Erling Haaland este omul momentului la Manchester City. Chiar dacă nu a făcut un meci special, norvegianul a fost decisiv în partida cu Borussia Dortmund, marcând pe final golul victoriei printr-o execuție acrobatică, după un assist de geniu al lui Cancelo.
Felul în care atacantul a trimis mingea în poartă le-a amintit fanilor de Zlatan Ibrahimovic, care a înscris multe goluri prin procedee asemănătoare în timpul carierei. Pep Guardiola nu a omis nici el acest aspect și a recunoscut că reușita lui Haaland i-a adus aminte de Zlatan, jucător pe care l-a antrenat un an la Barcelona.
"Mi-am amintit de dragul meu prieten Ibrahimovic, care are capacitatea de a ridica piciorul până la nivelul bării. La fel și Erling. Este elastic, flexibil și are capacitatea de a contacta mingea la orice înălțime și de a o trimite în plasă", a spus Guardiola la final.
Fotbal
11 antrenori mari care stau pe bară în așteptarea unui contract
IERI LA 08:44
Expresia "dragul meu prieten" cu referire la Ibrahimovic poate fi catalogată ironică, deoarece relația dintre Guardiola și suedez nu este deloc bună. Atacantul l-a atacat în nenumărate rânduri pe manager, considerându-l vinovat de îndepărtarea sa de la Barcelona. Zlatan a dezvăluit în autobiografia sa că a fost la un pas să se ia la bătaie cu Guardiola în perioada în care cei doi lucrau la formația blaugrana.

Guardiola, impresionat de golul lui Haaland

Dar nu doar Ibrahimovic i-a venit în minte lui Guardiola când a văzut golul lui Haaland, ci și legendarul Johann Cruyff.
"Cei care mă cunosc, știu influența pe care Johan Cruyff a avut-o asupra vieții mele, ca persoană, ca educator, antrenor, mentor, ca tot. Cu mulți ani în urmă a marcat un gol incredibil împotriva lui Atletico Madrid. Când Haaland a marcat, m-am gândit la Cruyff, la golul lui. A fost cam la fel. Un gol foarte bun. Centrarea lui Cancelo a fost excepțională", a adăugat Guardiola.
Haaland a ajuns la 26 de goluri marcate în Champions League și a devenit cel mai tânăr fotbalist care marchează împotriva unei foste echipe în cea mai tare competiție intercluburi. La 22 de ani și 55 de zile, norvegianul a doborât recordul lui Alvaro Morata, care înscria împotriva lui Real Madrid la 22 de ani și 194 de zile, după ce o făcuse și pentru madrileni în prealabil.
Serie A
Arsenal vrea să dea o dublă lovitură în iarnă. Planul de 115 de milioane ai lui Mikel Arteta
IERI LA 05:15
Liga Națiunilor UEFA
Marco Rossi, selecționerul italian al Ungariei, așteaptă oferte din Serie A! Maghiarii sunt pe val
IERI LA 15:10