Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barcelona merge la UEFA după erorile de arbitraj din duelul cu Inter! Anunțul presei din Spania

Bianca Dumitru

Actualizat 05/10/2022 la 11:49 GMT+3

Barcelona a fost învinsă de Inter cu scorul de 1-0, în meciul din a treia etapă a grupelor Champions League. Catalanii, care au avut un gol anulat și ar fi trebuit să primească un penalty în finalul partidei, intenționează să facă o plângere către UEFA din cauza arbitrajului.

Robert Lewandowski of FC Barcelona reacts during the UEFA Champions League group C match between FC Internazionale and FC Barcelona at San Siro Stadium on October 04, 2022 in Milan, Italy.

Credit imagine: Getty Images

Inter a învins-o pe FC Barcelona cu scorul de 1-0, diferența fiind făcută de golul turcului Hakan Calhanoglu. Catalanii puteau pleca neînvinşi de la Milano, dar trupa lui Xavi a fost "măcelărită" pe Giuseppe Meazza de arbitraj.
Un gol marcat de Pedri în minutul 67 a fost anulat, iar apoi arbitrii le-au refuzat catalanilor un penalty, în finalul partidei, două faze pentru care brigada din Slovenia a fost criticată dur.
În urma acestor greșeli, jurnaliștilor Mundo Deportivo au anunțat că oficialii Barcelonei ar lua în considerare să depună o plângere oficială împotriva arbitrajului la UEFA.
Șefii de pe Camp Nou vor să denunțe modul în care rezultatul a fost influențat de deciziile luate de centralul Slavko Vincic și de cei din camera VAR.
De altfel, Xavi a cerut explicații încă de la finalul partidei, când a spus că nu înțelege nimic din ceea ce s-a întâmplat, caracterizând înfrângerea drept "o nedreptate".
Citește și:

XAVI, DISCURS DUR DUPĂ INTER - BARCELONA 1-0

Tehnicianul catalanilor s-a declarat extrem de dezamăgit de modul în care brigada de arbitri a condus confruntarea de pe Meazza și a cerut explicații, convins că formația sa a fost nedreptățită.
"Sunt supărat pentru că este o nedreptate pe care a trebuit să o trăim. Am suferit o înfrângere foarte importantă. Mai avem trei finale de jucat și suntem într-o situație foarte incomodă. Arbitrul ar trebui să vorbească. Pentru mine este un henț clar. Arbitrul este foarte important în acest sport și ar trebui să iasă și să dea explicații.
Nu a vrut să mi le dea. Mi-a dat explicații despre golurile pe care le anulase, dar l-am intrebat despre ultima fază și nu mi-a răspuns. Asta este Liga Campionilor și ar trebui să concurăm mai bine. Am încercat și am generat mai mult decat ei, dar ei se apară foarte bine. Mă îngrijorează înfrangerea, e o situatie complexă și ne-au rămas 3 finale de jucat", a spus Xavi la final.
În urma rezultatului de pe Meazza, calificarea Barcelonei în primăvara Champions League este pusă în pericol. Evident, nimic nu e pierdut pentru catalani, care vor întâlni acasă pe Inter, săptămâna viitoare. Cu o victorie, Lewandowski&Co ar fi din nou într-o poziție bună pentru primăvara europeană din UCL.
Bayern va arbitra probabil lupta pentru locul doi în această grupă. Echipa lui Nagelsmann are maximum de puncte după 3 etape și lucrurile vor sta la fel după etapa a 4-a, când bavarezii vor juca cu Viktoria Plzen, formație pe care au învins-o marți cu 5-0.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo