Tragerea la sorți de la Nyon pentru Liga Campionilor s-a repetat, iar Real Madrid se poate considera acum cea mai nedreptățită! De la un meci cu Benfica Lisabona a ajuns la o confruntare cu ... PSG!
Și pentru parizieni "dubla" din această fază a competiției este mai complicată, având în vedere că Manchester United este cotată azi mai slab decât formația din capitala Spaniei.
Liga Campionilor UEFA
Ronaldo sau Messi? Cine a contribuit la cele mai multe goluri în istoria Champions League?
14/12/2021 LA 15:21
La prima tragere la sorți, Los Blancos au fost extrași din urne, pentru cele două jocuri cu Benfica, înaintea gafei cu Manchester United, care i-a obligat pe oficialii UEFA să repete evenimentul. Mass-media spaniolă a evidențiat deja că nu vor accepta destul de ușor această situație și vor contesta această tragere la sorți.

Real Madrid vs Mbappe, Messi și Ramos, în derby-ul optimilor Champions League

Sorții au decis însă ca PSG și Real Madrid să se înfrunte în optimile de finală, iar dacă nu vor interveniși alte lucruri neprevăzute, o mare favorită va spune adio trofeului încă după această fază a competiției. Jocul stârnește multe pasiuni, dar și multe subiecte.
https://i.eurosport.com/2021/12/13/3271268.jpg
Sergio Ramos, una dintre legendele clubului, va reveni pe Bernabeu pentru prima dată ca adversar, el fiind acum la PSG.
Cea mai mare „bătaie” de cap o va avea Kylian Mbappe, jucătorul curtat insistent de Real Madrid. Și după mai multe surse, aflat cu un picior în tabăra Los Blancos. Francezul poate semna cu Real Madrid chiar după 1 ianuarie. O va face însă înaintea acestei confruntări? Subiectul va fi cu siguranță întors pe toate fețele.
Leo Messi a plecat de la FC Barcelona, dar revine la rândul lui pe Bernabeu. Niciun alt jucător nu a provocat atâtea clipe amare Realului în ultimii 15 ani, precum a făcut-o argentinianul.

Real Madrid și PSG, față în față (optimi Champions League)

Pe hârtie, cele două formații sunt printre cele mai puternice din Europa. Dar dupănumărul de trofee în competiție, Los Blancos au un avantaj net: 13-0.
Ambele formații sunt lideri detașați per plan intern în LaLiga, respectiv PSG
Real Madrid
  • Valoare lot Real: 746 milioane de euro
  • Vedeta: Karim Benzema
  • Primul "11" probabil: Courtois; Carvajal, Militao, Alaba, Mendy; Modric, Casemiro, Kross; Asensio, Benzema, Vinicius jr.
PSG
  • Valoare lot PSG: 990 milioane de euro
  • Vedeta: Kylian Mbappe
  • Primul "11" probabil: Navas - Hakimi, Marquinhos, Kimpembe, Nuno Mendes - Verratti, Wijnaldum, Gueye - Messi, Mbappe, Neymar
Cele două formații s-au înfruntat pentru ultima dată în 2019, în faza grupelor. PSG a câștigat cu 3-0 pe teren propriu și a terminat 2-2 pe Bernabeu. Parizienii au ajuns până în finală, dar au peirdut cu Bayern Munchen în vara anului 2020, post-pandemie. Cu un an mai devreme, Real Madrid a eliminat PSG cu 3-1 și 2-1 în optimile de finală,ulterior câștigând și trofeul după o finală cu Liverpool (3-1).
Liga Campionilor UEFA
John Terry a indicat cine este principala amenințare în Champions League pentru Top 3 din Anglia
14/12/2021 LA 13:30
Liga Campionilor UEFA
Real Madrid "a luat foc" după a doua tragere la sorți a optimilor Champions League: "E regretabil!"
13/12/2021 LA 17:21