Articol scris de Dani Morar
Olympiakos nu mai sperie pe nimeni. Campioana Greciei a fost eliminată în turul 2 preliminar al Champions League de către israelienii de la Maccabi Haifa. După 1-1 în tur, în deplasare, grecii au suferit o înfrângere greu de digerat în fața propriilor suporteri.
0-4 a fost scorul final al meciului retur, scor care a dus la eliminarea lui Olympiakos după doar două meciuri disputate în acest sezon al Champions League. Echipa a jucat ultima oară în grupe acum doi ani.
Liga Campionilor UEFA
Dinamo Kiev, pas important către play-off-ul Champions League! Toate rezultatele serii din turul 3
03/08/2022 LA 20:08
În urma rezultatului de aseară, suporterii s-au arătat extrem de nemulțumiți. În minutul 65, tabela indica deja 3-0 pentru Maccabi, iar fanii gazdelor au început să părăsească stadionul în masă, dezamăgiți total de ceea ce se întâmplă. Totuși, cei care au rămas pe stadion și-au aplaudat favoriții după ultimul fluier, în speranța că echipa lor de suflet va continua cu un parcurs bun în Europa League.
Scorul final, 4-0, stabilit în minutul 87, reprezintă cea mai grea înfrângere suferită acasă de Olympiakos în preliminariile europene, un rezultat care a mai fost înregistrat de două ori în istoria clubului.
Cealaltă înfrângere cu 0-4 datează din 1982 și a venit în urma unui joc disputat cu nemții de la Hamburg. Nici în campioantul intern, Olympiakos nu a suferit atât de tare tocmai din 1976, când pierdea cu Paok, cu același scor.
Presa din Grecia anunță că Olympiakos ratează venituri record, care se puteau ridica până la 40 de milioane de euro. Maccabi Haifa o va întâlni pe Apollon Limassol în turul 3 preliminar din Champions League, cea care putea reprezenta un adversar facil și pentru drumul grecilor spre grupe.
Citește și:

Olympiakos continuă în Europa League

Campionii Greciei vor continua în Europa League, unde veniturile sunt clar mai mici, dar unde au o șansă importantă să intre în grupe și să treacă în fazele eliminatorii.
Olympiakos va juca în compania lui Slovan Bratislava, pe care i-au eliminat anul trecut în play-off-ul aceleiași competiții. Desigur, nici banii din Europa League nu sunt de neglijat, iar accederea în grupe va fi recompensată cu aproape 4 milioane de euro, iar orice victorie va aduce câte 630.000 de euro. Primul loc în grupă aduce încă 1,1 milioane de euro, iar participarea în optimi câte 500.000 de euro.
Cea mai bună performanță a lui Olympiakos în Champions League este un sfert de finală, în sezonul 1998/99, atunci când grecii au fost eliminați de Juventus. În Europa League nu au reușit să treacă vreodată de optimi, ajungând de 6 ori până în această fază.
Fotbal
Top 15 fotbaliști ale căror cote de piață au scăzut cel mai mult de la începutul acestui sezon
20/04/2022 LA 06:52
Fotbal
Lumea fotbalului, unită împotriva războiului din Ucraina. Mesaje puternice
25/02/2022 LA 06:34