UEFA Champions League se pregătește în sezoanele următoare de o schimbare de format. Președintele UEFA, Aleksander Ceferin, a declarat că forul european intenționează să implementeze ideea unui format "Final Four", în cea mai importantă competiție la nivel european.
Această idee îi atrage pe cei de la UEFA, care au organizat cu succes în 2020 un "Final Eight" la Lisabona, forțați de pandemia de Covid-19. De asemenea, președintele UEFA își dorește ca fazele finale ale competiției să genereze și mai mult interes, așa cum se întâmplă în sporturile americane.
Printre președinții cu care a discutat despre această schimbare și care sunt de acord se numără și Nasser Al-Khelaifi, președintele celor de la PSG:
Liga Campionilor UEFA
Benzema, după ce Mbappe a refuzat Real Madrid: "Nu e momentul să vorbim despre lucruri mărunte"
ACUM 12 ORE
"Încă nu am discutat foarte mult despre această propunere așa cum trebuie, din cauza pandemiei. Dar cred că ar fi grozav pentru fotbal. Ar trebui să fie mai competitiv și mai interesant pentru fani. Am discutat cu anumiți președinți de cluburi, precum Al-Khelaifi, iar ei sunt de acord.
Fotbalul este mai mare decât NFL, dar Super Bowl este un spectacol mult mai mare. Este o ecuație foarte simplă de rezolvat. Ar trebui să compensăm cluburile pentru încasările pe care le vor pierde pentru găzduirea meciurilor din semifinale. Acest lucru este posibil.
Cel mai devreme s-ar întâmpla acest lucru în sezonul 2024/25. Dar mă îndoiesc că va fi gata atât de repede", a declarat Aleksander Ceferin pentru publicația franceză Le Journal Du Dimanche.
Citește și:

Ceferin, în continuare împotriva Cupei Mondiale bienale

Aleksander Ceferin a vorbit și despre dorința lui Giani Infantino și FIFA de a organiza Cupa Mondială din doi în doi ani. UEFA nu este o fană a acestei inițiative, iar Ceferin este de părere că acest proiect nu poate reuși:
"Sunt convins că nu se va întâmpla pentru că nu are deloc sens. Este un proiect populist care ar distruge fotbalul. Este împotriva principiilor sportului nostru, dar și ale Jocurilor Olimpice.
Este incredibil cum o organizație de fotbal le poate propune jucătorilor, care deja au un program încărcat, să joace un turneu de o lună în fiecare vară. Doar imaginați-vă cum ar mânca fotbalul feminin.
Împreună cu America de Sud, am spus că acest lucru nu va funcționa. Fără noi, nu ar mai fi o Cupă Mondială", a mai spus Ceferin.
Propunerea FIFA de a organiza Cupa Mondială din doi în doi ani nu este pe placul Comitetul Internațional Olimpic. Înainte de debutul Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing, președintele CIO, Thomas Bach, a criticat absența lui Infantino de la Ceremonia de Deschidere, iar alți reprezentanți ai Comitetelor Olimpice s-au declarat împotriva acestei idei.
Liga Campionilor UEFA
Măsuri drastice pentru fanii care își vând biletele la finala UCL! Ce au pățit 13 fani englezi
ACUM 13 ORE
Liga Campionilor UEFA
Mbappe, subiect închis pentru Ancelotti! Ce a răspuns când a fost întrebat de atacantul francez
ACUM 15 ORE