Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

AC Milan - Inter 0-2, în semifinalele Champions League! Dzeko și Mkhitaryan au adus victoria, în primele 11 minute

Dani Morar

Actualizat 11/05/2023 la 00:06 GMT+3

AC Milan a fost învinsă de Inter, în partida tur a semifinalelor Champions League. Nerazzurri s-au impus cu scorul de 2-0, după golurile lui Dzeko și Mkhitaryan din prima repriză și s-au apărat foarte bine în partea secundă, fiind acum favoriți la calificarea în ultimul act.

Dzeko, Inter, celebra su gol en el partido de la Champions League contra el Milan

Credit imagine: Getty Images

Update: AC Milan a pierdut acasă cu rivala Inter, care a luat o opțiune serioasă la calificarea în ultimul act al Ligii Campionilor. Edin Dzeko și Henrikh Mkhitaryan au marcat în primele 11 minute ale partidei și au tăiat elanul gazdelor. Atmosfera de pe San Siro a fost una electrizantă, suporterii celor două echipe pregătind coregrafii de pus în ramă.
Rossonerii vor avea mult de muncă în returul de peste o săptămână, avantajul de 2 goluri al nerazzurrilor putând fi suficient pentru calificarea în finala Champions League. Rafa Leao ar putea fi recuperat până marțea viitoare, acesta putând fi principalul atu al lui Pioli pentru o eventuală victorie.
Update AC Milan - Inter 0-2 min. 90: Final de meci pe San Siro. Inter s-a închis foarte bine în repriza a doua și a luat o opțiune foarte serioasă pentru calificarea în finală.
Update AC Milan - Inter 0-2 min. 85: Theo Hernandez încearcă un șut de la mare distanță din lovitură liberă, dar mingea s-a dus mult peste poartă.
Update AC Milan - Inter 0-2 min. 82: Pioli face două schimbări în speranța că va reuși să scoată ceva din acest meci. Kalulu și Pobega le-au luat locurile lui Calabria și Brahim Diaz.
Update AC Milan - Inter 0-2 min. 72: Inter se apără foarte bine, chiar dacă gazdele înceacră un joc de pase pentru a desface defensiva adversă. AC Milan nu mai are mult timp la dispoziție pentru a reduce din diferență și pentru a porni cu o șansă reală la calificare în retur.
Update AC Milan - Inter 0-2 min. 63: Ocazie IMENSĂ Milan! Sandro Tonali a primit o pasă la marginea careului și a șutat puternic, lovind rădăcina barei din dreapta porții.
Update AC Milan - Inter 0-2 min. 53: Ocazie uriașă și la cealaltă poartă. Edin Dzeko a scăpat singur cu portarul, dar Onana a respins cu piciorul.
Update AC Milan - Inter 0-2 min. 51: Încă o ocazie pentru gazde. Junior Messias, cel care a fost introdus pe teren la pauză a scăpat singur în partea dreaptă, dar a tras slab la colțul lung, mingea trecând departe de poartă.
Update AC Milan - Inter 0-2 min. 49: Brahim Diaz irosește cea mai mare ocazie a Milanului până în acest moment. Spaniolul a văzut un spațiu liber și a avansat până în marginea careului, de unde a șutat la colțul lung.
Update AC Milan - Inter 0-2 min. 46: A început repriza a doua cu Milan în atac. Gazdele sunt obligate să înscrie pentru a porni cu șanse reale în returul de peste o săptămână.
Update AC Milan - Inter 0-2 min. 45: Ce coincidență! Edin Dzeko și Luka Modric sunt cei mai în vârstă jucători care au marcat în acest sezon de Champions League, ambii reușind această performanță la 37 de ani și 54 de zile. Bosniacul a deschis scorul în partida de azi, iar croatul a înscris împotriva lui Celtic, în faza grupelor.
Update AC Milan - Inter 0-2 min. 45: Mai multe nume mari sunt prezente pe San Siro. Rafa Leao vede meciul din tribune, după accidentarea suferită în confruntarea cu Lazio. De asemenea, Mario Balotelli, Novak Djokovic și Zlatan Ibrahimovic sunt prezenți pe stadion.
Update AC Milan - Inter 0-2 min. 45: Pauză pe San Siro. Oaspeții au început partida excelent, marcând de două ori în primele 11 minute, prin Dzeko și Mkhitaryan. AC Milan a intrat în joc abia de la jumătatea primei reprize, reușind să echilibreze puțin situația, fără a avea, însă, ocazii mari.
Update AC Milan - Inter 0-2 min. 32: Inter a primit un penalty, după ce Lautaro Martinez a căzut în careu. Arbitrul a revăzut faza la monitorul VAR și a întors decizia, anulând și cartonașul galben acordat lui Simon Kjaer.
Update AC Milan - Inter 0-2 min. 27: Edin Dzeko a devenit doar al 7-lea jucător din istorie care înscrie cel puțin 20 de goluri în Champions League, după ce a împlinit 30 de ani. Cristiano Ronaldo, Leo Messi, Robert Lewandowski, Karim Benzema, Zlatan Ibrahimovic și Didier Drogba sunt ceilalți 6.
Update AC Milan - Inter 0-2 min. 20: Jucătorii lui Inter sunt ca vinul. Marcatorii golurilor având împreună 71 de ani: Edin Dzeko - 37 de ani, iar Henrik Mkhitaryan - 34 de ani.
Update AC Milan - Inter 0-2 min. 16: Calhanoglu trimite în bară. Ocazie uriașă pentru oaspeți, care puteau face 3-0, iar situația s-ar fi complicat serios pentru Milan.
Update AC Milan - Inter 0-2 min. 11: GOOOOOOL MKHITARYAN! Ce start de meci pentru Inter, care lovește de două ori în 3 minute. Dimarco a fost omul cu pasa decisivă, iar armeanul a finalizat din interiorul careului.
Update AC Milan - Inter 0-1 min. 8: GOOOOL EDIN DZEKOOOO! Inter deschide scorul în urma unui corner. Hakan Calhanoglu a centrat, iar bosniacul a reluat cu latul, profitând de marcajul larg al lui Calabria.
Update min. 5: Atmosfera din startul partidei este una electrizantă. Tot stadionul a fost implicat într-o coregrafie superbă. Ambele galerii și-au arătat colții înainte de fluierul de start, turul fiind dominat de culorile roșu și negru.
Update min. 1: Partida de pe San Siro a început într-o atmosferă superbă. Suporterii italieni așteptau de mult timp un asemenea duel în cea mai tare competiție inter-cluburi.
Update: Novak Djokovic se află pe San Siro pentru a privi derby-ul italian din semifinalele Ligii Campionilor. Sârbul se află la Roma, acolo unde așteaptă să debuteze în turul secund al ultimului mare turneu dinainte de Roland Garros.
Update: Echipele de start:
AC Milan
Inter
AC Milan - Inter este cea de-a doua semifinală a Champions League în acest sezon, meciul tur al dublei fiind programat în această seară, de la ora 22:00.
Update: AC Milan și Inter se înfruntă pentru a cincea oară în competițiile europene. Rossonerii nu au pierdut în precedentele 4 întâlniri, înregistrând 2 victorii și 2 egaluri.
Știre inițială
Aceasta va fi cea de-a treia confruntare directă dintre cele două echipe milaneze în cea mai importantă competiție intercluburi de pe continent. În sezonul 2004/05, cele două au stat față în față în sferturi, când AC Milan s-a impus cu 5-0 la general.
Anterior, în stagiunea 2002/03, italienii s-au duelat în semifinale. Atunci meciul tur s-a încheiat cu scorul de 0-0, iar în retur a fost 1-1, Milan calificându-se în finală grație golului marcat în deplasare. AC Milan a câștigat în acel sezon și trofeul, impunându-se în fața lui Juventus, după loviturile de departajare.
Înaintea meciului din această seară, echipa lui Stefano Pioli a înregistrat 9 meciuri consecutive, în toate competițiile, fără înfrângere. Ultimul eșec al lui AC Milan datează din 18 martie, când rossonerii au cedat cu 3-1 pe terenul celor de la Udinese.
De cealaltă parte, Inter a legat 5 victorii consecutive în ultimele săptămâni, având în total 6 meciuri fără înfrângere. Ultima dată au pierdut acasă, cu Monza, scor 0-1, la jumătatea lunii aprilie.
În înfruntările directe din acest sezon al campionatului Italiei, fiecare echipă s-a impus în duelul în care a fost gazdă, AC Milan câștigând cu 3-2, iar Inter cu 1-0. Cele două au stat față în față și în Supercupa Italiei, meci în care formația lui Simone Inzaghi s-a impus cu 3-0.
Citește și:

