Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Haaland, copleșit de emoții după succesul din Champions League: "Am plâns prima dată după mult timp"

Nicu Savin

Publicat 11/06/2023 la 12:04 GMT+3

Erling Haaland a avut un prim sezon fabulos la Manchester City, care a culminat cu câștigarea trofeului Champions League, primul din istoria clubului. Chiar dacă nu pare o fire sensibilă, norvegianul a recunoscut că a plâns de fericire la finalul partidei, subliniind că și-a îndeplinit deja cel mai mare vis al său. Atacantul a explicat și prestația sa mai puțin reușită din finală.

Erling Haaland gewinnt mit City die Champions League

Credit imagine: Eurosport

Manchester City a câștigat Champions League pentru prima dată în istoria sa, iar un mare merit pentru acest succes îl are Erling Haaland. Chiar dacă nu a marcat în semifinală sau finală, norvegianul a atins câteva borne impresionante odată cu succesul echipei sale. Norvegianul a marcat de 12 ori în acest sezon, fiind golgheterul competiției. Atacantul fusese cel mai bun marcator și în sezonul 2020-2020 (RB Salzburg / Borussia Dortmund - 10 goluri). astfel că a devenit abia al doilea jucător din istorie care iese golgheterul competoțiie înainte de a împlini 23 de ani. Primul fusese Lionel Messi.
Haaland a fost și golgheterul sezonului în Premier League (36 de goluri în 35 de meciuri). Cristiano Ronaldo a fost ultimul jucător care a câștigat Champions League în același sezon în care a fost cel mai bun marcator din Champions League (2007-2008).

Haaland, cuprins de emoții după succesul din Champions League

La finalul partidei de la Istanbul, Haaland a dezvăluit că a trăit cel mai frumos moment al carierei. Emoțiile l-au cuprins pe norvegian și acesta a recunoscut că a vărsat multe lacrimi, evident, de fericire. În plus, atacantul de 22 de ani a spus că jocul său mai puțin reușit din finală s-a datorat tot presiunii pe care a simțit-o cu vârf și îndesat.
"Am plâns pentru prima dată după mult timp. Este cel mai bun moment al meu. Este incredibil. Sunt foarte fericit și foarte obosit. Este prima dată când acest club câștigă Liga Campionilor și sper că este primul trofeu dintre multe altele. A fost un sezon atât de lung. M-au adus aici pentru a câștiga Liga Campionilor. Așa că primul meu gând după ce am câștigat a fost că o greutate de 100 kg mi-a fost ridicată de pe umeri. Așa că am plâns mult. Nu-mi amintesc ultima dată când am plâns atât de mult în viața mea.
Am visat tot timpul să câștig Liga Campionilor. Până la urmă acesta este cel mai mare vis al meu și l-am realizat.Am fost foarte nervos în timpul jocului. Am simțit-o în stomac. Am simțit ceva grozav pentru că știam că putem câștiga tripla. A fost foarte greu din punct de vedere mental în ultimele săptămâni, așa că e uimitor ce am realizat.", a spus Haaland, citat de AS.com.
Norvegianul a ținut să le mulțumească fanilor și familiei și a avut un mesaj savuros pentru părinții săi: "Le mulțumesc tuturor fanilor pentru că mi-au fost aproape, pentru că m-au susținut. Este important ca echipa să le simtă aportul. Nu știu care este următoarea provocare, acum mă gândesc doar să sărbătoresc. Părinții mei au jucat un rol important. Ne-am mutat în 2017 de acasă și de atunci mă susțin: mama puțin în umbră și tatăl meu mai mult în lumina reflectoarelor. M-au dus să mă antrenez și mi-au dat mâncare. Ce viață stresată trebuie să fi avut, am mâncat atât de mult…".
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo