Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ce note au primit fotbaliștii lui Liverpool după dezastrul de la Napoli din grupele Champions League

Eurosport
DeEurosport

Publicat 08/09/2022 la 12:53 GMT+3

Liverpool a fost de nerecunoscut aseară în deplasarea de la Napoli, unde a pierdut cu un neverosimil 4-1. Cel mai bun fotbalist al "cormoranilor" a fost și singurul autor al golului, Luis Diaz, însă majoritatea jucătorilor au primit note foarte mici.

Arthur of Liverpool FC looks dejected during the UEFA Champions League group A match between SSC Napoli and Liverpool FC at Stadio Diego Armando Maradona

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Tibi Munteanu
Șocul celei de-a doua seri de UEFA Champions League a fost scorul de pe stadionul "Diego Armando Maradona" din Napoli, unde echipa lui Luciano Spalletti a dat de pământ cu finalista competiției din sezonul precedent, Liverpool. Cormoranii au fost taxați după jocul foarte slab pe care l-au făcut aseară, doar aproximativ jumătate dintre aceștia având note "de trecere".

Media titularilor este sub 5

Jurgen Klopp a aliniat un prim 11 cu Alisson în poartă, Alexander-Arnold, Gomez, van Dijk și Robertson pe linia de fund, Fabinho, Milner și Elliot la mijloc și tripla Salah-Firmino-Diaz în atac, însă media notelor primite de aceștia este una foarte mică, 4,55. Dintre fotbaliștii cu profil defensiv, doar scoțianul Robertson a primit notă de trecere, 6, deși evoluția sa nu a fost una cu care acesta și-a obișnuit fanii, însă și-a trecut în cont un assist. Trent Alexander-Arnold și Virgil van Dijk au fost notați cu 4, iar Joe Gomez a fost fotbalistul cu cele mai multe erori în apărare, astfel că a fost evaluat cu nota 3, dar a și fost înlocuit la pauză cu Joel Matip.
Cel mai bun fotbalist al englezilor a fost și autorul golului din minutul 49, Luis Diaz, evaluat cu nota 7, fiind printre singurii jucători care a creat pericol în defensiva napoletanilor cu incursiuni spre mijlocul terenului, dar și cu viteza și tehnica sa. A fost aproape de a marca și a doua oară, însă portarul Meret a parat lovitura sa de cap.
Ceilalți doi fotbaliști din ofensivă, Mohamed Salah și Roberto Firmino, au primit nota 4 pentru evoluțiile lor, ambii fiind schimbați în minutul 62, Klopp realizând că aceștia nu se află deloc într-o formă bună.
La mijlocul terenului a fost și mai rău, deoarece doar Fabinho a fost notat cu 5, spre deosebire de tânărul Harvey Elliott și experimentatul James Milner, care au primit nota 4, respectiv 3, cu greșeli de poziționare, lăsându-le spații mari italienilor, dar și cu nereușite pe plan ofensiv. Milner a fost cel care a provocat penalty-ul din care s-a deschis scorul în minutul 5 al partidei.
Portarul Alisson a fost evaluat cu nota 6 chiar dacă a încasat patru goluri, însă unul din penalty, alte două la care nu a avut cum să intervină. A apărat totuși o altă lovitură de pedeapsă în fața lui Victor Osimhen, în minutul 18.

Nici rezervele n-au adus plusul dorit

Klopp a fost exasperat pe bancă de greșelile elevilor săi, în special de cele ale fundașului Gomez, pe care l-a schimbat la pauză cu Joel Matip. Camerunezul a dat o mai multă siguranță echipei în partea a doua, a avansat și în careul advers în unele momente, însă n-a putut schimba în niciun fel soarta jocului, iar nota primită a fost 6.
În atac, în locul egipteanului Salah și al brazilianului Firmino, tehnicianul german i-a trimis pe Diogo Jota și Darwin Nunez, însă în jumătatea de oră pe care aceștia au primit-o, nu au fost capabili să străpungă defensiva băieților lui Spalletti. Jota a fost notat cu 6, iar Nunez cu 5, din pricina faptului că a insistat parcă prea mult cu acțiunile personale.
În același minut 62, când s-au produs schimbările în atac, a fost introdus pe teren și Thiago, după o lună de pauză din cauza unei accidentări și a arătat mult mai bine decât cel pe care l-a înlocuit, James Milner, reușind să recâștige lupta de la centrul terenului și să trimită mai multe mingi către fotbaliștii din atac. Acesta a primit nota 6, iar ultima schimbare, Arthur Melo a primit nota 5 pentru cele aproximativ 15 minute pe care le-a prins în tricoul "cormoranilor", fiind debutul acestuia la noua echipă.
Citește și:

Napoli a jucat pe viață și pe moarte

Deși a pierdut în această vară patru fotbaliști providențiali în istoria recentă a clubului (Lorenzo Insigne, Kalidou Koulibaly, Dries Mertens și Fabian Ruiz), Napoli a făcut față cu brio la primul meci european din acest sezon și aspiră chiar la primăvara celei mai importante competiții inter cluburi din lume, nefiind deloc de neglijat faptul că a marcat de patru ori în poarta finalistei din sezonul precedent.
Polonezul Piotr Zielinski a fost omul meciului, cu două goluri în poarta lui Alisson, dar și cu o pasă de gol la reușita lui Anguissa, și per ansamblu cu o evoluție foarte bună în spatele vârfului.
Napoli a avut o vară fierbinte, pentru că pe lângă cele patru plecări importante, au părăsit echipa și alți titulari din sezonul precedent, cum ar fi Ospina sau Petagna, însă și la capitolul achiziții au stat bine, transferând jucători estimați la o valoare totală de 190,93 milioane de euro cu "doar" 68,05 milioane cheltuite.
Impactul ar fi putut fi unul negativ, însă pe lângă succesul de aseară, trupa lui Spalletti este pe locul secund în Serie A, cu 11 puncte obținute în 5 etape și golaveraj 12 cu 4.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo