Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Gazzetta dello Sport pune la îndoială prestația lui Istvan Kovacs din AC Milan – Napoli! "Există nedumeriri"

Dani Morar

Actualizat 13/04/2023 la 09:45 GMT+3

Istvan Kovacs a arbitrat aseară partida dintre AC Milan și Napoli, din turul sferturilor de finală ale Champions League. Centralul român a avut parte de un meci greu, cu multă tensiune, iar deciziile sale l-au înfuriat pe Luciano Spalletti, care l-a ironizat la finalul meciului.

Istvan Kovacs, în AC Milan - Napoli

Credit imagine: Eurosport

Istvan Kovacs a arbitrat unul dintre cele mai grele meciuri din turul sferturilor UEFA Champions League, AC Milan – Napoli. Înfruntarea de pe San Siro a fost una cu multă tensiune, ținând cont că două echipe din Italia își dispută un loc în penultimul act al competiției.
Arbitrul român a dictat o eliminare la Zambo Anguissa, în repriza a doua. Jucătorul lui Napoli l-a faultat pe Theo Hernandez de două ori în 4 minute și a părăsit terenul după ce a văzut al doilea galben. Ambele intervenții au fost greu de judecat. La prima, un presupus fault asupra lui Kvaratskhelia se petrecuse în apropierea careului advers, dar faza a fost lăsată să continue, iar la a doua intensitatea faultului "aduce nedumeriri", scriu jurnaliștii de la Gazzetta dello Sport.
"În minutele 71 și 75, Zambo Anguissa a fost protagonistul a două faulturi asupra lui Theo Hernandez care l-au costat eliminarea. Dacă nu există îndoieli cu privire la prima intervenție, cea de-a doua aduce anumite nedumeriri.
Nu există o certitudine cu privire la amploarea contactului, pe care Theo, evident, face totul pentru a-l amplifica. Decizia lui Kovacs de a acorda al doilea cartonaș galben l-a înfuriat pe Spalletti.
Decizia pare puțin drastică, dar nu se poate vorbi despre o greșeală. La scurt timp a venit o altă lovitură pentru Napoli. Kim Min-jae a fost avertizat și va rata manșa secundă",au notat cei de la Gazzetta dello Sport.

Istvan Kovacs, ironizat de Luciano Spalletti, după AC Milan – Napoli

Înfrângerea i-a durut mult pe cei de la Napoli, care erau cotați cu a doua șansă la cucerirea trofeului înainte de debutul sferturilor, după Manchester City. Luciano Spalletti crede că eliminarea lui Anguissa nu a fost regulamentară, la fel ca și cartonașul galben primit de Kim Min-Jae, care va rata returul.
"Felicit echipa că a încercat să egaleze, chiar dacă aveam un om mai puțin pe teren, dar îl felicit și pe Maignan pentru intervenția salvatoare. Ne pare rău că nu îl vom avea pe Anguissa pentru retur. Eu cred că nu este corect să nu îl avem.
Cartonașul galben primit de Kim? Dacă vorbim de gesturi necontrolate, să vorbim de momentul în care Leao a distrus steagul de la corner. Să mergem să le spunem copiilor să lovească steagul de la corner, pentru că oricum nu vor păți nimic",gianlucadimarzio.com.
Returul dintre AC Milan și Napoli va avea loc marți, 18 aprilie, iar toate informațiile legate de această partidă vor fi pe site-ul Eurosport.ro și aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo