Real Madrid a câștigat cu scorul de 1-0 meciul din finala Champions League, contra lui Liverpool. Singurul gol al partidei disputate la Paris a fost marcat de Vinicius Jr., în minutul 59.
În prima repriză, Liverpool a fost echipa care a avut inițiativa și a controlat jocul, prima apariție importantă a madrilenilor la poarta lui Alisson venind pe finalul primei reprize, atunci când golul lui Benzema a fost anulat din cauza unei poziții de offside care a ridicat multe semne de întrebare.
În ciuda încercării disperate a jucătorilor lui Jurgen Klopp de a restabili egalitatea, Real Madrid a reușit, cu Thibaut Courtois în prim-plan, să se opună ofensivei "cormoranilor".
Premier League
Mo Salah a devenit cel mai bine plătit jucător din Premier League, dar e abia al 4-lea în lume
ACUM 4 ORE
Pentru victoria din finala Champions League, clubul blanco a încasat suma de 4,5 milioane de euro. Acești bani se adaugă într-un total impresionant pe care "galacticii" l-au adunat de-a lungul sezonului. Doar pentru calificarea în finală, cei de la Real Madrid au primit 15,5 milioane de euro.
În total, campioana Spaniei a avut un câștig brut de 119,8 milioane de euro, din care vor rămâne cu circa 116,1 milioane de euro după ce UEFA va aplica o taxă pentru pierderile cauzate de pandemie, care este în vigoare până în sezonul 2023/24. Real Madrid va mai încasa și 16,8 milioane de euro pentru drepturile de televizare.
Citește și:

Cât a câștigat Liverpool în acest sezon de Champions League

Cele 116 milioane de euro adjudecate de Real Madrid provin din: participarea la faza grupelor (peste 15,6 milioane de euro), câștigarea a 5 meciuri în faza grupelor (15,07 milioane de euro), calificarea în optimi (9,6 milioane de euro), accederea în sferturile de finală (10,6 milioane de euro), prezența în semifinale (12,5 milioane de euro), calificarea în finală (15,5 milioane de euro), cucerirea trofeului (4,5 milioane de euro) și ocuparea primului loc în clasamentul istoric al UEFA (36,4 milioane de euro).
Astfel, în ceea ce o privește pe Liverpool, suma totală câștigată în acest sezon este de aproape 104,7 milioane de euro brut (aproximativ 101,5 milioane de euro net), la care se vor adăuga banii din drepturi de televizare. Singurele diferențe față de Real Madrid sunt cauzate de înfrângerea din finală (-4,5 milioane de euro), ocuparea locului 13 în clasamentul UEFA (-13,65 milioane de euro) și câștigarea a 6 meciuri în faza grupelor (+3,02 milioane de euro).
Real Madrid va mai încasa, însă, alte 3,5 milioane de euro pentru prezența în Supercupa Europei, la care se mai poate adăuga un milion, în cazul în care "galacticii" se vor impune, pe 10 august, în fața celor de la Eintracht Frankfurt.
Fotbal
Mohamed Salah și-a prelungit contractul cu Liverpool! Egipteanul va avea un salariu uriaș
ACUM 8 ORE
Fotbal
A început oficial perioada de mercato! Cele mai tari mutări care pot avea loc pe bani puțini
ACUM 13 ORE