Fenerbahce - Dinamo Kiev a fost cel mai tare meci din turul doi preliminar al Champions League. Dubla a fost una dramatică, echipa lui Mircea Lucescu impunându-se cu 2-1 după prelungiri (în tur a fost 0-0, iar la finalul primelor 90 de minute din returl scorul a fost 1-1, turcii egalând în minutul 89).
Partida de la Istanbul a fost marcată de un moment foarte neplăcut. După ce Dinamo Kiev a marcat unul dintre goluri, fanii lui lui Fener au scandat numele lui Vladimir Putin, dușmanul numărul al Ucrainei în contextul războiului început în februarie.
Citește și:
Liga Campionilor UEFA
Dinamo Kiev, pas important către play-off-ul Champions League! Toate rezultatele serii din turul 3
03/08/2022 LA 20:08

Fenerbahce, reacție promptă după scandările fanilor la meciul cu Dinamo Kiev

Comportamentul fanilor turcii a fost sancționat la scară largă în toată lumea fotbalului. Inclusiv din Turcia au venit reacții virulente, majoritatea microbiștilor condamnând atitudinea grobiană a suporterilor lui Fenerbahce.
În această după-amiază, oficialii clubului turc au emis un comunicat cu privire la acest subiect, în care au taxat și ei gestul suporterilor. Totuși, șefii lui Fener au scos în evidență că fanii au fost provocați de jucătorii lui Dinamo Kiev, dar și că scandările respective au durat doarte puțin, circa 20 de secunde.
"În meciul cu Dinamo Kiev, jucatpe terenul nostru, în turul 2 preliminar al UEFA Champions League, după primul gol al adversarilor, s-a auzit ceva dintr-o parte a tribunei. Facem această declarație împotriva unui comportament care nu reprezintă clubul nostru și nu reflectă în niciun fel poziția noastră.
Fenerbahce are întotdeauna grijă să crească gradul de conștientizare asupra problemelor sociale și umanitare atât în țara noastră, cât și în lume. Vedem acest lucru ca pe o responsabilitate. Clubul nostru a fost primul care a reacţionat la acest război, încă de pe 24 februarie 2022.
Dorim să subliniem încă o dată mesajul nostru pe care l-am transmis prin intermediul tuturor canalelor noastre oficiale: Războiul nu este curaj, ci lașitate! Nu Războiului! În plus, unul dintre cele mai bune exemple ale acestei poziții este meciul amical pe care l-am jucat cu Şahtior Doneţk pe terenul nostru în aprilie, cu mesajul "Fotbal pentru Pace", pentru a atrage atenţia asupra păcii în Ucraina şi pentru a contribui din punct de vedere material şi moral.
În minutul 58 al meciului de ieri, mișcările exagerate ale unor jucători ai echipei adverse, în special a portarilor de rezervă, care au mai jucat la o echipă din Turcia în trecut, au făcut ca unele părți ale tribunei să reacționeze, dar a durat doar 20 de secunde într-un meci de 120 de minute.
Oricare ar fi motivul, noi nu acceptăm reacția care a apărut în unele zone ale stadionului. Nu este o abordare corectă și echitabilă să atribuim acest discurs, care nu reprezintă niciodată poziția și valorile clubului nostru, tuturor suporterilor noștri.
Cu ocazia acestui incident, Fenerbahce reamintește încă o dată publicului poziția clubului, aceea că sportul și politica ar trebui să fie întotdeauna separate", a fost comunicatul celor de la Fenerbahce.
Liga Campionilor UEFA
Mircea Lucescu, misiune dificilă în a intra cu Dinamo Kiev în grupele UCL! Tabloul play-off-ului
02/08/2022 LA 11:34
Liga Campionilor UEFA
Scene înfiorătoare la meciul dintre Fenerbahce și Dinamo Kiev! Turcii i-au scandat numele lui Putin
28/07/2022 LA 05:42