AC Milan - Inter | Interes uriaș din partea suporterilor

Conform presei din Italia, interesul pentru derby-ul Milanului din semifinalele Champions League a fost uriaș. Au fost cereri de două milioane de bilete, mai multe decât întreaga populație a orașului, care are 1,3 milioane de locuitori.
Cei doi antrenori se confruntă cu câteva absențe importante în lot. Pioli nu va putea conta, cel mai probabil, pe Rafael Leao, care deși a fost trecut pe lista de meci, are șanse minime de a fi folosit.
"Așteptăm acest moment cu o ambiție mare, determinare și energie. Vrem să facem pasul următor. Parcursul nostru în Champions League a fost incredibil.
Nimeni nu ne vedea favoriți cu Tottenham, la fel și cu Napoli, iar acum puțini ne dau șanse cu Inter. Depinde de noi să demonstrăm de ce suntem în stare", a declarat Stefano Pioli.
De cealaltă parte, Inzaghi se confruntă cu absențele lui Dalbert și Milan Skriniar, pe lista celor incerți aflându-se și Danilo D'Ambrosio și Robin Gosens.
"Cu siguranță, la fel ca în optimi și în sferturi, trebuie să facem un meci în care sacrificiul echipei să fie unul de mare nivel. Din fericire, toți atacanții au început să marcheze din nou, iar acesta este lucrul pe care ni-l doream.
Cu toții vrem să facem cel mai bun meci posibil, știind că am putea face un pas imens. Dar este un pas care trebuie făcut cu un efort mare, cu determinare și cu agresivitate în aceste 180 de minute", a spus Simone Inzaghi.
Duelul dintre AC Milan și Inter este programat de la ora 22:00 și va fi transmis în format LIVE TEXT pe Eurosport.ro și pe aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Cine va câștiga trofeul Champions League în acest sezon?
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo