Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Chelsea și Benfica, primele echipe calificate în sferturile de finală din UCL. Rezultatele serii

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 08/03/2023 la 00:12 GMT+2

Marți seara am aflat primele două echipe calificate în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Benfica Lisabona și Chelsea merg mai departe în competiție, după victoriile obținute în fața propriilor fani.

Chelsea's Kai Havertz celebrates scoring his side's second goal from a penalty kick during the UEFA Champions League round of 16 leg two match between Chelsea FC and Borussia Dortmund at Stamford Bridge on March 07, 2023 in London, England.

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Maria Olteanu
Marți seara am aflat primele două echipe calificate în sferturile de finală ale Ligii Campionilor.
Benfica s-a distrat pe teren propriu în fața celor de la Brugge, pe care i-a învins fără drept de apel, scor 5-1, obținând calificarea mai departe în competiție, cu 7-1 la general.
La Londra, pe Stamford Bridge, gazdele de la Chelsea au întors scorul din tur, în fața celor de la Borussia Dortmund, și au egalat la 1 înainte de pauză, ca în repriza secundă să marcheze pentru victorie și calificare, mergând mai departe cu 2-1 la general.
Miercuri urmează alte două partide din faza optimilor de finală ale Ligii Campionilor:
  • Bayern - PSG
  • Tottenham - AC Milan
UPDATE | Chelsea - Borussia Dortmund 2-0. Știm și cea de-a doua echipă calificată în sferturile de finală ale UCL. Chelsea a reușit să întoarcă scorul din tur și o elimină pe Borussia, în fața propriilor fani.
UPDATE | Benfica - Club Brugge 5-1. Fluier final la Lisabona, într-un meci cu 6 goluri. Se termină primul meci al serii din UEFA Champions League. Portughezii se califică în sferturi fără emoții, după o victorie categorică obținută pe teren propriu și scor 7-1 la general.
UPDATE | Benfica - Club Brugge 5-1, min 87: GOOOOL Brugge. Belgienii marchează golul de onoare în finalul jocului, prin Bjorn Meijer.
UPDATE | Benfica - Club Brugge 5-0, min 77: GOOOOL Benfica. David Neres marchează și el, iar reușita este validată după consultarea sistemului VAR.
UPDATE | Benfica - Club Brugge 4-0, min 71: GOOOOL Benfica. Sylla îl faultează în careu pe Rafa Silva, iar arbitrul pune mingea pe var. Joao Mario face 4-0 de la 11 metri.
UPDATE | Benfica - Club Brugge 3-0, min 57: GOOOOL Benfica. Gazdele se distrează în fața propriilor fani și mai marchează o dată. Goncalo Ramos face dubla cu un șut cu stângul din centrul careului.
UPDATE | Chelsea - Borussia Dortmund 2-0, min 53: GOOOOL Chelsea. Același Havertz execută, același colț, dar de această dată mingea intră în poartă, iar Chelsea preia avantajul la general, 2-1.
UPDATE | Chelsea - Borussia Dortmund 1-0, min 51: Havertz ratează de la punctul cu var, luând la țintă bara. Penalty-ul se va repeta însă.
UPDATE | La 21 de ani și 260 de zile, Gonçalo Ramos a devenit cel mai tânăr jucător de la Benfica care a marcat și a dat o pasă de gol într-un singur meci din Liga Campionilor în secolul 21.
UPDATE | De la debutul său în competiție, dinseptembrie 2014, Raheem Sterling a fost implicat în mai multe goluri în Liga Campionilor decât orice alt englez (27 de goluri, 17 pase decisive), în timp ce doar Wayne Rooney a înscris mai multe goluri în competiție dintre compatrioții săi.
UPDATE | Chelsea - Borussia Dortmund 1-0. Începe repriza a doua și la Londra. Englezii și nemții se află la egalitate cu 45 de minute înainte de final
UPDATE | Benfica - Club Brugge 2-0. Start în repriza secundă la Lisabona
UPDATE | Chelsea - Borussia Dortmund 1-0. Se termină prima repriză la Londra. Gazdele, mult mai periculoase în finalul primei părți, intră cu avantaj minim la cabine. Scorul la general e 1-1 după un meci și o repriză.
UPDATE | Chelsea - Borussia Dortmund 1-0, min 44: GOOOOL Chelsea. Englezii deschid scorul pe Stamford Bridge. Sterling luftează, dar balonul rămâne la el și introduce mingea în poartă
UPDATE | Benfica - Club Brugge 2-0. Pauză pe Estádio da Luz. Gazdele sunt tot mai aproape de calificarea în sferturile UCL.
UPDATE | Benfica - Club Brugge 2-0, min. 45+2: GOOOOL Benfica. Înainte de intrarea la pauză, portughezii mai punctează o dată, prin Goncalo Ramos. Scorul e 2-0 la Lisabona, iar calculele calificării par rezolvate cu 45 de minute înainte de final.
UPDATE | Benfica - Club Brugge 1-0, min. 37: GOOOOL Benfica. Gazdele deschid scorul, după mai multe momente de insistență și o reușită anulată în startul partidei. Goncalo Ramos îi pasează în careu lui Rafa Silva, care marchează cu exteriorul. Scorul la general devine 3-0 în favoarea lusitanilor.
UPDATE | Chelsea - Borussia Dortmund 0-0, min 17: Reus amenință poarta dintr-o lovitură liberă executată perfect, dar Kepa se opune.
UPDATE | Chelsea - Borussia Dortmund 0-0, min 8: Havertz ratează deschiderea scorului. Scăpat singur spre poartă, acesta are o finalizare slabă
UPDATE | Benfica - Club Brugge 0-0, min. 20: Benfica trece pe lângă o altă ocazie uriașă de a deschide scorul. Alex Grimaldo pasează pentru Joao Mario, dar balonul este respins de pe linia porții.
UPDATE | Chelsea - Borussia Dortmund 0-0, min 6: Joao Felix pătrunde în careu, depășește un adversar, dar Kobel intervine.
UPDATE | Benfica - Club Brugge 0-0, min. 16: Gazdele, o nouă ocazie mare. Joao Mario îi pasează lui Florentino Luis, dar acesta nu nimerește ținta.
UPDATE | Cu o întârziere de 10 minute, începe și cea de-a doua partidă a serii, Chelsea - Borussia Dortmund. Atmosferă superbă pe Stamford Bridge.
UPDATE | Cu o medie de 25 de ani și 255 de zile, echipa de start a lui Chelsea, din partida cu Dortmund, este a doua cea mai tânără într-un meci eliminatoriu din UEFA Champions League, după meciul cu Bayern Munchen, din sezonul 2019-2020 (25 ani și 236 zile)/
UPDATE | Benfica - Club Brugge 0-0, min. 2: Început furtunos de partidă. Gazdele deschid scorul, prin Joao Mario, dar reușita este anulată după consultarea sistemului VAR pentru o poziție neregulamentară. Scorul rămâne 0-0.
UPDATE | Start de partidă la Lisabona. A început meciul Benfica - Club Brugge, de la scorul 2-0 în favoarea oaspeților
UPDATE | Partida Chelsea - Borussia Dortmund, din returul optimilor de finală ale Champions League, va începe cu întârziere. Fluierul de start al confruntării se va auzi la ora 22:10, după ce autocarul lui Dortmund a întârziat din cauza traficului.
UPDATE | Mai puțin de o oră până la startul partidelor în care vom afla primele echipe calificate în sferturile Ligii Campionilor. Meciurile Chelsea-Dortmund și Benfica-Brugge încep la ora 22:00. În tur, s-au înregistrat următoarele scoruri:
  • Dortmund - Chelsea 1-0
  • Brugge - Benfica 0-2
UPDATE | Echipele de start la Chelsea - Borussia Dortmund
UPDATE | Echipele de start la Benfica - Club Brugge

Articol inițial scris de Alex Masgras
În această seară vor avea loc primele partide retur din optimile de finală UEFA Champions League. Chelsea-Borussia Dortmund și Benfica-Club Brugge sunt primele două duble care își vor afla câștigătoarele. Dacă Benfica pare să aibă o misiune mai ușoară pe teren propriu, după ce s-a impus în partida tur cu 2-0, Chelsea va da totul pe Stamford Bridge pentru a întoarce rezultatul din tur, atunci când Dortmund s-a impus cu 1-0 pe teren propriu. Unicul marcator al partidei a fost Karim Adeyemi.
Chelsea traversează o perioadă extrem de complicată, iar postul lui Graham Potter este în pericol. În ciuda investițiilor masive sub noua conducere, londonezii se află abia pe locul 10 în Premier League. În weekend, Chelsea s-a impus cu 1-0 în fața lui Leeds, obținând prima victorie după mai bine de o lună și jumătate și abia a doua din 2023, în 12 partide.
De cealaltă parte, Borussia Dortmund traversează o perioadă excelentă, cu victorii pe linie de la reluarea competițiilor după Cupa Mondială. Echipa lui Edin Terzic se află pe locul 2 în Bundesliga, la egalitate de puncte cu liderul Bayern. În ultima etapă, Dortmund s-a impus cu 2-1 pe teren propriu în fața celor de la Leipzig.
Pentru partida retur din această seară, Potter nu se poate baza pe mai mulți jucători, printre care Thiago Silva și Mason Mount, ultimul fiind și suspendat din cauza cumului de cartonașe galbene. De asemenea, Azpilicueta, Broja și Mendy nu sunt disponibili, în timp ce Kante, Pulisic și Reece James s-au antrenat luni cu echipa.
De la Borussia Dortmund vor lipsi Karim Adeyemi, marcatorul golului victoriei din tur, în timp ce portarul Kobel, cel care a fost rezervă la meciul cu Leipzig, este incert. Malen a ratat și el meciul cu Leizpig, în timp ce Moukoko este indisiponibil încă dinaintea turului cu Chelsea.
Citește și:

Benfica este cu un picior în sferturile UEFA Champions League

Club Brugge a avut un start foarte bun de sezon în UEFA Champions League, cu trei victorii în primele trei meciuri, într-o grupă cu FC Porto, Bayer Leverkusen și Atletico Madrid. În ultimele trei partide însă, Brugge a mai obținut doar două puncte, dar a reușit calificarea în primăvara europeană. Înainte de returul cu Benfica, Brugge a pierdut pe terenul celor de la Oostende în campionat, scor 0-3, acolo unde se află pe locul 4.
De partea cealaltă, Benfica, favorita clară pentru a obține calificarea în sferturi, este lider în Portugalia și pare că se îndreaptă către un nou titlu de campioană. Cu o singură înfrângere în acest sezon în competiția internă, Benfica vine după un 2-0 pe teren propriu cu Famalicao.
La partida retur din optimile UEFA Champions League, lusitanii nu se vor putea baza pe Ristic, Chiquinho, Draxler și Guedes, în timp ce de la oaspeți lispesc Skov Olsen și Hendry.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol