Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Goncalo Ramos, următorul produs de export al Benficăi pe sumă de 9 cifre

Tibi Munteanu

Publicat 08/03/2023 la 17:03 GMT+2

Benfica Lisabona este unul dintre cluburile care vinde cel mai bine în ultima vreme, iar asta continuând să nu piardă din calitate pe plan sportiv, deși conturile clubui s-au rotunjit frumos în urma a 2 transferuri. Clubul portughez și-a găsit următorul produs de export pe care poate obține o sumă de 9 cifre - Goncalo Ramos.

Gonçalo Ramos, auteur d'un triplé face à la Suisse

Credit imagine: Getty Images

Benfica Lisabona s-a calificat marți seară în sferturile de finală ale UEFA Champions League, după ce a învins-o cu 5-1 în returul de la Lisabona pe Club Brugge, scorul general fiind de 7-1.
Performanța portughezilor a venit după o perioadă în care și-a vândut doi dintre cei mai buni jucători, Enzo Fernandez și Darwin Nunez, plecați ambii în Premier League la Chelsea, respectiv Liverpool. Asta dovedește că strategia clubului este una extrem de sănătoasă, pentru că pe lângă faptul că reușește să vândă tineri jucători pe sume uriașe, continuă să performeze și pe plan european la un nivel bun.

Goncalo Ramos, următorul transfer de lux al Benficăi

Unul dintre principalii remarcați ai meciului de aseară a fost Goncalo Ramos, fotbalist care a impresionat și la Campionatul Mondial din Qatar în tricoul naționalei Portugaliei, după ce a marcat un hat-trick în poarta Elveției în optimile turneului final, după ce i-a luat locul chiar lui Cristiano Ronaldo în primul 11.
Acesta a înscris două dintre golurile Benficăi de aseară, dar a izbutit și o pasă decisivă și deja au apărut primele speculații cu privire la un viitor transfer al tânărului de 21 de ani.
Potrivit mai multor surse din presa internațională, Goncalo Ramos este în atenția a două cluburi puternice din Europa, Manchester United și Bayern Munchen, astfel că ar putea fi următorul transfer de lux al Benficăi, club care a primit 121 de milioane de euro în schimbul lui Enzo Fernandez în iarnă și alte 80 de milioane pe Darwin Nunez în vara anului trecut. Acesta este sub contract cu formația din Portugalia până la finalul sezonului 2025/26, însă are și o clauză de reziliere în valoare de 120 de milioane de euro, astfel că orice club care îl dorește cu adevărat pe atacant va avea opțiunea să treacă peste negocierile cu Benfica și să plătească direct suma respectivă, o situație asemănătoare fiind și cu argentinianul sosit la Chelsea în iarnă.
Ramos ar fi pe placul lui Erik ten Hag, iar cum Manchester United se află în plin proces de reconstrucție, tânărul portughez ar putea reprezenta o opțiune bună în ofensiva "diavolilor", mai ales că obiectivul viitorului sezon este lupta la titlu în Premier League.
Potrivit site-ului de specialitate Transfermarkt, cota de piață a lui Goncalo Ramos este de 40 milioane de euro în momentul de față după ultima actualizare, însă în funcție de parcursul Benficăi atât în UEFA Champions League, cât și în campionat, acolo unde ocupă prima poziție după 23 de etape, la 8 puncte distanță de locul secund, cu siguranță valoarea sa va crește și mai mult.
Citește și:

Goncalo Ramos a doborât aseară două recorduri

În urma prestației sale foarte bune din returul contra belgienilor de la Club Brugge, Goncalo Ramos a devenit cel mai tânăr fotbalist al Benficăi din secolul 21 care a dat și gol și assist într-o singură partidă din Champions League.
De asemenea, Goncalo Ramos s-a remarcat și drept cel mai tânăr portughez din istorie care a înscris două goluri într-un meci din fazele eliminatorii ale Ligii Campionilor, fiind și primul jucător al celor de la Benfica implicat în 3 goluri într-o singură partidă din această competiției din 2010 și până în prezent.
Lusitanul de 21 de ani are un sezon foarte bun, reușind până acum 23 de goluri și 9 pase decisive în 33 de meciuri pentru Benfica. În același timp, în tricoul naționalei Portugaliei, Ramos a adunat 4 goluri și două assist-uri în 5 partide, astfel că interesul din jurul său a crescut enorm în urma acestor performanțe, iar faptul că va evolua în încă cel puțin două partide din actualul sezon de Liga Campionilor crește șansele unui eventual transfer al său în vară, fie că vorbim de Manchester United, fie de alt club important din Europa.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo