Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Listă impresionantă de staruri ale fotbalului mondial la finala Champions League de la Istanbul

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 05/06/2023 la 12:57 GMT+3

Sâmbătă, Istanbul devine capitala fotbalului mondial. Manchester City și Inter Milano se vor înfrunta în finala Champions League, iar organizatorii turci pregătesc ma multe surprize prin zecile de mii de fani care vor veni la Istanbul. O listă spectaculoasă plină de mari vedete vor ajunge pe malul Bosforului, în frunte cu foștii câștigători ai Balonului de Aur Luis Figo și Kaka.

Finale Champions League 2022-23 se va juca la Istanbul pe 10 iunie

Credit imagine: Getty Images

A început numărătoarea inversă la Istanbul pentru marea finala a Ligii Campionilor, unul dintre cele mai importante evenimente sportive din lume, care se va desfășura pe Stadionul Olimpic Ataturk de la Istanbul pe data de 10 iunie 2023. Fanii fotbalului care vin în oraș pentru finală vor avea parte de un spectacol adevărat.
Prin cultura pe care o are, viața artistică, gastronomia, locurile istorice și arhitectura unică la care se adaugă, viața de noapte și experiența unică de shopping, Istanbul le promite fanilor fotbalului o excursie fantastică. Aici, turiștii pot petrece o săptămână și pot să experimenteze cum este să trăiești într-o metropolă dinamică, locație considerată drept una dintre cele mai admirate destinații ale lumii.
Festivalul Campionilor
Festivalul dedicat finalei Ligii Campionilor va avea loc la Yenikapi de la Istanbul între 8 și 11 iunie. Pe 9 iunie, turneul UEFA Ultimate Champions 2023 se va disputa la ora 16:00 cu participarea ambasadorilor UEFA. Este deja confirmată prezența lui Luis Figo, Kaka, Roberto Carlos, Materazzi, Milito, Nesta, Pires, Cafu, Mendieta, Seedorf, Cordoba sau Julio Cesar pentru evenimentele din capitala Turciei.
Platforma oficială de promovare a turismului din Turcia, respectiv GoTurkiye, va găzdui 2 seturi de DJ respectiv Chris Luno B2B Ceaus, Guillaume de Kadebostany și Lost Frequencies, care vor avea loc în aceeași zi.
Clădiri istorice care fac obiectul unui patrimoniu bogat
Orașul Istanbul atrage mii de turiști din întreaga lume cu locurile sale istorice și cu o arhitectură care reflectă identitatea lui multiculturală și istoria lui bogată. Datorită locației sale strategice, orașul, care a fost casa a numeroase civilizații de-a lungul istoriei, deține și multe clădiri de patrimoniu care prezintă urme provenite din mai multe epoci și culturi. „Peninsula istorică” găzduiește mai multe clădiri emblematice. Aceasta este înconjurată pe de o parte de zidurile orașului antic și pe de altă parte de Bosfor, Marea Marmara și Cornul de Aur. Locația atrage turiști și călători prin Hagia Sofia, Bazilica Cisternă, Moscheea Albastră, Muzeul de Arheologie de la Istanbul și Palatul Topkapi.
Hagia Sofia, Istanbul
Turnurile de la Istanbul sunt de asemenea atracții obligatorii. Turnul Galata, celebra structură de pe orizontul Istanbulului, oferă vederi panoramice incredibile ale orașului. Turnul Fecioarei, permite vizitatorilor să privească orașul Istanbul dintr-un unghi diferit.
Citește și:

Istanbul, un amestec unic de artă și cultură

Istanbul, cunoscut pentru bogata sa moștenire istorică, este o adevărată comoară pentru iubitorii de artă, cu muzeele sale care combină dinamismul cultural al epocii, cu tradițiile, galeriile de artă modernă, centrele culturale, stărzile care găzduiesc artiști și designeri, locuri de concerte și prin prisma evenimentelor culturale și artistice. Înainte de a vizita orașul Istanbul, vizitatorii trebuie să verifice cum arată calendarul din luna iunie pentru centrele de artă modernă cum este Centrul Cultural Ataturk (AKM) și Santral Istanbul, asta pentru a reuși cu succes să-și rezerve locuri pentru diferite spectacole și evenimente. Puteți simți pulsul artei contemporane vizitând muzee precum Muzeul Pera, Muzeul Cinematografiei Atlas și Muzeul Modern de la Istanbul.
Istanbul
Cultura alimentară care îi uimește pe toți cei care o descoperă
De la mesele de cină stilate ale bucătarului la cele mai simple sau cele mai delicioase mâncăruri, Istanbul este un adevărat paradis pentru fiecare gurmand. Asta face ca Istanbul să fie unul dintre cele mai bune orașe gastronomice din lume. Bucătăria turcească este specială deoarece a fost modelată de multe culturi diferite găzduite de-a lungul istoriei de oraș și care au contribuit decisiv.
Bazarul este una dintre atracțiile orașului Istanbul

Istanbul, un adevărat rai pentru shopping

Cu bazarurile sale istorice, buticuri de lux și magazine de designer, Istanbul oferă vizitatorilor săi o experiență bogată de cumpărături. Puteți simți atmosfera străveche a orașului și puteți cumpăra suveniruri, cum ar fi covoare autentice lucrate manual, ceramică cu gresie și obiecte de artizanat tradiționale, vizitând locuri de cumpărături istorice cum ar fi Marele Bazar sau Bazarul de Mirodenii. De asemenea, puteți cumpăra cele mai recente creații de modă ale designerilor de renume mondial în Piața Taksim sau în cartierul Nișanași.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo