Real Madrid - Shakhtar Donetsk se anunța un meci cu fotbal total, în condițiile în care Los Blancos au câștigat partida de la Kiev cu 5-0, iar media reușitelor în partidele directe era de 4,6 goluri.
Iar așteptările au fost în mare confirmare, mai ales că și reprezentanta Ucrainei era nevoită să joace la victorie pentru a continua să spere la o calificare măcar în fazele eliminatorii ale Europa League. La final, într-o partidă cu peste 25 de ocazii de gol, Real a câștigat cu 2-1 și și-a mai îmbunătățit astfel procentajul pe teren propriu din ultima vreme, după ce în precedentele 8 partide se impusese doar în 3 ocazii.
Liga
Ancelotti a oferit o reacție sugestivă privind posibilul transfer al lui Mbappe la Real Madrid
ACUM 17 ORE

Real Madrid - Shakhtar Donetsk 2-1. Karim Benzema a fost omul meciului

Echipa lui Carlo Ancelotti și-a făcut meciul mai ușor încă din prima parte a jocului, după ce Karim Benzema a deschis scorul în minutul 14. Momentul a fost special atât pentru francez, dar mai ales pentru club, pentru că a însemnat reușita cu numărul 1.000 în Liga Campionilor (inclusiv calificări). Los Blancos sunt primul club din istoria competiției europene care a atins acest prag.
Shakhtar Donetsk a fost departe în acest sezon european de ceea ce a realizat în ediția trecută, când a învins Real Madrid de două ori, dar nu a mai avut nimic de pierdut și a propus un joc ofensiv. La rândul ei și-a creat multe ocazii de gol, iar curajul a fost răsplătit în minutul 39, când Fernando a restabilit egalitatea.
Oaspeții au avut apoi șanse să preia și conducerea, dar până la urmă a înscris tot Karim Benzema, în minutul 61. Atacantul naționalei Franței traversează o perioadă incredibilă și a confirmat și cu această ocazie că merită să fie luat în calcul pentru Balonul de Aur. El a ajuns astfel la 12 goluri în ultimele 11 partide ale echipei Real Madrid desfășurate pe teren propriu.
Cu această ocazie, Benzema a devenit și cel mai în vârstă jucător al madrilenilor din ultimii 56 de ani, care a reușit mai mult de un gol într-o partidă în Liga Campionilor (continuatoarea Cupei Campionilor Europeni). Francezul a înscris cele două goluri la 33 de ani și 319 zile. Potrivit Opta Joe, în 1965, într-o partidă Real – Feyenoord, Ferenc Puskás puncta de 4 ori la vârsta de 38 de ani și 173 de zile.
La final, Real Madrid a obținut 3 puncte valoroase, cu care s-a apropiat de calificarea în optimile de finală ale Ligii Campionilor.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
https://i.eurosport.com/2021/11/01/3246924.jpg
Premier League
Solskjaer ar putea reveni în fotbal mai repede decât ar fi crezut oricine. Un mare club îl curtează
ACUM 21 ORE
Liga
Mbappe la Real Madrid, doar o chestiune de timp! Dezvăluirea făcută de surse din cadrul clubului
ACUM O ZI