Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barcelona ratează o sumă importantă de bani după eliminarea din Champions League! Ce plan aveau catalanii

Bianca Dumitru

Publicat 27/10/2022 la 00:41 GMT+3

Barcelona a fost învinsă de Bayern, cu scorul de 0-3, în meciul din a cincea etapă a grupelor Champions League. Catalanii sunt siguri de retrogradarea în Europa League, acest rezultat urmând a-i face să piardă o sumă importantă de bani.

Robert Lewandowski, în Barcelona - Bayern

Credit imagine: Getty Images

Barcelona a rămas cu o singură victorie în acest sezon de Champions League după meciul de pe teren propriu cu Bayern, contând pentru a cincea etapă a grupelor.
Catalanii au fost învinși cu scorul de 0-3, iar acest rezultat le-a spulberat orice speranță de a se califica în primăvara celei mai importante competiții intercluburi de pe continent.
Echipa lui Xavi are 4 puncte și nu mai poate pierde locul 3 al grupei C, indiferent de rezultatele din ultima etapă, în care vor juca împotriva celor de la Viktoria Plzen. Inter, ocupanta poziției secunde, are 10 puncte, iar liderul Bayern are 15 puncte, nemții fiind neînvinși.
Astfel, Barcelona ratează pentru al doilea sezon consecutiv calificarea în optimile Champions League, fiind retrogradată în Europa League, unde va juca în 16-imile competiției.
Citește și:

Câți bani pierde Barcelona după eliminarea din Champions League

Potrivit jurnaliștilor din Spania, oficialii catalanii își făcuseră bugetul pentru sezonul 2022/23 gândindu-se că vor ajunge cel puțin în sferturile de finală ale celei mai importante competiții intercluburi din Europa.
În urma eliminării din Champions League, Barcelona va pierde circa 20 de milioane de euro. Această lovitură financiară va însemna foarte mult pentru clubul blaugrana.
Trebuie menționat că, potrivit AS.com, această sumă nu include banii din drepturile de televizare sau cei obținuți din vânzarea de bilete, ceea ce înseamnă că pierderea catalanilor poate atinge o valoare mult mai mare.
Presa din Spania mai notează că, indiferent dacă ar reuși să câștige Europa League, Barcelona nu ar putea să acopere pagubele făcute de eliminarea din Champions League.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo