă tot posibilul pentru a câștiga.
"După ce am urmărit-o pe Atletico, pot spune că este o percepție greșită despre modul în care joacă Simeone. Este mult mai ofensiv decât cred unii. El nu vrea să riște pe faza de construcție, dar au calitate în ultima treime.
Nu voi vorbi vreo secundă despre această dezbatere stupidă. Toată lumea încearcă să câștige jocul. Dacă ei câștigă, atunci au dreptate. Dacă noi câștigăm, noi avem dreptate. Sincer, nici măcar o secundă", a spus Pep Guardiola la conferința de presă premergătoare partidei cu Atletico Madrid de marți seară.
Citește și:

Manchester City a apelat și ea la tactica lui Diego Simeone

În cadrul aceleiași conferințe de presă, Pep Guardiola a ținut să precizeze că și Manchester City a apelat la unele dintre tacticile criticate ale lui Diego Simeone.
"Și noi trebuie să facem la fel, să ne apărăm poziția. Face parte din joc. Nu voi judeca ce fac ei, voi analiza doar ce trebuie să fac pentru a merge la Madrid săptămâna viitoare cu un rezultat bun.
Ce înseamnă să joci urât? Echipa mea a câștigat cu 1-0 pe Old Trafford și Bernardo Silva a petrecut cinci minute în colțul terenul. Nu e urât. Îți aperi poziția. Nu voi vorbi despre ce fac alții, niciodată nu îmi judec adversarii", a mai spus Pep Guardiola.
Pep Guardiola și Diego Simeone s-au întâlnit de trei ori până acum din postura de antrenori. Prima întâlnire a avut loc în 2012, când Guardiola se afla pe banca Barcelonei. Atunci, catalanii s-au impus cu 2-1 pe fostul Vicente Calderon.
Pep Guardiola Diego Simeone Atletico Madrid Bayern Monaco 2016
Celelalte două întâlniri au avut loc în 2016, în semifinalele UEFA Champions League. În acel moment, Guardiola era antrenorul lui Bayern Munchen, dar nu a putut să treacă de madrileni. Echipa lui Diego Simeone s-a impus cu 1-0 în partida tur din Spania, iar Bayern a câștigat cu 2-1 returul de la Madrid. În ciuda înfrângerii, Diego Simeone a obținut calificarea în finala din 2016 a UEFA Champions League.
Manchester City s-a calificat în sferturile de finală ale UEFA Champions League după ce a trecut de Sporting Lisabona (5-0 la general), în timp ce Atletico Madrid a trecut în optimile de finală de rivala din oraș a "cetățenilor", Manchester United (2-1 la general).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo