Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Lewandowski, față în față cu Bayern! Rivalități enorme în "grupa morții" din Champions League

Nicu Savin

Actualizat 25/08/2022 la 20:44 GMT+3

Cu puțin timp în urmă s-a terminat tragerea la sorți a grupelor Champions League. Grupa C este una dintre cele mai tari, cuprinzându-le pe Bayern Munchen, FC Barcelona și Inter. Viktoria Plzen este "intrusa" în această "grupă a morții". Astfel, Lewandowski își va întâlni mai devreme decât ar fi crezut fosta echipă, ceea ce va fi cu siguranță un moment de neratat pentru fanii fotbalului.

Robert Lewandowski to jedna z gwiazd Barcelony

Credit imagine: Getty Images

Ultima ediție în actualul format din Champions League este gata de start. În această seară a avut loc tragerea la sorți a fazei grupelor și era inevitabil să nu avem parte de dueluri foarte tari încă din prima fază a competiției. Sorți au decis ca în Grupa C să fie repartizate Bayern Munchen, FC Barcelona, Inter și Viktoria Plzen.
Evident, cei de la Plzen sunt out-sideri, în timp ce Bayern și Barcelona par a fi favorite la calificarea în optimi. Inter va încerca să se infiltreze în lupta pentru primele două locuri, astfel că vom avea parte de dueluri extrem de atractive.
Bayern, Barcelona și Inter au fiecare cu fiecare rivalități acerbe, create în timp, în cea mai importantă competiție europeană intercluburi, dar cu siguranță marele punct de atracție va fi întâlnirea lui Lewandowski cu fosta sa echipă.
Polonezul a scris istorie în tricoul bavarezilor, dar a decis să plece în această vară, iar oficialilor de pe Allianz Arena nu le-a căzut deloc bine acest aspect. Nemții au ocazia să-i arate atacantului că a greșit și a mers la o echipă inferioară, însă nu va fi deloc ușor, pentru că Barcelona arată foarte bine.
Bayern și Barcelona s-au duelat și în ediția precedentă, tot în faza grupelor, iar bavarezii s-au impus cu 3-0 în ambele manșe. În urmă cu 3 sezoane, nemții i-au administrat Barcelonei un neverosimil 8-2 în faza sferturilor de finală, când s-a juca într-o singură manșă din cauza pandemiei. Ultimul succes al Barcelonei în fața campioanei Germaniei datează din sezonul 2014-2015, când catalanii eliminau în semifinale echipa antrenată la vremea respectivă de Guardiola, după 3-0 pe Camp Nou și 2-3 pe Allianz Arena.

Bayern și Barcelona au ambele motive de revanșă în fața Interului

Bayern și Inter nu s-au mai întâlnit în Champions League de 11 ani. Se întâmpla tot în faza grupelor, fiecare echipă câștigând în deplasare: nemții s-au impus cu 1-0 pe Meazza, iar italienii cu 3-2 la Munchen. Acea dublă a venit la numai un sezon după finala jucată de cele două formații. Interul condus de Mourinho câștiga cu 2-0 pe Bernabeu, grație unei duble reușite de Diego Milito. Au tecut 12 ani de atunci, dar cu siguranță că Bayern are încă regrete uriașe după acel meci și va dori să se revanșeze cu vârf și îndesat.
În acel sezon fantastic, "nerrazzurii" au lăsat-o pe drum și pe Barcelona. În semifinale, Inter a câștigat cu 3-1 în turul de acasă, iar pe Camp Nou s-a apărat în propriul careu pe întreaga durată a meciului. Barcelona a câștigat cu 1-0, dar nu a fost suficient pentru a avansa în finală. Xavi a fost integralist în acel meci și cu siguranță nu a uitat eșecul care a fost practic de neexplicat la vremea respectivă. De atunci, Barcelona s-a revanșat în fața italienilor, reușind 3 victorii și un egal în cele 4 meciuri jucate tot în faza grupelor, în edițiile 2018-2019 și 2019-2020.
Așadar, fiecare dintre cele 6 meciuri între Bayern Munchen, FC Barcelona și Inter va fi extrem de interesant de urmărit. Grupa C nu va fi singura foarte tare. Haaland își va întâlni și el fosta echipă, City și Dortmund fiind repartizate în Grupa G, iar Di Maria va juca împotriva lui PSG, parizienii urmând să dea piept cu Juventus în grupa H.
PROGRAMUL FAZEI GRUPELOR DIN CHAMPIONS LEAGUE
  • Etapa 1: 6/7 septembrie
  • Etapa 2: 13/14 septembrie
  • Etapa 3: 4/5 octombrie
  • Etapa 4: 11/12 octombrie
  • Etapa 5: 25/26 octombrie
  • Etapa 6: 1/2 noiembrie
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo