Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Echipele engleze vor să joace în Europa, în ciuda doliului național! Pe ce stadion ar putea evolua

Eurosport
DeEurosport

Publicat 09/09/2022 la 15:31 GMT+3

Este doliu în Marea Britanie după moartea reginei Elisabeta a II-a, la vârsta de 96 de ani. Chiar dacă etapa de Premier League din weekend a fost amânată, echipele englezești sunt nevoite să joace în competițiile europene la mijlocul săptămânii viitoare.

Der FC Liverpool kassiert eine in Neapel eine empfindliche Pleite

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Dani Morar
Marea Britanie se află în 10 zile de doliu, după moartea reginei Elisabeta a II-a. Chiar dacă s-au amânat multe evenimente, printre care și etapa de Premier League din această săptămână, echipele englezești au de disputat meciuri acasă în competițiile europene la mijlocul săptămânii viitoare.
Stadionul Aviva din Dublin este cel care poate găzdui meciurile echipelor din Premier League, în Europa, anunță Daily Mail. Arena a fost construită între 2007 și 2010, iar costurile totale ale lucrărilor s-au ridicat la 410 milioane de euro. Cu o capacitate de 51.700 de locuri, Liverpool, Chelsea și Manchester City sunt așteptate pe superbul stadion din capitala Irlandei.
Cele 3 echipe vor juca în Champions League marți și miercuri, dar doliul din țară face ca organizarea meciurilor să fie aproape imposibilă. Liverpool este prima dintre acestea care joacă în etapa a doua a Ligii, "cormoranii" primind vizita celor de la Ajax. Chelsea și Manchester City joacă miercuri, de la aceeași oră, împotriva lui Salzburg, respectiv Borussia Dortmund.
Cluburile din Premier League nu iau în calcul amânarea meciurilor europene, din cauza programului deja încărcat pe care îl au. Guvernul Marii Britanii a declarat că nu există o obligație ca meciurile să fie mutate de pe teritoriul englez, dar organizatorii se tem să nu încurce funerariile organizate pentru regină. Astfel, stadionul Aviva ar deveni prima opțiune pentru oricare dintre competitoare.
Citește și:

Întreaga etapă de Premier League a fost amânată

La fel ca și echipele menționate, Arsenal va avea de disputat acasă meciul cu PSV Eindhoven, din cadrul etapei a 2-a a grupelor Europa League. "Tunarii" iau și ei în calcul stadionul din Dublin, anunță presa engleză.
Organizatorii au decis amânarea tuturor partidelor din etapa a 7-a a campionatului englez.
"Premier League este profund întristată la auzul veștii care a anunțat moartea Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a. Gândurile și condoleanțele noastre sunt alături de Familia Regală și de întreaga lume care e în doliu pentru pierderea Majestății Sale.", a fost anunțul oficialilor din Premier League, în urma morții reginei.
Acestea sunt partidele care trebuiau să se dispute în weekend:
  • Fulham - Chelsea (sâmbătă)
  • Bournemouth - Brighton (sâmbătă)
  • Leicester - Aston Villa (sâmbătă)
  • Liverpool - Wolves (sâmbătă)
  • Southampton - Brentford (sâmbătă)
  • Manchester City - Tottenham (sâmbătă)
  • Arsenal - Everton (duminică)
  • West Ham - Newcastle (duminică)
  • Crystal Palace - Manchester United (duminică)
  • Leeds - Nottingham Forest (luni)
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo