Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Salah nu e singurul ahtiat după revanșă! Starul lui Liverpool care nu a primit nicio șansă la Real Madrid

Nicu Savin

Publicat 27/05/2022 la 15:18 GMT+3

Finala Champions League dintre Real Madrid și Liverpool este un prilej de revanșă pentru "cormorani", după ultimul act pierdut acum 4 ani în fața madrilenilor. Pe lângă motivul comun, există și câteva motive personale de revanșă pentru jucătorii lui Klopp. Printre aceștia se numără și Fabinho, care a fost jucătorul Realului în prima parte a carierei, dar nu a primit nicio șansă.

Fabinho, Mo Salah et Trent Alexander-Arnold, lors de la victoire de Liverpool à Villarreal

Credit imagine: Getty Images

Liverpool - Real Madrid este finala Champions League din acest an, iar confruntarea se anunță una electrizantă. Cele două echipe se întâlnesc pentru a 3-a oară în ultimul act din cea mai importantă competiție intercluburi, victoriile fiind împărțite până acum.
Ultimul duel pentru trofeu a avut loc acum 4 ani, la Kiev, când Realul s-a impus cu 3-1 într-un meci marcat de erorile uriașe ale lui Karius, dar și de execuția superbă, din foarfecă, a lui Bale. "Cromoranii" au așadar șansa revanșei, iar pentru unii dintre jucătorii lui Klopp există motive în plus să-și dorească victoria.
Mo Salah a declarat public faptul că își dorește să câștige și pentru a se revanșa după meciul din 2018, când a părăsit terenul accidentat în prima repriză, după ce a fost lovit brutal de Sergio Ramos.
Fabinho are și el o mare ambiție în meciul de sâmbătă, dar dintr-un motiv diferit. Brazilianul a fost jucătorul Realului în primul său sezon în Europa (2012-2013), dar i s-au acordat puține șanse.
Citește și:

Fabinho a fost jucătorul lui Real Madrid pentru un sezon

Fabinho și-a amintit de momentul în care a ajuns la Real Madrid. Inițial, el a fost cumpărat de Rio Ave de la Fluminense, dar echipa portugheză a fost doar o stație, pentru că celebrul Jorge Mendez vorbise deja cu Realul. Mijlocașul lui Liverpool a povestit și o fază hazlie, spunând că l-a cunoscut pe Jose Mourinho în pijamale.
"Tocmai ajunsesem în Portugalia. Trecuseră cel mult trei săptămâni. Brusc, agentul meu m-a sunat și mi-a spus să-mi fac bagajele pentru că Jorge Mendes va veni să mă caute în zori. Eram în mașină și nimeni nu mi-a spus nimic. La un moment dat, Mendes mi-a zis -Mergem la Madrid să semnezi cu Real! Am sunat-o pe mama și a început să plângă-.
Dormeam la hotel când cineva a bătut la ușă. Nu-mi venea să cred. Erau Mendes și Mourinho! A vrut să-mi ureze bun venit și eu eram încă în pijama. Nici nu știam ce să spun", a spus Fabinho, citat de Marca.
Din păcate pentru Real, Fabinho nu și-a arătat clasa la acea vreme și a jucat un singur meci la prima echipă. Jose Mourinho nu l-a folosit pe Fabinho decât 14 minte, într-un meci cu Malaga (6-2), spre finalul stagiunii, duel în care brazilianul a dat un assist. De notat că la acea vreme Fabinho juca fundaș dreapta, abia mai târziu descoperindu-se că el dă un randament mai bun în centrul liniei mediene.
Fabinho a jucat 30 de meciuri pentru echipa a 2-a madrilenilor în sezonul 2012-2013, iar apoi s-a întors la Rio Ave. Nu a rămas în Portugalia, pentru că a fost împrumutat la AS Monaco, iar după doi ani clubul din Principat l-a achiziționat definitiv pentru aproximativ 6 milioane de €. Ascensiunea sa a fost fantastică, iar Fabinho a fost un punct fix în echipa care câștiga titlul în Ligue 1 în 2017, sub comanda lui Leonardi Jardim.
În 2018 a ajuns la Liverpool, în schimbul a 45 de milioane de €, iar timpul a demonstrat că echipa de pe Anfield a făcut o ivestiție excelentă. Accidentat până de curând, Fabinho este gata să înfrunte Real Madrid în cel mai important meci al sezonului.
Va regreta Realul că nu l-a păstrat acum 9 ani? Rămâne de văzut.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo