Real Madrid este în fața celui mai important meci al sezonului. După ce a cucerit al 35-lea titlu din istorie fără prea mari emoții, echipa lui Ancelotti are șansa de a se califica în finala Champions League. Misiunea va fi însă una infernală, deoarece madrilenii au pierdut cu 4-3 în turul cu Manchester City.
Santiago Bernabeu este un loc unde mulți granzi ai Europei au clacat în dese rânduri, iar speranțele fanilor sunt în picioare. În ultimii 22 de ani, Real Madrid a pierdut de 13 ori prima manșă a unei duble eliminatorii din Champions League și numai de 4 ori a reușit să răstoarne rezultatul și să obțină calificarea.
Citește și:
Premier League
Jurgen Klopp, reacție de mare clasă, după ce City a devenit campioană cu o remontada istorică
ACUM 2 ORE

Real Madrid are în palmares câteva "Remontade" impresionante

Totuși, în istoria clubului blanco există câteva "Remontade" memorabile, iar presa iberică le-a readus pe tapet în speranța că se va întâmpla la fel și în această seară.
Prima mare izbândă de acest gen a Realului a fost în sezonul 1975-1976. În optimile de finală ale Cupei Campionilor, Real Madrid a pierdut cu 4-1 pe terenul lui Derby County în tur, dar a învins cu același scor în retur și apoi s-a calificat în prelungiri.
În sezonul 1979-1980, în sferturile de finală, madrilenii au pierdut cu 2-0 pe terenul lui Celtic în tur, dar pe Bernabeu au câștigat cu 3-0 și au avansat în semifinale.
O poveste asemănătoare a avut loc în stagiunea 1986-1987, tot în sferturi. Realul a fost condusă cu 3-0 și 4-1 la Belgrad, de Steaua Roșie, dar s-a terminat 4-2 pentru sârbi. La retur, Realul s-a impus cu 2-0 și a mers mai departe datorită golurilor mai multe marcate în deplasare, regulă care azi nu mai este în vigoare.
În sezonul următor, Real a reușit încă o revenire fantastică. Bayern Munchen conducea cu 3-0 în minutul 85 al primei manșe, disputată în Germania, dar Realul a marcat de două ori pe final și speranțele la calificare erau vii. La retur, madrilenii au câștigat cu 2-0 și au avansat în semifinale. La 14 ani distanță, Bayern a pățit-o din nou. După ce a câștigat în tur cu 2-1, a pierdut pe Bernabeu cu 2-0 și Realul a ieșit din nou învingătoare la general.
Ultima mare realizare a madrilenilor în acest sens s-a produs în sezonul 2015-2016, în fața lui Wolfsburg. Nemții s-au impus cu 2-0 pe teren propriu, dar un hattrick de senzație semnat de Cristiano Ronaldo a dus Realul în semifinale.
La toate astea se adaugă și succesul din acest sezon contra lui PSG, când madrilenii au recuperat un handicap de două goluri (PSG a câștigat cu 1-0 pe Parc de Princes și a condus cu 1-0 la pauză și pe Bernabeu, dar Realul s-a impus în final cu 3-1).
Așadar, Real Madrid a bifat câteva reveniri de clasă de-a lungul timpului, în fața unor echipe de top la vremea respectivă, astfel că o asemenea izbândă în fața lui Manchester City nu este imposibilă.
Premier League
Guardiola, uluit de Liverpool: "N-am văzut în viața mea așa echipă". Pep, gluma anului
ACUM 3 ORE
Premier League
Pep Guardiola i-a mulțumit lui Liverpool pentru felul în care a jucat în acest sezon
ACUM 16 ORE