Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

LIVE BLOG UCL | PSG s-a impus cu emoții în fața lui Real Madrid! Manchester City s-a distrat la Sporting

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 16/02/2022 la 00:10 GMT+2

UEFA Champions League revine marți seară cu primele partide din optimile de finală. Pe Parc des Princes, PSG primește vizita lui Real Madrid, în timp ce Manchester City merge la Lisabona, pentru partida cu Sporting.

Benzema Mbappé PSG Real Madrid

Credit imagine: Getty Images

UPDATE / S-au încheiat primele meciuri din optimile Champions League! PSG și Manchester City sunt învingătoarele serii.
UPDATE / PSG 1-0 Real Madrid! Mbappe a reușit să aducă victoria echipei sale în prelungirile partidei de pe Parc des Princes, după o pasă perfectă a lui Neymar.
UPDATE / PSG 0-0 Real Madrid! În minutul 61, Lionel Messi a avut șansa de a deschide scorul, însă a ratat o lovitură de la 11 metri, Courtois respingând mingea șutată pe jos.
UPDATE / Sporting 0-5 Manchester City! Sterling și-a trecut numele pe tabelă, în minutul 58, trimițând un șut perfect de la marginea careului în colțul din dreapta sus al porții.
UPDATE / Sporting 0-4 Manchester City! Silva a preluat o centrare ideală a lui De Bruyne și a trimis mingea în poartă, dar golul a fost anulat după consultarea VAR pe motiv de offside.
UPDATE / Rezultatele la pauză:
UPDATE / Sporting 0-4 Manchester City! Silva a reușit dubla în penultimul minut al primei reprize.
UPDATE / Sporting 0-3 Manchester City! Foden l-a învins pe portarul lui Sporting, în minutul 32, după ce a ajuns la o minge liberă în interiorul careului și a șutat în dreapta porții.
UPDATE / Sporting 0-2 Manchester City! Silva a mărit avantajul "cetățenilor", în minutul 17, după un corner.
UPDATE / Sporting 0-1 Manchester City! Mahrez a deschis scorul în minutul 7, după un assist al lui De Bruyne.
UPDATE / Au început meciurile de foc ale serii!
UPDATE / Echipele de start pentru meciul PSG - Real Madrid:
Echipele de start pentru PSG - Real Madrid
UPDATE / Echipele de start pentru partida Sporting - Manchester City:
Echipele de start pentru Sporting - Manchester City

Articol inițial scris de Alex Masgras
După două luni de pauză, UEFA Champions League revine cu optimile de finală, cu două partide extrem de interesante: PSG-Real Madrid și Sporting-Manchester City. În luna decembrie, tragerea la sorți ne oferea scene fără precedent. Oficialii de la UEFA au greșit procedura și au reluat tragerea. Din a doua încercare, sorții au decis ca două dintre semifinalistele din sezonul trecut să se întâlnească încă din faza optimilor de finală.
Pe Parc des Princes va avea loc partida tur dintre Paris Saint-Germain și Real Madrid. Sezonul trecut, cele două echipe au încheiat competiția în faza semifinalelor, fiind eliminate de Manchester City, respectiv Chelsea. Anul acesta, una dintre ele va ieși mult mai devreme din competiție, iar presiunea este mai mare ca oricând.
Dubla din optimile UEFA Champions League se desfășoară și într-un moment extrem de interesant, care le privește pe ambele echipe. Contractul lui Kylian Mbappe cu parizienii expiră la finalul acestui sezon, iar toate zvonurile indică faptul că acesta va evolua din sezonul viitor pe Santiago Bernabeu. Războiul psihologic a început încă din urmă cu câteva săptămâni, când presa din Spania scria despre o potențială înțelegere între Mbappe și madrileni, care ar urma să fie oficializată după această dublă. Florentino Perez a călătorit alături de echipă la Paris, iar presa internațională nu a ratat acest moment pentru a continua speculațiile în legătură cu viitorul starului francez.
Kylian Mbappé esulta dopo il gol in PSG-Rennes - Ligue 1 2021-22
PSG pornește din nou la drum pentru cucerirea în premieră a mult râvnitului trofeu european. Vara trecută, parizienii au avut o campanie spectaculoasă de mercato, în frunte cu sosirea lui Lionel Messi la Paris, dar echipa este departe în acest moment de așteptările fanilor din vară. Chiar dacă are un avantaj considerabil în Ligue 1, obiectivul principal rămâne Champions League. În faza grupelor, PSG nu a impresionat, mai ales în meciurile cu Manchester City, chiar dacă s-a impus pe teren propriu.
Pentru partida de mâine, există un mare semn de întrebare legat de prezența lui Neymar pe teren. Mauricio Pochettino, antrenorul lui PSG, nu a vrut să dea detalii în legătură cu starul brazilian la conferința de presă premergătoare partidei. Nici Real Madrid nu este ferită de emoții. Karim Benzema a declarat înaintea partidei că va face tot posibilul să revină pe teren, după ce a ratat ultimele trei partide, dar nu vrea să riște o accidentare mai gravă.

Manchester City merge la Lisabona pentru optimi

Manchester City începe o nouă aventură în primăvara europeană, după ce sezonul trecut a ratat câștigarea trofeului UEFA Champions League chiar în marea finală, cu Chelsea. Echipa lui Pep Guardiola revine în Portugalia, de data aceasta la Lisabona. "Cetățenii" nu au amintiri plăcute de pe Estadio Jose Alvalade, după ce în 2020 erau eliminați de Lyon în sferturile de finală din Final 8.
Sporting este una dintre surprizele sezonului din UEFA Champions League. Portughezii au terminat pe locul al doilea în grupa C, în spatele celor de la Ajax și la egalitate de puncte cu Borussia Dortmund. Victoria de pe teren propriu împotriva nemților a fost decisivă, iar echipa lui Ruben Amorim a obținut biletele pentru optimi. În acest moment este pe locul doi în Portugalia, la 6 puncte de liderul Porto, pe terenul căruia a remizat etapa trecută, scor 2-2.
Pep Guardiola - Manchester City
De partea cealaltă, Manchester City caută să răzbune finala pierdută sezonul trecut la Porto. Echipa lui Pep Guardiola a fost învinsă în ultimul act de Chelsea și caută în continuare primul succes în UEFA Champions League. Ajuns pe Etihad în 2016, Guardiola a făcut din Manchester City o adevărată forță a Europei, dominând an de an în competițiile interne, dar fără succes la nivel european. La fel și în acest sezon, Manchester City este liderul autoritar din Premier League, iar senzația rămâne că obiectivul principal este Champions League, chiar dacă Pep Guardiola declară că Premier League este cel mai important trofeu din vizorul echipei.
Marți, 15 februarie:
  • PSG-Real Madrid
  • Sporting-Manchester City
Miercuri, 16 februarie:
  • Inter-Liverpool
  • Salzburg-Bayern
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo