Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Fotbalistul care l-a uimit pe Rio Ferdinand. "Ce face el nu s-a mai văzut în fotbal"

Eurosport
DeEurosport

Publicat 06/10/2022 la 13:55 GMT+3

Fostul fundaș englez, Rio Ferdinand, s-a arătat impresionat de unul dintre jucătorii de la Borussia Dortmund. Prezent la microfonul BT Sport, Rio Ferdinand s-a declarat impresionat de evoluțiile lui Jude Bellingham, mijlocaș de doar 19 ani.

Erling Haaland mit Jude Bellingham

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Tibi Munteanu
Rio Ferdinand s-a arătat impresionat de unul dintre fotbaliștii englezi de mare perspectivă. Fostul fundaș central a urmărit partida dintre Sevilla și Borussia Dortmund, încheiată cu victoria categorică a nemților cu scorul de 4 la 1 și a lăudat evoluția foarte bună a tânărului Jude Bellingham, cel care a purtat banderola de căpitan la Dortmund.

Jude Bellingham l-a impresionat pe Rio Ferdinand

Primind banderola de căpitan din partea antrenorului Terzic, Jude Bellingham a făcut un joc foarte bun în partida disputată aseară de Borussia Dortmund pe Ramon Sanchez Pizjuan din Sevilla. Mijlocașul de 19 ani a oferit o pasă decisivă foarte frumoasă lui Raphael Guerreiro în minutul 6, la deschiderea scorului, iar în minutul 41 și-a trecut numele pe tabela de marcaj la o fază la care s-a distrat cu fundașii spanioli în careul advers.
Legendarul fundaș al Angliei, Rio Ferdinand, s-a declarat uimit de modul în care evoluează Jude Bellingham la Dortmund, comparându-l cu nume mari din fotbalul din Premier League pe care acesta i-a întâlnit pe vremea când evolua la Manchester United.
"Ce face el, la vârsta lui, și în poziția de mijlocaș, nu s-a mai văzut în fotbal. Nici măcar colegii mei de generație, Gerrard, Lampard și Scholes nu făceau asta. Nici cei de dinaintea lor, Patrick Vieira sau Roy Keane.
Bellingham încă mai are de crescut și de demonstrat pe o perioadă mai lungă de timp, dar cei menționați nu jucau precum el la vârsta asta. Este decisiv în fiecare meci, este căpitanul unei asemenea echipe, este pachetul complet. Mental, acest copil este o bestie, fără dubii", a declarat Rio Ferdinand.
Golul de ieri cu Sevilla a fost a 3-a reușită consecutivă pentru Bellingham în grupele UEFA Champions League din acest sezon, după ce a punctat și în plasa celor de la Manchester City și FC Copenhaga.
Citește și:

Cifrele lui Jude Bellingham la Dortmund

Fiind adus în Germania în urmă cu 2 ani de la Birmingham City din liga a doua engleză, Borussia a plătit o sumă mare pentru un fotbalist de 17 ani abia împliniți la acea vreme, 25 de milioane de euro. Cum toată lumea era uimită de tranzacția făcută de nemți, ei bine, se pare că scouterii Borussiei atrag zilele acestea admirația tuturor.
Născut la Stourbridge, Jude Bellingham a început fotbalul la Birmingham, însă n-a simțit niciodată gustul unui nivel foarte înalt până să fie adus pe Signal Iduna Park. S-a adaptat perfect la noua echipă, a primit încredere și minute din partea antrenorilor și a început să confirme. În prezent are 102 de apariții în tricoul Borussiei, a reușit să marcheze 14 goluri și să ofere 20 de pase decisive. După transferul la Dortmund a venit și prima convocare la echipa națională de seniori a Angliei, unde a debutat pe 12 noiembrie 2020, iar până acum a bifat 17 selecții.
Sezonul actual pare cel în care Jude își arată cel mai bine calitățile, având 4 goluri și 2 pase decisive în 12 partide, atât în UEFA Champions League, cât și în Bundesliga și DFB-Pokal. Este cotat la 90 de milioane de euro conform Transfermarkt și zvonurile spun că e posibil să-l vedem în Premier League în anii următori, pentru că este curtat de marile forțe din Anglia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo