Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Lovitură de teatru! Istvan Kovacs ar putea arbitra finala Champions League! Marciniak, în conflict cu UEFA

Dani Morar

Publicat 02/06/2023 la 12:20 GMT+3

Istvan Kovacs a primit o veste neașteptată. Românul ar trebui să fie cel de-al patrulea oficial la finala Champions League dintre Manchester City și Inter, dar Simon Marciniak ar putea să nu mai arbitreze în acest sezon, după un scandal cu UEFA. Kovacs ar deveni astfel principalul înlocuitor al polonezului și ar putea intra în istoria arbitrajului românesc.

Istvan Kovacs și Darwin Nunez (Liverpool - Real Madrid)

Credit imagine: Eurosport

Istvan Kovacs a fost delegat de UEFA ca arbitru de rezervă la finala Champions League dintre Manchester City și Inter. Românul s-a arătat încântat de această șansă, vorbind și despre sezonul trecut, pe care îl consideră cel mai bun al carierei.
Centralul român a primit acum o veste extraordinară și e principalul favorit să arbitreze finala Ligii în cazul în care UEFA va lua măsuri împotriva lui Simon Marciniak. Polonezul a participat la o manifestație de extremă dreaptă și riscă să fie înlocuit de forul continental.
Potrivit site-ului polonez Onet.pl și ziarului italian La Repubblica, citate de gsp.ro, arbitrul a participat pe 29 mai la manifestația Everest, organizată de Slawomir Mentzen, lider al partidului de extrema dreaptă Konfederacia.
Marciniak a arbitrat finala Campionatului Mondial dintre Argentina și Franța, câștigată de naționala lui Leo Messi la penalty-uri, și ar putea încheia un sezon absolut fabulos. Sursele citate susțin că UEFA analizează cazul chiar azi la Nyon și va lua o decizie legată de delegarea de la Istanbul cât mai repede.
Istvan Kovacs, în AC Milan - Napoli
Finala Ligii se joacă pe 10 iunie, iar în cazul în care Marciniak nu va mai fi delegat de UEFA, atunci Kovacs are șanse mari de a fi prezent la centru, în Manchester City – Inter. Românul a arbitrat finala Conference League de anul trecut, dintre AS Roma și Feyenoord, scor 1-0.
Citește și:

Reacția lui Istvan Kovacs după ce a fost delegat la finala Champions League

Românul a vorbit despre cel mai bun sezon al carierei, dar a analizat și jocul din Ligă, total diferit față de ceea ce se întâmplă în SuperLiga României. Kovacs a arbitrat finala Conference League anul trecut și spune că acel a fost, probabil, cel mai bun sezon de când practică această meserie.
"(n.r. - despre returul dintre Manchester City și Real Madrid) Atmosfera în tribune fantastică, ați văzut, două echipe foarte bune, meci disputat, la final a câștigat echipa mai bună pe teren și eu m-am bucurat de tot ce s-a întâmplat în jurul meciului respectiv.
Întotdeauna există o analiză a jucătorilor înainte de meci, ne pregătim foarte atent, pregătim orice detaliu amănunțit și, în momentul în care ajungem pe terenul de joc, deja cunoaștem atât sistemul de joc al echipelor, formulele de start, cât și jucătorii care într-o eventualitate ar putea să îți pună probleme sau nu.
Jucătorii își văd de joc (n.r. – în UEFA Champions League), dar viteza de joc este mult mai mare. Depinde și de ce echipă dai. Dacă sunt echipe cu un temperament mai ridicat, atunci automat arbitrul trebuie să se muleze pe stilul lor de joc, trebuie să înțeleagă foarte bine ce se întâmplă pe terenul de joc. Consider că, într-adevăr, unele echipe își văd de joc, dar sunt unele care nu. Și contează asta foarte mult în desfășurarea jocului.
Cel mai bun sezon din cariera mea, pot să spun anul trecut, am avut o finală de Conference League și înainte am arbitrat și semifinala Ligii Campionilor. Anul ăsta, iarăși am avut un turneu, Cupa Golfului, din Irak, unde iarăși am avut finala, semifinală de Campionat Mondial al Cluburilor, iarăși sfert de Liga Campionilor, este greu de decis care a fost sezonul mai bun sau nu. Încerc că la fiecare partidă să dau sută la sută și să comit cât mai puține greșeli. La sfârșitul carierei, o să trag o linie și o să pot să vă spun dacă a fost cel mai bun sezon sau nu", a spus Istvan Kovacs, într-un interviu pentru FRF TV.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo