Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Schmeichel "a uitat" cum a câștigat UCL! Danezul a pus-o la zid pe Real, după "Remontada" cu City

Nicu Savin

Publicat 05/05/2022 la 13:26 GMT+3

Real Madrid a reușit o revenire istorică în fața lui Manchester City și s-a calificat în finala Champions League. "Remontada" reușită de madrileni nu a impresionat însă pe toată lumea. Peter Schmeichel, fostul mare portar al lui Manchester United, a avut un discurs vehement după meciul de pe Bernabeu, declarând că Realul nu are niciun drept să joace finala.

Peter Schmeichel broadcasts ahead of the Premier League match between Manchester United and Newcastle United

Credit imagine: Getty Images

Real Madrid a reușit imposibilul în returul semifinalei cu Manchester City din Champions League. Nici măcar fanii nu mai sperau la o revenire când campioana Angliei conducea cu 5-3 la general în minutul 90 al partidei de pe Bernabeu, dar echipa lui Ancelotti a izbutit o performanță care cu greu va fi egalată.
Dubla lui Rodrygo din ultimele minute a trimis meciul în prelungiri, iar Benzema a marcat golul unei calificări istorice, transformând un penalty în startul primei reprize suplimentare. Majoritatea oamenilor din lumea fotbalului au rămas impresionați de forța de revenire a Realului, dar există și mulți care pun doar pe seama norocului scenariul incredibil din final.
Printre ei se numără și Peter Schmeichel, legendarul portar al lui Mancehster United, care a pus-o la zid pe Real Madrid după această dublă manșă. Danezul consideră că echipa madrilenă nu merită sub nicio formă să fie în finală și admite că nu își explică cum a fost posibil să se ajungă la un asemenea deznodământ în condițiile în care City a fost clar echipa mai bună.
"Prima lor ocazie a fost golul din minutul 90. Au avut 3 șuturi pe poartă și 3 goluri. Real Madrid nu are niciun drept să joace această finală! A fost echipa mult mai slabă, la o milă distanță de adversar. Manchester City a controlat total jocul, însă publicul a fost al 12-lea jucător pentru Real. Când a început repriza secundă și au avut acea ocazie după numai câteva secunde, întreg stadionul a explodat, a fost o atmosferă incredibilă. Îmi pare rău pentru City, au jucat bine până în minutul 90, au avut situația sub control. Rodri a fost minunat la mijlocul terenului, dar s-a văzut absența lui De Bruyne în prelungiri. Chiar și așa, Dumnezeule! Nu am nicio idee cum a reușit Realul să revină. N-au jucat deloc bine. Nu mai înțeleg nimic din fotbal", a spus Schmeichel la microfonul CBS Sports, citat de Mirror.
Declarațiile lui Schmeichel sunt în concordanță cu realitatea, dar danezul parcă a uitat cum a câștigat Champions League în 1999. Acesta era în poarta lui Man United în finala cu Bayern Munchen. Bavarezii au condus cu 1-0 și au controlat meciul în mare parte, ratând câteva ocazii bune de a încheia socotelile. United a câștigat însă cu 2-1, ambele goluri venind în prelungirile partidei.
Citește și:

Arsene Wenger a dat vina pe Grealish pentru eșecul lui City

Experții din întreaga lume găsesc cu greu explicații pentru ceea ce s-a întâmplat pe Bernabeu, iar norocul Realului este singurul argument pentru mulți dintre ei.
Arsene Wenger a disecat în amănunt finalul de meci și a ajuns la o concluzie clară. Jack Grealish este principalul vinovat pentru înfrângerea lui City. Omul de 100 de milioane de £ al lui Guardiola a intrat bine în meci și a ratat două șanse uriașe de a face 2-0 și a pecetlui soarta calificării. Mendy a scos de pe linia porții la prima dintre ele, iar Courtois a avut o paradă de senzație la a doua. Dacă la fazele respective nu i se poate imputa nimic lui Grealish, Wenger consideră că acesta a greșit flagrant în defensivă, având o atitudine nonșalantă în fața lui Carvajal, care a centrat la golul doi marcat de Rodrygo.
"Uitați-vă la golul doi al Realului, la duelul dintre Grealish și Carvajal. Este depășit mult prea ușor. Trebuia neapărat să lupte mai mult pentru a opri centrarea. Nu îți dorești o minge în careu într-un astfel de moment. Orice se poate întâmpla când toți adversarii sunt acolo.
City nu și-a asigurat flancurile în defensivă pe final. Și la primul gol, Benzema a recentrat prea ușor. Fundașii nu prea au atacat mingea, au făcut greșeli mari.", a spus Wenger pentru beIN Sports.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo