CFR Cluj a început ezitant campania europeană din acest sezon, remizând alb cu armenii de la Pyunik Erevan în prima manșă din turul 1 preliminar al Champions League. Acel rezultat negativ, venit după un joc modest, a fost dublat de eșecul din Supercupa României, astfel că îndoiala e mare în tabăra campioanei.
Totuși, valoarea ar trebui să-și spună cuvântul, iar CFR să meargă mai departe, acolo unde va da peste un adevărat coșmar din trecut. În turul doi preliminar, CFR ar urma să joace cu luxemburghezii de la Dudelange, care au trecut fără probleme de Partizani Tirana. După 1-0 în tur, gruparea din Luxemburg a câștigat și în Albania, scor 2-1.
CFR Cluj a trăit o mare dezamăgire contra celor de la Dudelange, în 2018. Ardelenii pierdeau atunci cu 2-0 în deplasare și cu 3-2 acasă, în play-off-ul Europa League, ratând o mare șansă de a intra în grupe. Antrenorul CFR-ului la vremea respectivă era Toni Conceicao.
Romanian Liga I
Debeljuh a răbufnit după eliminarea din meciul cu Chindia! "A fost penibil! Mă las de fotbal"
07/08/2022 LA 18:53
F91 Dudelange are în palmares 16 titluri și 8 Cupe ale Luxemburgului. CFR nu ar trebui totuși să aibă mari probleme într-un eventual duel. Valoarea lotului luxemburghezilor este de numai 2,06 milioane de €, adică jumătate din suma la care este evaluat Andrei Burcă, cel mai valoros jucător al clujenilor: 4 milioane de €.
Citește și:

Dan Petrescu se teme de returul cu Pyunik Erevan

Dan Petrescu a prefațat meciul cu Pyunik Erevan și a subliniat câteva aspecte extrem de importante. În primul rând, a remarcat organizarea excelentă a celor de la Pyunik Erevan, care au venit de două zile în România. În plus, managerul campioanei a declarat că se teme de această partidă, deoarece adversarii au avut de pregătit doar confruntarea de miercuri, în timp ce clujenii s-au antrenat separat, o parte pentru supercupă și o parte pentru duelul cu Pyunik.
"Diferența dintre noi și Pyunik este că ei s-au antrenat 8 zile doar pentru meciul ăsta, noi am fost plecați, a fost greu să antrenez două echipe, unii pentru Supercupă și unii pentru acest meci. Mi-e frică cel mai mult că jucătorii care nu au jucat în Supercupă nu s-au mai antrenat în ultimele 8 zile, astăzi va fi primul antrenament împreună cu toată lumea.
I-am studiat, am vorbit și cu antrenorul lor, îl știu, e foarte bine pregătit, au și un staff numeros. Au venit de două zile în Cluj. Ultima oară când a jucat o echipă din Armenia la Cluj a venit ori în ziua meciului, ori cu o zi înainte, după ce au zburat 10 ore prin toată Europa.
Ei au venit cu charter-ul, au făcut două ore. Stau la un hotel foarte bun din Cluj, 41 de single (n.r.- camere de o persoană), fiecare singur... Sunt foarte bine pregătiți din toate punctele de vedere!
Sunt conștient de importanța și de dificultatea acestui meci, fotbalul este imprevizibil, totul e posibil mâine. Dacă echipa e bine organizată, se apără bine şi bate bine faze fixe, pot să bat pe oricine. În acelaşi timp, cu orice echipă poţi să pierzi. E normal să fie presiunea mare la un astfel de meci, mai ales în Champions League", a spus Dan Petrescu, citat de digisport.ro.
Romanian Liga I
CFR, două goluri și trei cartonașe roșii în meciul cu Chindia! Clujenii au urcat pe locul 1
07/08/2022 LA 17:26
Romanian Liga I
Petrescu a explicat jocul slab al CFR-ului din deplasarea în Andorra! Ce a zic despre următorul meci
29/07/2022 LA 17:01