Articol scris de Radu Florea
În anul 2018, după câștigarea celui de-al cincilea trofeu al Ligii Campionilor din carieră, Cristiano Ronaldo a decis să plece de la Real Madrid în urma unei neînțelegeri cu Florentino Perez. Ronaldo nu a agreat ideea de a avea un salariu mai mic decât în trecut, considerând că este cel mai important jucător al echipei blanco, iar fără el madrilenilor le va fi foarte greu să mai cucerească alt trofeu al Ligii Campionilor.
Într-adevăr, Real Madrid a trebuit să mai aștepte încă patru sezoane pentru a triumfa din nou în cea mai importantă competiție intercluburi, însă a făcut-o, iar decizia lui Perez de a nu îndeplini dorințele salariale ale starului lusitan pare a fi fost inspirată. Pe de altă parte, Cristiano nu a mai reușit nici măcar să ajungă în semifinalele competiției în care a doborât aproape toate recordurile, după trei sezoane petrecute la Juventus și unul la Manchester United.
Premier League
Nume uriașe în cea mai bună echipă din Premier League din toate timpurile! Cum arată 11-le ideal
IERI LA 13:41
CITEȘTE ȘI:

Care este recordul pe care Cristiano îl țintește?

Chiar dacă Ronaldo a marcat peste 100 de goluri pentru Juventus la o vârstă destul de înaintată și a fost probabil cel mai bun om al "diavolilor roșii" în sezonul precedent, nu pare să fie soluția sau persoana potrivită pentru a suplini lipsa unor vedete pe alte posturi și a-și conduce de unul singur echipele în finala Ligii Campionilor. Cu cât trec mai multe sezoane de la momentul plecării portughezului din Spania, realizăm că poate atacantul lusitan ar fi avut mai multă nevoie de Real Madrid decât viceversa pentru a doborî alte recorduri și a deveni fotbalistul cu cele mai multe trofee ale Ligii Campionilor/Cupei Campionilor cucerite, alături de Paco Gento.
Visul de câștigă cea de-a șasea Ligă pare a fi din ce în ce mai îndepărtat, luând în considerare vârsta înaintată a starului portughez, dar și pretențiile salariale exagerate pe care fotbalistul lui Manchester United le are. Ne aducem cu toții aminte cum vara trecută, după plecarea lui Messi de la Barcelona la PSG, cel mai bun marcator din istoria lui Real Madrid a decis să o părăsească pe Juventus, câteva zile mai târziu revenind la Manchester United.
https://i.eurosport.com/2022/07/11/3408878.jpg
Însă înainte de a ajunge la United, presa anunța un iminent transfer al portughezului la Manchester City, rivala locală a "diavolilor roșii". La prima vedere a părut surprinzător, uitându-ne la cariera lui Ronaldo și la trecutul pe care acesta l-a avut în Premier League. Totuși, reflectând asupra dorinței lui Cristiano de a fi considerat cel mai bun fotbalist din toate timpurile, nu ar fi fost o surpriză să accepte să plece la rivala lui United. Se pare că cel care a intervenit și l-ar fi sfătuit pe portughez să revină pe Old Trafford ar fi fost chiar fostul său antrenor, Sir Alex Ferguson.

Povestea se repetă pentru Ronaldo

La doar un an distanță, Jorge Mendes, impresarul lui Ronaldo, a început să-l propună pe multiplul câștigător al Ligii Campionilor la Chelsea, Atletico de Madrid sau Bayern Munchen, în încercarea disperată de a-și readuce cel mai important client în cea mai importantă competiție intercluburi.
Având în vedere faptul că Jorge Mendes a reușit în trecut să gestioneze perfect aceste situații dificile și i-a găsit lusitanului o echipă potrivită dorințelor sale într-un termen scurt, pare că și în această fereastră de transferuri povestea se va repeta și Ronaldo va pleca la o echipă care va evolua în Liga Campionilor și care va putea să-i satisfacă pretențiile salariale. Decizia de a se alătura totuși unui club rival celor alături de care a scris istorie (Real Madrid, Manchester United) ar putea să-i afecteze cariera mai mult decât s-ar aștepta, făcându-i pe mulți dintre fanii care încă consideră că este cel mai bun fotbalist din lume să-și schimbe părerea.
Premier League
L'Equipe a dat explicații după excluderea lui Messi din nominalizările pentru Balonul de Aur
IERI LA 07:20
Premier League
Cum a gestionat Ten Hag eșecul suferit de United în Premier League. Care e situația lui Ronaldo
12/08/2022 LA 14:27