CFR Cluj și-a aflat astăzi adversara din primul tur preliminar UEFA Champions League. Campioana României își va începe aventura europeană din noul sezon în Armenia, urmând să o întâlnească pe FC Pyunik Yerevan, campioana din Armenia.
Partida tur va avea loc în Armenia, pe 5 sau 6 iulie, în timp ce returul se va disputa o săptămână mai târziu, la Cluj.
FC Pyunik Yerevan este campioana sezonului trecut din Armenia, câștigând primul său titlu după o pauză de 7 ani. Înființată în 1992, FC Pyunik este cea mai titrată echipă din Armenia, cu 15 titluri și 8 Cupe ale Armeniei în palmares.
Liga Campionilor UEFA
Dan Petrescu nu se dezminte! Cum i-a caracterizat pe armenii de la Pyunik Erevan, adversarii din UCL
25/06/2022 LA 05:10
Citește și:

CFR Cluj o va întâlni pe FC Pyunik Yerevan în primul tur preliminar din UEFA Champions League

Valoarea lotului campioanei din Armenia este cotat la 5,96 milioane de euro, potrivit transfermarkt.com, mult sub cel al campioanei României. Lotul lui CFR Cluj este cotat la 31,98 milioane de euro, potrivit transfermarkt.com.
În ceea ce privește cei mai bine cotați jucători, FC Pyunik are cinci jucători care sunt cotați la suma de 300.000 de euro: Nikita Baranov (fundaș central), Anton Bratkov (fundaș central), Alexander Gonzalez (fundaș dreapta), Renzo Zambrano (mijlocaș) și Jose Caraballo (mijlocaș). De partea cealaltă, cel mai bine cotat jucător este Andrei Burcă (4 milioane de euro).
FC Pyunik Yerevan evoluează pe Republican Stadium, arenă de 14.986 de locuri pe care evoluează și naționala Armeniei.
Campioana sezonului trecut nu a evoluat niciodată în grupele cupelor europene, participând ultima oară în preliminariile UEFA Champions League în 2015, atunci când era învinsă la general cu 6-0 de Molde.
Liga Campionilor UEFA
Salah, ironizat de Modric, după finala Champions League! Rodrygo a dezvăluit ce i-a zis croatul
17/06/2022 LA 09:56
Liga Campionilor UEFA
CFR Cluj și-a aflat potențiala adversară din turul doi preliminar al Champions League
15/06/2022 LA 10:16