Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cine ar putea fi noul antrenor al celor de la CFR Cluj dacă Dan Petrescu va fi demis și cât ar costa schimbarea

Bianca Dumitru

Publicat 14/07/2022 la 09:27 GMT+3

CFR Cluj a fost eliminată din Champions League de FC Pyunik Erevan, la capătul unui meci dramatic, decis la loviturile de la 11 metri. Această eliminare ar putea duce la despărțirea lui Dan Petrescu de echipă. La Cluj ar fi așteptat în locul său Mirel Rădoi.

Dan Petrescu

Credit imagine: facebook

CFR Cluj a fost eliminată miercuri seară din preliminariile Champions League de FC Pyunik Erevan. În primul tur din UCL, echipa lui Dan Petrescu a pierdut la loviturile de departajare, după 0-0 în Armenia și 1-1 (2-2 după 120 de minute) la Cluj.
Această eliminare rușinoasă ar putea duce la despărțirea antrenorului de echipă, fanii cerându-i demisia la finalul meciului, iar patronul Ioan Varga amenințându-i pe cei din staff că îi va da afară.
Deși ulterior șeful din Gruia a anunțat că nu s-a decis să facă nicio schimbare pe banca tehnică, acesta a dezvăluit că va face o analiză și apoi totul se poate schimba.
Potrivit DigiSport, Varga ar avea deja o idee privind posibilul înlocuitor al lui Dan Petrescu la cârma CFR-ului. Este vorba despre Mirel Rădoi, care nu a mai antrenat pe nimeni de la finalul anului trecut, când s-a despărțit de echipa națională a României.
Patronul campioanei României este un fan al stilului ofensiv pe care îl impune Rădoi la echipele pe care le antrenează și ar putea fi ofertat de către șefii clujenilor.
Fostul fotbalist a fost dorit în această vară și la Universitatea Craiova, în locul lui Laurențiu Reghecampf, dar oltenii nu au fost de acord cu salariul cerut de Rădoi, circa 20.000 de euro pe lună, ajungând în cele din urmă la un acord cu Laszlo Balint.
Pentru CFR Cluj suma impusă de fostul selecționer nu ar reprezenta o problemă, pentru că Dan Petrescu încasează lunar 30.000 de euro, însă schimbarea antrenorului i-ar costa pe reprezentații campioanei mai mult. Asta în condițiile în care Petrescu are stipulată în contract o clauză de reziliere în valoare de 400.000 de euro.
Citește și:

DAN PETRESCU: "PARCĂ SUNT BLESTEMAT!"

La finalul partidei de la Cluj, Dan Petrescu a vorbit despre prestația jucătorilor săi și despre cum a trăit această eliminare rușinoasă din preliminariile celei mai importante competiții intercluburi din Europa.
Antrenorul s-a arătat extrem de supărat și a punctat că aceasta este cea mai dureroasă înfrângere pe care a trăit-o în cupele europene, punând rezultatul pe seama ghinionului care l-a urmărit mereu la penalty-uri.
Tehnicianul a mai spus că este mulțumit în mare parte de jocul echipei sale și a adăugat că pe CFR Cluj nu o așteaptă un parcurs ușor nici în Conference League.
"Foarte greu de înțeles ce s-a întâmplat. Băieții s-au bătut, au încercat, a fost un meci echilibrat, parcă noi am avut mai multe ocazii, au ratat și un penalty la 2-1 și credeam că acolo s-a terminat meciul.
Sunt foarte supărat și trist, e greu să îmi găsesc cuvintele, cred că e cea mai mare dezamagire a mea la CFR Cluj. Nici macar n-am pierdut meciul, a fost 0-0 și 2-2, dar la penalty-uri n-am câștigat niciun meci în carieră, parcă sunt blestemat. [...]
Pentru mine, în cupele europene, asta e cea mai dureroasă eliminare. Îmi pare rau pentru fani, pentru club, pentru toți cei care au investit... Sunt convins că toată lumea e foarte supărată.
Nu le-a cerut nimeni jucătorilor să se apere în repriza a doua, atât au putut băieții. Am fost mult pe drumuri, nu ne-am antrenat cum trebuie și cred că au căzut fizic și aveau în subconștient că e 1-0 pentru noi.
Pe final, într-adevăr, s-au băgat toți în poartă că au zis că mai sunt 3 minute, dar nici atunci nu le-am zis doar să ne apărăm pentru că nu poți să stai în apărare tot meciul și să nu iei gol. Aici cred că au greșit puțin jucătorii că s-au retras. [...]
E foarte greu, dar cum au mers mai departe alte echipe din România, trebuie să meargă și CFR-ul. Ne mai rămâne acum să ne calificăm în grupele Conference League, dar sigur că nu va fi niciun meci ușor", a declarat Dan Petrescu, după ce a petrecut câteva zeci de minute pe banca de rezerve, singur, după încheierea meciului.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol