Conform publicaţiei britanice The Times, cele patru echipe participante la turneul Final Four ar urma să se înfrunte în semifinale cu partide unice, organizate în acelaşi loc în care va avea loc şi finala.
Prin această iniţiativă, care urmează să fie supusă aprobării părţilor interesate, forul european vrea să dea un nou impuls principalei competiţii continentale intercluburi.
UEFA a experimentat un format asemănător cu ocazia ediţiei 2019-2020 a Ligii Campionilor, a cărei câştigătoare a fost stabilită în urma unui turneu final desfăşurat la Lisabona, din cauza pandemiei de coronavirus.
Liga Campionilor UEFA
Rafael Nadal speră să poată ajunge la finala UEFA Champions League: "Am biletele pregătite"
ACUM 3 ORE

UEFA se pregătește de o schimbare radicală în Liga Campionilor

Turneul Final Four, dacă va fi aprobat, nu va fi, însă, singura noutate implementată în Liga Campionilor începând din sezonul 2024-2025, precizează El Mundo Deportivo. UEFA a prevăzut deja schimbări importante în competiţia sa fanion, începând cu ediţia respectivă.
Printre cele mai importante modificări, anunţate deja, se numără renunţarea la actualul format cu grupe şi implementarea unui nou format tip campionat, cu toate cluburile figurând într-un singur clasament. Toate echipele urmează să se înfrunte între ele, cu o fază iniţială de 10 etape, la capătul căreia primele clasate se vor califica direct în optimile de finală, în timp ce formaţiile de pe locurile 9-24 vor participa la un play-off pentru accederea în optimi.
Sursa: Agerpres
https://i.eurosport.com/2022/04/26/3362450.jpg
Liga Campionilor UEFA
"Mbappe sau un nou trofeu Champions League?". Ce a răspuns Carlo Ancelotti
IERI LA 13:33
Liga Campionilor UEFA
Carlo Ancelotti știe deja ce prim 11 va alinia la Paris! Care este singurul său semn de întrebare
IERI LA 12:44