Manchester City și Atletico Madrid se vor întâlni în sferturile de finală ale UEFA Champions League. Dubla dintre cele două campioane din Premier League și La Liga ale sezonului trecut pun în față cele două stiluri total diferite ale antrenorilor Pep Guardiola și Diego Simeone.
Argentinianul este unul dintre cei mai criticați antrenori din lume din cauza stilului foarte defensiv de joc practicat de Atletico Madrid. Cu toate acestea, Pep Guardiola nu vrea să intre în astfel de dezbateri, pe care le consideră stupide, spunând că Atletico Madrid nu este atât de defensivă precum se spune și că este normal ca fiecare antrenor să facă tot posibilul pentru a câștiga.
"După ce am urmărit-o pe Atletico, pot spune că este o percepție greșită despre modul în care joacă Simeone. Este mult mai ofensiv decât cred unii. El nu vrea să riște pe faza de construcție, dar au calitate în ultima treime.
Premier League
Lucian Sănmărtean a ales jucătorul etapei a 38-a din Premier League
ACUM 18 ORE
Nu voi vorbi vreo secundă despre această dezbatere stupidă. Toată lumea încearcă să câștige jocul. Dacă ei câștigă, atunci au dreptate. Dacă noi câștigăm, noi avem dreptate. Sincer, nici măcar o secundă", a spus Pep Guardiola la conferința de presă premergătoare partidei cu Atletico Madrid de marți seară.
Citește și:

Manchester City a apelat și ea la tactica lui Diego Simeone

În cadrul aceleiași conferințe de presă, Pep Guardiola a ținut să precizeze că și Manchester City a apelat la unele dintre tacticile criticate ale lui Diego Simeone.
"Și noi trebuie să facem la fel, să ne apărăm poziția. Face parte din joc. Nu voi judeca ce fac ei, voi analiza doar ce trebuie să fac pentru a merge la Madrid săptămâna viitoare cu un rezultat bun.
Ce înseamnă să joci urât? Echipa mea a câștigat cu 1-0 pe Old Trafford și Bernardo Silva a petrecut cinci minute în colțul terenul. Nu e urât. Îți aperi poziția. Nu voi vorbi despre ce fac alții, niciodată nu îmi judec adversarii", a mai spus Pep Guardiola.
Pep Guardiola și Diego Simeone s-au întâlnit de trei ori până acum din postura de antrenori. Prima întâlnire a avut loc în 2012, când Guardiola se afla pe banca Barcelonei. Atunci, catalanii s-au impus cu 2-1 pe fostul Vicente Calderon.
https://i.eurosport.com/2016/04/28/1844616.jpg
Celelalte două întâlniri au avut loc în 2016, în semifinalele UEFA Champions League. În acel moment, Guardiola era antrenorul lui Bayern Munchen, dar nu a putut să treacă de madrileni. Echipa lui Diego Simeone s-a impus cu 1-0 în partida tur din Spania, iar Bayern a câștigat cu 2-1 returul de la Madrid. În ciuda înfrângerii, Diego Simeone a obținut calificarea în finala din 2016 a UEFA Champions League.
Manchester City s-a calificat în sferturile de finală ale UEFA Champions League după ce a trecut de Sporting Lisabona (5-0 la general), în timp ce Atletico Madrid a trecut în optimile de finală de rivala din oraș a "cetățenilor", Manchester United (2-1 la general).
Premier League
Jurgen Klopp, reacție de mare clasă, după ce City a devenit campioană cu o remontada istorică
IERI LA 21:00
Premier League
Guardiola, uluit de Liverpool: "N-am văzut în viața mea așa echipă". Pep, gluma anului
IERI LA 19:33