Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Liverpool a fost "călcată în picioare" la Napoli! Echipa lui Klopp a evitat totuși un record negativ

Nicu Savin

Publicat 08/09/2022 la 00:15 GMT+3

Liverpool a început dezastruos noul sezon din Champions League. Echipa lui Klopp a pierdut cu 4-1 la Napoli, ceea ce reprezintă una dintre cele mai drastice eșecuri din istoria clubului în competițiile europene.

Jurgen Klopp sconfitto dopo Napoli-Liverpool

Credit imagine: Getty Images

Liverpool nu a început strălucit sezonul pe plan intern, dar debutul în noua campanie din Champions League a fost unul cu adevărat dezastruos pentru echipa lui Klopp. Finalista ediției precedente a fost învinsă fără drept de apel în deplasarea de la Napoli, scor 4-1.
Zielinski a deschis balul în minutul 5, iar asaltul italienilor a continuat. Osimhen a ratat un penalty în minutul 18, dar Anguissa a făcut în cele din urmă 2-0 la capătul unei acțiuni superbe a echipei lui Spaletti. Până la pauză, Napoli a mai marcat odată, prin Giovanni Simeone, care a făcut 3-0 în minutul 44.
Scorul a luat proporții în debutul părții secunde, Zielinski reușind dubla în minutul 44. Liverpool a avut o tresărire de orgoliu și a redus din diferență peste numai două minute, prin Luis Diaz. "Cormoranii" s-au zbătut pe final, dar nu au mai reușit să marcheze și s-a terminat 4-1 pentru gazde.

Liverpool a evitat atingerea unui record negativ în istoria clubului

La prima vedere, golul de onoare marcat de Luis Diaz nu reprezintă nicio alinare pentru Klopp, dar germanul poate fi mulțumit că nu a intrat în istoria negativă a lui Liverpool. Oricum acest rezultat reprezintă egalarea recordului negativ al "cormoranilor" în actualul format din Champions League. O singură dată mai pierduse Liverpool la 3 goluri diferență în cea mai importantă competiție intercluburi, în 2019, acel 0-3 cu Barcelona, remontat superb în returul de pe Anfield (4-0).
Cea mai dură înfrângere a lui Liverpool în competițiile europene datează din 1966, un 1-5 cu Ajax (2-7 la general), în optimile de finală ale Cupei Campionilor Europeni. Așadar, echipa lui Klopp nu a fost departe de egalarea acestui record negativ.
Liverpool va avea ocazia să se revanșeze în fața fanilor peste doar 3 zile, când o va întâlni acasă pe Wolverhampton, în etapa a 7-a din Premier League, iar mai apoi marți când Ajax va merge pe Anfield pentru partida din etapa a 2-a a fazei grupelor din Champions League.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo