Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Haaland a marcat, dar un alt om de la City i-a fermecat pe experți: "Doar Liță Dumitru dădea așa"

Nicu Savin

Publicat 15/09/2022 la 08:19 GMT+3

Erling Haaland a adus victoria lui Manchester City în meciul cu Borussia Dortmund, scor 2-1. Norvegianul a marcat pe final, după un assist de zile mari al lui Joao Cancelo. Gabi Balint a fost impresionat de reușita norvegianului, dar mai ales de pasa decisivă a lui Cancelo, pe care fostul internațional l-a asemănat cu Liță Dumitru.

Erling Haaland traf traumhaft gegen Borussia Dortmund

Credit imagine: Getty Images

Manchester City a făcut un meci modest contra Borussie Dortmund, dar a reușit în final să obțină victoria. Reus a deschis scorul pentru nemțși în minutul 56, dar "cetănii" au întors soarta meciului prin golurile marcate de Stones (minutul 80) și Haaland (minutul 84).
Norvegianul a înscris printr-o execuție acrobatică și nu s-a bucurat, în semn de respect pentru fosta sa echipă. Chiar dacă reușita norvegianul a luat prim planul, experții au remarcat assist-ul oferit de Joao Cancelo, unul de clasă mondială, cu exteriorul.

Balint și Ilie Dumitrescu, fermecați de assist-ul lui Cancelo pentru Haaland

Gabi Balint a fost fermecat de centrarea portughezului, pe care l-a asemănat cu fostul mare jucător român, Liță Dumitru.
"Asta i-a lipsit lui Guardiola(n.r.- un atacant precum Haaland) în anii trecuți și s-ar putea ca asta să-l ajute să devină câștigătorul Champions League. Nu oricine poate să lovească mingea cu exteriorul. A fost un român care mai dădea așa, Liță Dumitru", a spus Balint la Digi Sport.
Și Ilie Dumitrescu a avut doar cuvinte de laudă la adresa oamenilor care au creat golul victoriei pentru City.
"Centrarea asta e extrem de complicată pentru fundașii centrali. Între 6 și 12 metri, cu exteriorul, foarte greu și pentru portar, și pentru fundași, să intervină. Excepțional. Mi-a plăcut și chestia asta la Haaland. Nu s-a bucurat că a marcat. A fost fericit, dar nu s-a exteriorizat. Procedeul ăsta e super complicat, trebuie să ai coordonare și apoi trebuie să-i dai direcție. Senzațional!", a adăugat fostul internațional.
Haaland a ajuns la 26 de goluri marcate în Champions League și a devenit cel mai tânăr fotbalist care marchează împotriva unei foste echipe în cea mai tare competiție intercluburi. La 22 de ani și 55 de zile, norvegianul a doborât recordul lui Alvaro Morata, care înscria împotriva lui Real Madrid la 22 de ani și 194 de zile, după ce o făcuse și pentru madrileni în prealabil.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo