Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

LIVE BLOG Champions League | Victorii clare pentru Bayern și Juventus! Toate rezultatele serii

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 15/09/2021 la 00:02 GMT+3

În această săptămână începe o nouă ediție a UEFA Champions League, cea mai importantă competiție intercluburi la nivel european.

LIGA DE CAMPEONES, FASE DE GRUPOS | Así quedan los grupos de la Champions League 2021/22

Credit imagine: Getty Images

Toate rezultatele serii:

Chelsea 1-0 Zenit

Lukaku îi aduce o primă victorie lui Chelsea în noul sezon de Champions League. Belgianul a înscris al patrulea său gol de la revenirea în Anglia.

Malmo 0-3 Juventus

Juventus a debutat cu o victorie în grupele Champions League, golurile fiind marcate în prima repriză de Alex Sandro, Dybala, din penalty, și Morata.

Barcelona 0-3 Bayern

GOOOL Bayern! Lewandowski îl învinge din nou pe Ter Stegen și stabilește scorul final al partidei de pe Camp Nou.

Barcelona 0-2 Bayern

GOOOL Bayern! Lewandowski a dublat avantajul oaspeților, după o pasă a lui Musiala.

Rezultatele după primele 45 de minute:

Barcelona 0-1 Bayern

GOOOL Bayern! Muller a deschis scorul după un șut din afara careului, mingea fiind deviată de Eric Garcia.

Barcelona - Bayern

Echipele de start:

Young Boys 2-1 Manchester United

GOOOL Young Boys! Siebatcheu și-a dus echipa în avantaj în prelungirile partidei, stabilind scorul final.

Young Boys 1-1 Manchester United

GOOOL Young Boys! Ngamaleu a restabilit egalitatea după o pasă a lui Elia.

Sevilla 1-1 Salzburg

En Nesyri a încasat al doilea cartonaș galben și a lăsat-o pe Sevilla în 10 oameni, în minutul 50.

Sevilla 1-1 Salzburg

GOOOL Sevilla! Rakitic a restabilit egalitatea după un penalty. Aceasta a fost a patra lovitură de la 11 metri acordată în prima repriză a partidei.

Young Boys 0-1 Manchester United

Wan-Bissaka a fost eliminat după un fault extrem de dur asupra lui Martins Pereira. Manchester United a rămas în inferioritate numerică din minutul 35.

Sevilla 0-1 Salzburg

GOOOL Salzburg! Susic a marcat dintr-o lovitură de la 11 metri.
Austriecii au avut trei lovituri de la punctul cu var în primele 35 de minute ale meciului, însă doar una a fost transformată.

Young Boys 0-1 Manchester United

GOOOL Manchester United! Cristiano Ronaldo a deschis scorul, înscriind primul gol din această ediție a grupelor Champions League printre picioarele portarului von Ballmoos, după o pasă perfectă a lui Bruno Fernandes.
Acesta este primul gol al lui Ronaldo în Champions League ca jucător al lui Manchester United după 12 ani, 4 luni și 9 zile.
Ronaldo, 2009 vs 2021

Young Boys - Manchester United

Echipele de start:

Sevilla - Salzburg

Echipele de start:

Programul de marți al grupelor Champions League

Ora 19:45
  • Sevilla - Salzburg
  • Young Boys - Manchester United
Ora 22:00
  • Barcelona - Bayern
  • Chelsea - Zenit
  • Dynamo Kiev - Benfica
  • Lille - Wolfsburg
  • Malmo - Juventus
  • Villarreal - Atalanta
picture

ETalks cu Ionuț Rada, Răzvan Pleșca și Sandu Daniel: Champions League revine în forță

Articol inițial scris de Alex Masgras
UEFA Champions League revine în această săptămână, după o vară foarte interesantă pe piața transferurilor. Lionel Messi a părăsit-o pe Barcelona și a ajuns la Paris Saint-Germain, iar Cristiano Ronaldo a revenit la Manchester United, acestea fiind printre cele mai de răsunet mutări ale verii.
La fel ca la începutul fiecărui sezon, avem mai multe favorite care își propun câștigarea trofeului la finalul sezonului. După ce a produs surpriza anul trecut alături de Thomas Tuchel, Chelsea va începe drumul spre apărarea trofeului cucerit la finalul sezonului trecut. Manchester City, în frunte cu Pep Guardiola, va încerca să răzbune finala pierdută sezonul trecut la Porto. De asemenea, odată cu venirea lui Lionel Messi, dar și a altor jucători de clasă mondială, Paris Saint-Germain este privită de cei mai mulți principala favorită în acest sezon.

Grupa A (Manchester City, PSG, Club Brugge, Leipzig)

Grupa A a acestui sezon de UEFA Champions League ne propune un duel între finalistele din 2020 și 2021. În 2020, Paris Saint-Germain era învinsă de Bayern Munchen, în timp ce City pierdea în acest an în fața celor de la Chelsea.
Lionel Messi a ajuns în această vară la Paris, alături de alte nume precum Sergio Ramos, Gini Wijnaldum, Gianluigi Donnarumma și Achraf Hakimi. Astfel, aceștia se alătură unei echipe care deja se putea mândri cu nume mari, iar sezonul 2021/22 poate aduce mult râvnitul trofeu pe Parc des Princes. În prima etapă, echipa lui Mauricio Pochettino se va deplasa în Belgia, la Club Brugge, echipă ce pare victima acestei grupe. Campioana Belgiei a terminat pe locul trei în grupa din sezonul trecut, fiind la un pas de calificarea în optimi. Ajunsă în șaisprezecimile UEFA Europa League, aceasta a fost eliminată de echipa lui Mircea Lucescu, Dinamo Kiev.
Leipzig este cea de a patra echipă a grupei A, echipă care s-a mai întâlnit sezonul trecut cu Paris Saint-Germain, tot în faza grupelor. Atunci, cele două echipe au mers mai departe de pe locurile 1 și 2, nemții reușind să se califice în detrimentul lui Manchester United, cea care a terminat grupa pe locul al treilea. Acum, vicecampioana din Bundesliga, se va întâlni cu cealaltă echipă din Manchester, finalista sezonului trecut.

Grupa B (Atletico Madrid, Liverpool, FC Porto, AC Milan)

Grupa B ne propune reeditarea finalelor din 2005 și 2007 dintre Liverpool și AC Milan. Cele două echipe se vor întâlni din nou în această ediție de UEFA Champions League chiar în prima etapă, atunci când echipa lui Stefano Pioli se va deplasa pe Anfield. Sezonul trecut, AC Milan a fost eliminată de o altă echipă din Anglia în optimile de finală, Manchester United, în timp ce Liverpool s-a oprit în sferturile UEFA Champions League, atunci când a fost eliminată de Real Madrid.
Ultima oară când AC Milan juca în UEFA Champions League se întâmpla în sezonul 2013/14, atunci când era eliminată în optimile de finală de Atletico Madrid, o altă echipă din Grupa B. Campioana Spaniei, condusă de Diego Simeone, a ajuns în acel sezon până în finală.
Milan nu este singura echipă care are o revanșă de luat în fața lui Atletico. În martie 2020, Liverpool era eliminată de Atletico Madrid în optimile de finală, după un meci retur pe Anfield greu de uitat de către fanii cormoranilor. La Madrid a fost 1-0, Liverpool a reușit să ajungă în prelungiri, ba chiar să conducă cu 2-0, dar o gafă a portarului Adrian a dat peste cap echipa lui Klopp, care a pierdut în cele din urmă 2-3 partida de pe teren propriu după 120 de minute.
Atletico va debuta în acest sezon pe teren propriu, atunci când va primi vizita celor de la Porto, echipa care a produs una dintre surprizele sezonului trecut, atunci când a reușit să o elimine pe Juventus în optimile de finală, în returul jucat la Torino. Portughezii sunt o cunoștință mai veche a celor de la Liverpool, aceștia fiind eliminați de cormorani în primăvara europeană de două ori în sezoanele 2017/18 și 2018/19 de către echipa lui Klopp.

Grupa C (Borussia Dortmund, Ajax, Besiktas, Sporting Lisabona)

Borussia Dortmund a reușit să obțină calificarea în grupele UEFA Champions League în finalul sezonului trecut din Bundesliga. Pe lângă un loc alături de cele mai bune echipe ale Europei, nemții s-au putut asigura că îl vor mai păstra pentru un sezon pe Erling Haaland, superstarul echipei. Despre o schimbare a echipei pentru atacantul norvegian s-a vorbit intens în ultimele luni, echipe precum Real Madrid, Barcelona sau Manchester City fiind interesate de serviciile sale, dar acesta a ales să rămână în cele din urmă la Dortmund.
În ceea ce pare o grupă echilibrată la prima vedere, Dortmund va juca în deplasare în primul meci, pe terenul campioanei Turciei, Besiktas. Pentru turci, aceasta este prima prezență în grupe din sezonul 2017/18. Atunci, Besiktas a reușit să iasă din grupe, fiind eliminată în optimi de Bayern Munchen.
Cealaltă partidă se va disputa la Lisabona, între Sporting, campioana din Portugalia și Ajax, campioana din Olanda. Portughezii ajung în grupele Champions League după ce sezonul trecut au ratat prezența în cupele europene, fiind eliminați de austriecii de la Lask în playoff-ul Europa League. De cealaltă parte, Ajax nu a reușit să iasă dintr-o grupă cu Liverpool, Atalanta și Midtjylland. Olandezii au terminat doar pe locul al treilea, mergând în Europa League, acolo unde au fost eliminați de AS Roma în sferturile de finală.

Grupa D (Real Madrid, Șahtior, Inter, Sheriff Tiraspol)

Grupa D reprezintă o reeditare a Grupei D de anul trecut, atunci când în locul campioanei Republicii Moldova a fost Borussia Monchengladbach. Sezonul trecut, Grupa B a fost una dintre cele mai interesante grupe, aceasta disputându-se până în ultima etapă.
Surpriza a fost produsă de Inter, care a terminat pe locul 4, în timp ce Real Madrid și cei de la Gladbach au mers mai departe în primăvara UCL și Șahtior calificată în primăvara Europa League.
Chiar dacă a terminat pe primul loc în grupa de anul trecut, Real Madrid are o revanșă de luat în fața celor de la Șahtior. În cele două meciuri din sezonul trecut, echipa din Ucraina a reușit surpriza, câștigând atât la Madrid, cât și în returul jucat la Kiev, în condițiile în care pentru partida din Spania a jucat mai mult cu rezervele, din cauza cazurilor de covid apărute în acel moment la echipă.
Echipa care pare fără șanse în această grupă este și surpriza preliminariilor, Sheriff Tiraspol. Campioana din Republica Moldova a reușit calificarea în grupele UEFA Champions League după ce a eliminat echipe precum Steaua Roșie Belgrad și Dinamo Zagreb. Cu investiții făcute în ultimii ani și mulți jucători străini, Sheriff joacă fără presiune în această toamnă Champions League, într-o grupă extrem de dificilă.

Grupa E (Bayern Munchen, Barcelona, Benfica, Dinamo Kiev)

Pentru Barcelona, debutul în acest sezon de UEFA Champions League reprezintă și startul unei noi ere: era fără Lionel Messi. După ce plecarea argentinianului a venit ca un trăsnet pentru catalani, primul meci al acestui sezon din UEFA Champions League îi va pune față în față cu Bayern Munchen, coșmarul catalanilor din Portugalia, atunci când bavarezii s-au impus cu un neverosimil 8-2 în sferturile de finală din Final 8-ul din 2020. Fără Messi, echipa lui Ronald Koeman pare pregătită să plece la un nou drum, dar trebuie să treacă în primul rând și de o barieră psihologică în timpul primei partide din acest sezon.
De asemenea, înaintea partidei de pe Camp Nou, Robert Lewandowski și Serge Gnabry sunt incerți, după ce au părăsit terenul accidentați în victoria obținută în campionat contra celor de la RB Leipzig, scor 4-1.
Mircea Lucescu revine alături de Dinamo Kiev în Champions League, acolo unde o va întâlni din nou pe FC Barcelona, la fel ca în sezonul trecut. Atunci, echipa antrenată de Lucescu a obținut calificarea în primăvara Europa League, după ce a obținut locul în grupa din care mai făceau parte și Juventus și Ferencvaros. La fel ca sezonul trecut, Dinamo Kiev se va lupta pentru locul al treilea, de data aceasta cu un adversar mult mai puternic decât echipa maghiară. A patra echipă a grupei E este Benfica Lisabona, cea care în sezonul trecut european s-a oprit în șaisprezecimile din Europa League, acolo unde a fost eliminată de Arsenal.

Grupa F (Manchester United, Villarreal, Atalanta, Young Boys)

Grupa F le va pune față în față pe finalistele Europa League din sezonul trecut, Manchester United și Villarreal. Echipa lui Unai Emery s-a impus în finala de la Gdansk din luna mai la loviturile de departajare, obținând astfel și calificarea în grupele UEFA Champions League.
Odată cu revenirea lui Cristiano Ronaldo, dar și sosirea lui Raphael Varane și Jadon Sancho pe Old Trafford, diavolii roșii și-au propus în acest sezon atât câștigarea titlului în Premier League, dar și a trofeului Champions League. Manchester United va juca prima partidă în deplasare la Young Boys Berna, echipa care în parcursul către grupele UEFA Champions League a eliminat-o și pe campioana României, CFR Cluj, în timp ce Villarreal va primi vizita celor de la Atalanta, echipă care revine pentru al treilea sezon în grupele celei mai importante competiții continentale. În precedentele două sezoane, trupa lui Gian Piero Gasperini a reușit să treacă de faza grupelor, fiind una dintre surprizele plăcute ale competiției. În 2020, Atalanta a ajuns până în sferturile de finală, acolo unde a fost eliminată de Paris Saint-Germain în utlimele minute ale partidei, în timp ce sezonul trecut, Atalanta s-a oprit în optimi, acolo unde a întâlnit-o pe Real Madrid.

Grupa G (Sevilla, Salzburg, Wolfsburg, Lille)

Grupa G este una dintre cele mai echilibrate grupe ale acestui sezon din UEFA Champions League. Sevilla, regina Europa League, a terminat sezonul trecut de la Liga pe locul 4, luând astfel ultimul bilet din campionatul intern care ducea în Champions League. Sezonul trecut, echipa antrenată de Julen Lopetegui a ajuns până în optimile de finală ale competiției, după o dublă foarte echilibrată împotriva celor de la Borussia Dortmund.
În prima partidă din acest nou sezon, Sevilla va primi vizita celor de la Salzburg, echipă care sezonul trecut a încheiat pe locul 3 într-o grupă din care mai făceau parte Bayern Munchen, Atletico Madrid și Lokomotiv Moscova, ajungând în șaisprezecimile Europa League, acolo unde a fost eliminată de Villarreal.
Lille, campioana Franței din sezonul trecut, o va întâlni în primul meci din acest sezon de Champions League pe Wolfsburg. Nemții au terminat sezonul trecut pe locul 4 în Bundesliga, prinzând ultimul loc care ducea în Champions League în ultima etapă, după o luptă cu Eintracht Frankfurt. Wolfsburg continuă forma bună și în acest sezon, fiind pe primul loc în Germania și singura echipă care are maximum de puncte după patru etape. Campioana sezonului trecut din Ligue 1, Lille are un început modest de campionat, fiind pe locul 12 după cinci etape, cu doar 5 puncte în cont.

Grupa H (Juventus, Chelsea, Zenit, Malmo)

Chelsea își începe aventura europeană din acest sezon în calitate de deținătoare a trofeului. Trupa lui Thomas Tuchel are la prima vedere parte de o grupă accesibilă, acolo unde este favorită la primul loc. Pentru poziția de lider, Chelsea se va lupta cu Juventus, echipă rămasă fără Cristiano Ronaldo la finalul acestei veri și care are un început dificil în Serie A.
Din această grupă mai fac parte și campioanele din Rusia și Suedia, Zenit și Malmo, care se vor lupta pentru locul al treilea al grupei, cel care duce în primăvara Europa League.
În prima partidă, Juventus se va deplasa pe terenul celor de la Malmo, în timp ce Chelsea va juca pe teren propriu împotriva celor de la Zenit.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo