Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sebastian Haller, primul jucător din istorie care a înscris în primele 6 meciuri jucate în Champions League

Nicu Savin

Actualizat 08/12/2021 la 00:14 GMT+2

Sebastian Haller a marcat primul gol al duelului dintre Ajax și Sporting, reușita sa ducându-l direct în cărțile de istorie ale fotbalului internațional. Ivorianul a devenit primul jucător care marchează în fiecare din primele 6 partide jucate în Champions League, iar atacantul ar putea bifa și alte reușite la care nici nu visa la începutul competiției.

Sébastien Haller, Ajax, Champions League

Credit imagine: Getty Images

Sebastian Haller a fost omul numărul unu al lui Ajax în această ediție de Champions League. Ivorianul transferat de la West Ham United a marcat 4 goluri în primul său meci în competiția supremă din fotbalul european (5-1 la Sportibg), dar nu s-a oprit acolo.
Haller a continuat să marcheze în fiecare dintre meciurile care au urmat, iar în această seară și-a definitivat opera, deschizând scorul în meciul pe care Ajax îl joacă de la această oră cu Sporting, unul fără miză, deoarece ambele echipe sunt sigure de calificarea în optimi, iar olandezii nu mai pot pierde locul 1.
Prin reușita de pe Amsterdam Arena, Haller a devenit primul jucător din istorie care marchează în primele sale 6 apariții în Champions League. Până în acest an, ivorianul nu jucase în această competiție.
Golul marcat de Haller contra lui Sporting a fost al 10-lea din această stagiune de Champions League, ceea ce-l plasează într-o categorie selectă, alături de Cristiano Ronaldo, Lionel Messi și Robert Lewandowski, singurii fotbaliști care reușiseră până acum să înscrie minim 10 goluri în faza grupelor.

Sebastian Haller, omul record al lui Ajax

Mai mult, Haller a devenit jucătorul care ajunge cel mai repede la 10 goluri marcate în Champions League, depășindu-l pe Erling Haaland. Norvegianul a avut nevoie de 7 partide pentru a înscrie primele sale 10 goluri, dar Haller a făcut-o în numai 6 meciuri.
Această seară va fi una de neuitat pentru Haller, dar ivorianul are șansa să intre definitiv în istorie. Dacă va mai reuși măcar un gol, va egala recordul lui Cristiano Ronaldo (11 goluri în faza grupelor în sezonul 2015-2016), iar în cazul în care va bifa hattrick-ul va fi singur în fruntea acestei ierarhii.
Haller a egalat deja un record care-i aparținea starului de la United. Acesta era singurul jucător din lume care reușise să puncteze în toate cele 6 meciuri din faza grupelor Champions League (2017-2018).
La ora redactării acestui articol este pauză în meciul dintre Ajax și Sporting, dar cu siguranță Haller va fi păstrat pe teren până la final pentru a încerca să-i doboare recordul lui Ronaldo.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo