Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Inzaghi nu lasă capul jos după eșecul din finala Champions League: "Avem toate șansele să ne întoarcem"

Andrei Nicolae

Publicat 11/06/2023 la 09:29 GMT+3

Inter a fost învinsă în finala Ligii Campionilor de Manchester City, scor 0-1, după o partidă în care italienii au demonstrat că se pot lupta cu una dintre cele mai puternice echipe din istoria fotbalului. Simone Inzaghi, tehnicianul de pe Meazza, s-a arătat extrem de mulțumit de jucătorii săi după meci și are încredere în viitorul clubului.

Simone Inzaghi al termine di Manchester City-Inter - Finale Champions League 2022-23

Credit imagine: Getty Images

Manchester City a fost încoronată sâmbătă regina Europei, după ultimul act din Liga Campionilor desfășurat pe Stadionul Ataturk împotriva lui Inter Milano. "Cetățenii" și-au respectat statutul de favoriți, însă jocul englezilor nu a ieșit atât de mult în evidență în comparație cu cel al nerazzurrilor.
Inter a fost în mai multe momente ale jocului echipa care și-a creat ocazii, iar City a fost trupa care a încasat atacurile italienilor. La anumite faze ale jocului, norocul i-a salvat pe englezi din a primi gol, un exemplu fiind bara lui Dimarco.
Jocul prestat de Inter în finală a fost probabil un factor decisiv în discursul lui Simone Inzaghi, care nu a părut supărat, ci din contră a ținut să își felicite elevii pentru meciul făcut împotriva uneia dintre cele mai bune echipe din istorie. După finala câștigată împotriva milanezilor, Manchester City a realizat tripla istorică formată din Campionat, Cupă și Champions League.
"I-am felicitat pe băieți, au fost minunați. Au jucat un meci foarte bun. Știu că este un moment dificil, am pierdut o finală pe care voiam să o câștigăm, dar ar trebui să fie mândri de ei. Ieri am spus că nu aș schimba acești jucători pentru nimeni, iar astăzi toată lumea a văzut de ce.
Au fost perfecți ca și echipă. Am jucat împotriva unei echipe foarte puternice și am încasat foarte puțin (n.r. în privința ocaziilor). Îmi aduc aminte doar de o intervenție a lui Onana la Foden. Băieții ar trebui să fie mândri", a transmis italianul, citat de Marca.
Citește și:

Inzaghi, optimist după finala Ligii Campionilor: "Avem toate șansele să ne întoarcem"

Tehnicianul de pe Meazza a vorbit în continuare despre competitivitatea lui Inter arătată în ultimii doi ani, de când se află el la cârma milanezilor. De asemenea, Inzaghi a lăudat nivelul arătat de elevii săi și a transmis că gruparea sa se poate întoarce să joace din nou o finală de Liga Campionilor.
"Toată lumea a văzut că Inter a jucat un meci serios și organizat. Este un mare regret, jucătorii erau triști, dar ăsta e fotbalul. Este a cincea finală în ultimele 20 de luni, ar trebui să fim mândri de progresul pe care l-am făcut.
Finala asta poate fi combustibilul să încercăm din nou la anul. Echipa a arătat că poate să joace la acest nivel. Avem toate șansele să ne întoarcem în finala Champions League."
Inter a ratat sâmbătă seara șansa să câștige cel de-al patrulea trofeu de Liga Campionilor, după cele cucerite în 1964, 1965 și 2010.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo