Real Madrid a reușit imposibilul în returul semifinalei cu Manchester City din Champions League. Nici măcar fanii nu mai sperau la o revenire când campioana Angliei conducea cu 5-3 la general în minutul 90 al partidei de pe Bernabeu, dar echipa lui Ancelotti a izbutit o performanță care cu greu va fi egalată.
Dubla lui Rodrygo din ultimele minute a trimis meciul în prelungiri, iar Benzema a marcat golul unei calificări istorice, transformând un penalty în startul primei reprize suplimentare. Majoritatea oamenilor din lumea fotbalului au rămas impresionați de forța de revenire a Realului, dar există și mulți care pun doar pe seama norocului scenariul incredibil din final.
Printre ei se numără și Peter Schmeichel, legendarul portar al lui Mancehster United, care a pus-o la zid pe Real Madrid după această dublă manșă. Danezul consideră că echipa madrilenă nu merită sub nicio formă să fie în finală și admite că nu își explică cum a fost posibil să se ajungă la un asemenea deznodământ în condițiile în care City a fost clar echipa mai bună.
Premier League
Moment istoric. Guardiola i-a transmis unui jucător al lui City că e liber să își caute echipă
ACUM 3 ORE
"Prima lor ocazie a fost golul din minutul 90. Au avut 3 șuturi pe poartă și 3 goluri. Real Madrid nu are niciun drept să joace această finală! A fost echipa mult mai slabă, la o milă distanță de adversar. Manchester City a controlat total jocul, însă publicul a fost al 12-lea jucător pentru Real. Când a început repriza secundă și au avut acea ocazie după numai câteva secunde, întreg stadionul a explodat, a fost o atmosferă incredibilă. Îmi pare rău pentru City, au jucat bine până în minutul 90, au avut situația sub control. Rodri a fost minunat la mijlocul terenului, dar s-a văzut absența lui De Bruyne în prelungiri. Chiar și așa, Dumnezeule! Nu am nicio idee cum a reușit Realul să revină. N-au jucat deloc bine. Nu mai înțeleg nimic din fotbal", a spus Schmeichel la microfonul CBS Sports, citat de Mirror.
Declarațiile lui Schmeichel sunt în concordanță cu realitatea, dar danezul parcă a uitat cum a câștigat Champions League în 1999. Acesta era în poarta lui Man United în finala cu Bayern Munchen. Bavarezii au condus cu 1-0 și au controlat meciul în mare parte, ratând câteva ocazii bune de a încheia socotelile. United a câștigat însă cu 2-1, ambele goluri venind în prelungirile partidei.
Citește și:

Arsene Wenger a dat vina pe Grealish pentru eșecul lui City

Experții din întreaga lume găsesc cu greu explicații pentru ceea ce s-a întâmplat pe Bernabeu, iar norocul Realului este singurul argument pentru mulți dintre ei.
Arsene Wenger a disecat în amănunt finalul de meci și a ajuns la o concluzie clară. Jack Grealish este principalul vinovat pentru înfrângerea lui City. Omul de 100 de milioane de £ al lui Guardiola a intrat bine în meci și a ratat două șanse uriașe de a face 2-0 și a pecetlui soarta calificării. Mendy a scos de pe linia porții la prima dintre ele, iar Courtois a avut o paradă de senzație la a doua. Dacă la fazele respective nu i se poate imputa nimic lui Grealish, Wenger consideră că acesta a greșit flagrant în defensivă, având o atitudine nonșalantă în fața lui Carvajal, care a centrat la golul doi marcat de Rodrygo.
"Uitați-vă la golul doi al Realului, la duelul dintre Grealish și Carvajal. Este depășit mult prea ușor. Trebuia neapărat să lupte mai mult pentru a opri centrarea. Nu îți dorești o minge în careu într-un astfel de moment. Orice se poate întâmpla când toți adversarii sunt acolo.
City nu și-a asigurat flancurile în defensivă pe final. Și la primul gol, Benzema a recentrat prea ușor. Fundașii nu prea au atacat mingea, au făcut greșeli mari.", a spus Wenger pentru beIN Sports.
Liga
Gareth Bale pleacă de la Real și e la un pas de retragere! Anunțul de ultim moment al agentului său
ACUM 14 ORE
Liga
Marca anunță că Mbappe a bătut palma cu Real Madrid! "Au încheiat acordul săptămâna trecută"
ACUM 20 ORE