Luis Diaz trăiește momente fabuloase în cariera de fotbalist în tricoul lui Liverpool și va juca sâmbătă finala Champions League. Columbianul a străbătut un drum lung pentru a ajunge la acest nivel, iar un episod din copilărie l-a marcat în mod deosebit, mai ales la nivel emoțional.
Luis Manuel Diaz, tatăl fotbalistului de la Liverpool, a povestit că în copilărie a trecut peste un moment foarte greu. În orașul natal Barrancas, Luis Diaz a contactat o boală care l-a făcut să piardă mai multe ckilograme și chiar i-a pus viața în pericol.
"Când era foarte mic, 2 sau 3 ani, era grăsuț, era foarte grăsuț", a declarat Luis Manuel pentru televiziunea columbiană Noticias RCN. "A avut o boală, i-a creat un disconfort foarte mare și a slăbit în acest proces. Am zis că o să moară, pentru că așa spuneau bătrânii care îl supravegheau. A fost o persoană din comunitatea noastră care l-a ajutat pe Luis Díaz să-și revină. Un om de aici, de sus, a fost cel care m-a ajutat cu el și l-am recuperat" a spus tatăl său.
Premier League
Klopp, discurs fabulos despre plecarea lui Mane la Bayern! Germanul, reverență în fața fostului elev
22/06/2022 LA 13:18
După ce și-a recăpătat forțele, nu a trecut mult timp până când Luis Diaz și-a arătat calitățile cu mingea. "Pe la vârsta de patru ani deja arăta multe abilități, a avut capacitatea de a lovi mingea cu putere încă de foarte mic", a spus Luis Manuel Diaz.

Luis Diaz, "nepământean": preluare "extraterestră", apoi assist din foarfecă laterală

Luis Diaz, la un pas de excludere din națională din cauza greutății

Problemele de sănătate au continuat și în perioada junioratului. Luis Diaz demonstra tuturor că va fi un jucător important, dar medicii au pus de multe ori frână ambițiilor sale. La Copa Sudamericana sub 20 de ani, selecționerul Columbiei a avut nevoie de mai multe întâlniri cu doctorii pentru a primi acceptul de a-l convoca pe Luis Diaz.
"A avut mereu o reală problemă cu greutatea. Luis Diaz a arătat tuturor că era la un nivel foarte ridicat, încă de mic, dar era subnutrit. Capacitățile sale fizice m-au îngrijorat și am fost un pas de a-l lăsa acasă. Erau 9 meciuri la Copa Sudamericana, dar mi-am asumat riscul mai ales pentru că am văzut cât mult își dorește" a spus Piscis Restrepo pentru Radio Blu din Columbia.
Creșterea fotbalistică a lui Luis Diaz a fost fantastică. În 2019, Porto și Zenit s-au luptat pentru a obține semnătura sa. După o discușie cu Radamel Falcao, Luis Diaz a ales Portugalia și cariera sa a început să înflorească. În iarna trecută, Liverpool a plătit 45 de milioane + bonusuri de performamță de 15 milioane pentru aripa stângă din Columbia, care s-a integrat rapid pe Anfield sub conducerea lui Klopp. În finala Cupei Angliei, câștigată cu Chelsea, Luis Diaz a fost desemnat omul meciului!
Citește și:
Luis Diaz
  • 25 de ani
  • 1.78 m
  • 64 kg
  • 4 goluri și o pasa de gol (Champions League 2021-2022)
Finala Champions League 2022, Liverpool - Real Madrid va fi sâmbătă, în format livetext pe Eurosport.ro.
Premier League
Klopp, gata de cel mai scump transfer din istoria lui Liverpool! Germanul pariază pe un vârf de top
08/06/2022 LA 08:44
Liga Campionilor UEFA
Klopp nu renunță: "Rezervați hotelul pentru finala viitoare!" Ce le-a spus la pauză jucătorilor
29/05/2022 LA 05:29