Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Hristo Stoichkov e supărat pe faptul că Barcelona l-a ratat pe Alphonso Davies! "A fost o greșeală"

Eurosport
DeEurosport

Publicat 15/09/2022 la 14:59 GMT+3

Hristo Stoichkov a povestit cum l-a propus în urmă cu 4 ani pe Alphonso Davies la FC Barcelona, însă catalanii nu au avut încredere în calitățile jucătorului. Ulterior, canadianul a ajuns la Bayern și a învins-o pe Barcelona în fiecare meci direct.

Alphonso Davies (r.) im Spiel gegen den FC Barcelona

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Tibi Munteanu
Unul dintre cei mai buni fundași laterali din Europa, Alphonso Davies, putea ajunge la Barcelona înainte de a semna cu Bayern, însă catalanii au refuzat, neavând încredere că fotbalistul canadian poate "exploda".
Acesta chiar a făcut-o, dacă e să luăm în considerare atât cota sa de piață, cât și evoluțiile cu care i-a obișnuit pe fanii bavarezilor, unele la cel mai înalt nivel.

Hristo Stoichkov l-a propus la Barcelona, catalanii au refuzat

În 2018, pe vremea când evolua în Canada, fundașul canadian a fost propus Barcelonei chiar de către fosta legendă a catalanilor, Hristo Stoichkov, însă acesta s-a lovit de refuzul clubului, din cauza nivelului unde jucase până atunci Davies.
Bulgarul activa în acea perioadă ca scouter pentru FC Barcelona chiar pe zona Americii de Nord și l-a remarcat pe tânărul fundaș când acesta evolua la Vancouver.
"L-am recomandat pe Alphonso Davies și mi-au spus că nu,a jucat în MLS și era canadian și că nu a avut un nivel suficient pentru Barça. Le-am mai spus să-i ia pe Diego Lainez, César Montes și 'Chucky' Lozano. La fel: 'Nu fac parte din filosofia noastră', așa mi-au spus", a povestit Stoichkov.
Citește și:

Parcursul lui Alphonso Davies

A ajuns în cele din urmă la Bayern, nemții plătind pentru aducerea canadianului în Europa 10 milioane de euro în vara anului 2019, când Davies avea doar 18 ani.
Alphonso Davies are o poveste de viață impresionantă, familia sa fiind nevoită să emigreze din țara natală în Canada, din cauza războiului civil din Liberia, pe vremea când actualul fundaș stânga își trăia primii ani din viață.
S-a născut într-o tabără de refugiați din Ghana, unde a stat până la vârsta de 4 ani, când a plecat în Canada, acolo unde a început și fotbalul. La echipa de seniori din Vancouver a bifat 81 de prezențe în care a marcat 12 goluri și a dat 14 pase decisive.
În 2019 a venit la Bayern și a avut evoluții tot mai bune de la an la an, câștigând trofee importante alături de bavarezi, cum ar fi:
  • 2 DFB Pokal (2019, 2020)
  • 4 titluri în Germania (2019, 2020, 2021, 2022)
  • 1 UEFA Champions League (2020)
  • 1 Supercupa Europei (2021)
  • 3 Supercupa Germaniei (2020, 2021, 2022)
  • 1 FIFA Club World Cup (2021)
În tricoul nemților a înscris 5 goluri și a oferit 21 de assist-uri în 123 de partide, iar împotriva Barcelonei a făcut mereu jocuri foarte bune.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo