Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dinamo Kiev, pas important către play-off-ul Champions League! Toate rezultatele serii din turul 3

Nicu Savin

Publicat 03/08/2022 la 23:08 GMT+3

În această seară s-au disputat 5 partide din turul 3 preliminar al Champions League. Dinamo Kiev, formația antrenată de Mircea Lucescu, a câștigat la limită în fața austriecilor de la Sturm Graz, scor 1-0. Scorul serii a fost realizat de Bodo Glimt, care le-a aplicat o corecție celor de la Zalgiris Vilnius, scor 5-0.

"Fußball gibt Hoffnung": Kiew-Trainer Lucescu

Credit imagine: SID

Mircea Lucescu impresionează în continuare cu Dinamo Kiev în preliminariile Champions League. După ce a trecut de Fenerbahce în turul doi preliminar, formația ucraineană a făcut un pas important spre play-off-ul competiției, câștigând turul cu Sturm Graz din turul 2, scor 1-0.
Echipa antrenată de Mircea Lucescu a fost gazdă, dar meciul s-a jucat la Lodz (Polonia), pentru că în Ucraina nu se pot încă organiza partide din cupele europene. Dinamo Kiev a început prudent, dar a reușit să deschidă scorul în minutul 28, la primul șut pe spațiul porții adverse. Reușita i-a aparținut lui Oleksandr Karavaev, cel care marcase golul calificării în dubla cu Fenerbahce, în prelungiri.
Ulterior, meciul a fost controlat în mare parte de ucraineni, care au avut o posesie superioară, dar fără a-și mai crea ocazii importante de gol. Dinamo Kiev s-a apărat însă exact și nu le-a oferit prea des ocazia austriecilor să se apropie de poartă. S-a terminat 1-0, iar echipa lui Mircea Lucescu are prima șansă să acceadă în play-off, acolo unde va da mai mult ca sigur de Benfica, portughezii câștigând categoric prima manșă din dubla cu FC Midtjylland, scor 4-1.

Champions League | Diferențe mari în meciurile din turul 3 preliminar

Cel mai echilibrat duel al serii a fost cel dintre Qarabag și Ferencvaros. Maghiarii au deschis scorul în minutul 17 prin Boli, dar azerii au egalat în minutul 33 prin Owusu. Până la final nu s-a mai marcat, astfel că totul se va decide la returul de la Budapesta de peste o săptămână. Învingătoarea din această dublă manșă va juca pentru un loc în grupe cu Viktoria Plzen sau Sheriff Tiraspol. Cehii au prima șansă, după ce s-au impus în turul din Moldova cu 2-1.
Scorul serii a fost reușit de Bodo Glimt, care a trecut cu 5-0 de Zalgiris Vilnius, formație care în runda precedentă furnizase o mare surpriză eliminând campioana Suediei, Malmo. În urma acestui rezultat, e aproape sigur că Bodo Glimt va juca în play-off, acolo unde va da cel mai probabil peste Dinamo Zagreb, care a câștigat în deplasare manșa tur cu Ludogorts, scor 2-1.
O altă echipă care nu va avea emoții la retur este Maccabi Haifa. După ce în turul precedent a eliminat surprinzător pe Olympiacos (1-1 acasă și 4-0 în deplasare), formația israeleană și-a sigurat prezența în play-off în proporție de 99% prin victoria cu 4-0 în fața ciprioților de la Apollon Limasol.
Pentru calificarea în grupe, Maccabi va juca cel mai probabil cu Steaua Roșie Belgrad. Sârbii aproape că au pus capăt visului frumos al celor de la Pyunik Erevan, care au eliminat CFR Cluj în primul tur preliminar, iar apoi au trecut de Dudelange. Steaua Roșie conduce în minutul 60 cu 3-0 și e greu de crezut că armenii mai pot răsturna soarta dublei manșe, chiar dacă vor juca returul pe teren propriu.
Toate rezultatele din turul 3 preliminar (manșa tur)
  • Qarabag FK (Azerbaidjan) - Ferencvaros (Ungaria) 1-1
  • FC Sheriff Tiraspol (R. Moldova) - FC Viktoria Plzen (Cehia) 1-2
  • FK Bodo/Glimt (Norvegia) - FK Zalgiris Vilnius (Litunia) 5-0
  • Ludogorets 1945 Razgrad (Bulgaria) - GNK Dinamo Zagreb (Croaţia) 1-2
  • Maccabi Haifa FC (Israel) - Apollon Limassol FC (Cipru) 4-0
  • Steaua Roşie Belgrad (Serbia) - FC Pyunik Erevan (Armenia) 3-0 (min.60)
  • Dinamo Kiev (Ucraina) - SK Sturm Graz (Austria) 1-0
  • Benfica Lisabona (Portugalia) - FC Midtjylland (Danemarca) 4-1
  • Union Saint-Gilloise (Belgia) - Rangers FC (Scoţia) 2-0
  • AS Monaco FC (Franţa) - PSV Eindhoven (Olanda) 1-1
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol