Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Real Madrid are motive de speranță înaintea returului cu City! 5 "Remontade" istorice reușite de madrileni

Nicu Savin

Publicat 04/05/2022 la 19:12 GMT+3

Real Madrid are nevoie de un meci mare împotriva lui Manchester City pentru a se califica în finala Champions League. Campioana Spaniei a pierdut pe Etihad cu 4-3, astfel că trebuie să câștige neapărat pe Bernabeu pentru a-și îndeplini obiectivul. Deși de cele mai multe ori madrilenii au părăsit competiția când au pierdut prima manșă, "los blancos" au izbutit și câteva reveniri memorabile.

Karim Benzema marca de penalti a lo panenka en el Real Madrid-Manchester City

Credit imagine: Getty Images

Real Madrid este în fața celui mai important meci al sezonului. După ce a cucerit al 35-lea titlu din istorie fără prea mari emoții, echipa lui Ancelotti are șansa de a se califica în finala Champions League. Misiunea va fi însă una infernală, deoarece madrilenii au pierdut cu 4-3 în turul cu Manchester City.
Santiago Bernabeu este un loc unde mulți granzi ai Europei au clacat în dese rânduri, iar speranțele fanilor sunt în picioare. În ultimii 22 de ani, Real Madrid a pierdut de 13 ori prima manșă a unei duble eliminatorii din Champions League și numai de 4 ori a reușit să răstoarne rezultatul și să obțină calificarea.
Citește și:

Real Madrid are în palmares câteva "Remontade" impresionante

Totuși, în istoria clubului blanco există câteva "Remontade" memorabile, iar presa iberică le-a readus pe tapet în speranța că se va întâmpla la fel și în această seară.
Prima mare izbândă de acest gen a Realului a fost în sezonul 1975-1976. În optimile de finală ale Cupei Campionilor, Real Madrid a pierdut cu 4-1 pe terenul lui Derby County în tur, dar a învins cu același scor în retur și apoi s-a calificat în prelungiri.
În sezonul 1979-1980, în sferturile de finală, madrilenii au pierdut cu 2-0 pe terenul lui Celtic în tur, dar pe Bernabeu au câștigat cu 3-0 și au avansat în semifinale.
O poveste asemănătoare a avut loc în stagiunea 1986-1987, tot în sferturi. Realul a fost condusă cu 3-0 și 4-1 la Belgrad, de Steaua Roșie, dar s-a terminat 4-2 pentru sârbi. La retur, Realul s-a impus cu 2-0 și a mers mai departe datorită golurilor mai multe marcate în deplasare, regulă care azi nu mai este în vigoare.
În sezonul următor, Real a reușit încă o revenire fantastică. Bayern Munchen conducea cu 3-0 în minutul 85 al primei manșe, disputată în Germania, dar Realul a marcat de două ori pe final și speranțele la calificare erau vii. La retur, madrilenii au câștigat cu 2-0 și au avansat în semifinale. La 14 ani distanță, Bayern a pățit-o din nou. După ce a câștigat în tur cu 2-1, a pierdut pe Bernabeu cu 2-0 și Realul a ieșit din nou învingătoare la general.
Ultima mare realizare a madrilenilor în acest sens s-a produs în sezonul 2015-2016, în fața lui Wolfsburg. Nemții s-au impus cu 2-0 pe teren propriu, dar un hattrick de senzație semnat de Cristiano Ronaldo a dus Realul în semifinale.
La toate astea se adaugă și succesul din acest sezon contra lui PSG, când madrilenii au recuperat un handicap de două goluri (PSG a câștigat cu 1-0 pe Parc de Princes și a condus cu 1-0 la pauză și pe Bernabeu, dar Realul s-a impus în final cu 3-1).
Așadar, Real Madrid a bifat câteva reveniri de clasă de-a lungul timpului, în fața unor echipe de top la vremea respectivă, astfel că o asemenea izbândă în fața lui Manchester City nu este imposibilă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo