Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

MADRILENII, I(REAL)I PE ANFIELD! VICTORIE CU LIVERPOOL DUPĂ O REVENIRE DE SENZAȚIE. NAPOLI CÂȘTIGĂ LA FRANKFURT

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 22/02/2023 la 00:29 GMT+2

Real Madrid s-a impus cu 5-2 în fața celor de la Liverpool, în șocul serii din optimile Champions League, într-o reeditare a finalei din 2022, de la Paris. Englezii au avut 2-0 după 14 minute, dar elevii lui Ancelotti au oferit o lecție senzațională de remontada pe Anfield. În celălalt meci al serii, Napoli s-a impus cu 2-0 în deplasarea de la Frankfurt. Returul este programat în martie.

Benzema esulta con i compagni per il gol in Liverpool-Real Madrid - Champions League 2022/2023

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Maria Olteanu
În primele două meciuri ale săptămânii din UEFA Champions League, Real Madrid și Napoli, ambele din postura de echipe oaspete, au fost câștigătoarele serii de marți.
Madrilenii s-au văzut conduși cu 2-0 după doar un sfert de oră, gafa lui Courtois părând că îngroapă definitiv echipa lui Ancelotti. Nu a fost așa, întrucât vizitatorii au revenit în joc și au pus presiune pe adversari, marcând de două ori până la pauză, prin Vinicius Junior, care a semnat dubla și a făcut 2-2.
Repriza secundă a fost de-a dreptul senzațională pentru oaspeți, care au dictat legea de la un capăt la altul al partidei, creând stupoare pe Anfield. Militao, și mai apoi Benzema cu o dublă, au semnat următoarele trei reușite ale madrilenilor, care au încheiat seara cu 5-2 și pornesc favoriți înaintea returului de pe Bernabeu, care va avea loc în martie.
În celălalt meci al serii, Napoli nu a avut emoții la Eintracht Frankfurt și s-a impus cu 2-0, după ce nemții au evoluat vreme de mai bine de 30 de minute cu om în minus, după eliminarea lui Kolo Muani.
Miercuri seara au loc ultimele meciuri din manșa tur a optimilor de finală din UEFA Champions League, ambele fiind programate de la ora 22:00.
  • RB Leipzig - Manchester City
  • Inter - Porto
UPDATE | Liverpool este prima echipă din istoria UEFA Champions League care a avut un avantaj de 2-0, dar apoi a pierdut meciul la trei goluri diferență.
UPDATE | Liverpool – Real Madrid 2-5. Istvan Kovacs fluieră și el finalul pe Anfield, la capătul unui meci nebun, cu 7 goluri, în care englezii au condus cu 2-0, dar madrilenii au întors scorul și au punctat de 5 ori consecutiv.
UPDATE | Eintracht Frankfurt – Napoli 0-2. S-a terminat primul meci al serii din optimile UCL. Italienii, victorie fără emoții cu Frankfurt, într-un meci în care au jucat jumătate de oră cu om în plus.
UPDATE | Liverpool – Real Madrid 2-5, min 70: Ocazie pentru Liverpool, care vrea să arate că mai are un cuvânt de spus. Firmino reia cu capul, din corner, dar fără emoții pentru goalkeeper. Rămâne 5-2 pentru Real.
UPDATE | Pentru a treia oară în acest secol, Liverpool a încasat cinci goluri pe Anfield. Este pentru prima dată când englezii au primit cinci goluri acasă, în competițiile europene.
UPDATE | Karim Benzema a devenit cel mai vârstnic jucător care a marcat împotriva lui Liverpool, pe Anfield, într-o competiție europeană majoră.
UPDATE | Liverpool – Real Madrid 2-5, min 67: GOOOOOL Real Madrid! I(REAL) ce se întâmplă pe Anfield. Elevii lui Ancelotti marchează gol după gol. Benzema face dubla, englezii sunt la pământ.
UPDATE | Eintracht Frankfurt – Napoli 0-2, min 65: GOOOOOL Napoli! Cu om în plus pe teren, italienii își măresc ecartul. Di Lorenzo face 2-0.
UPDATE | Eintracht Frankfurt – Napoli 0-1, min 58: Kolo Muani vede cartonașul roșu și este eliminat după un fault dur asupra lui Anguissa. Frankfurt rămâne în 10 cu jumătate de oră înainte de final
UPDATE | Liverpool – Real Madrid 2-4, min 55: GOOOOOL Real Madrid! Ce remontadă! Ce reușește Real la Liverpool! De la 2-0 pentru englezi, spaniolii fac 4-2 pe Anfield. Karim Benzema îl învinge pe Alisson, iar madrilenii par de neoprit după un început de coșmar.
UPDATE | Liverpool – Real Madrid 2-3, min 47: GOOOOOL Real Madrid! Fanii de pe Anfield sunt reduși la tăcere. Echipa lor se vede condusă imediat după ieșirea de la vestiare. Modric centrează din lovitură liberă, iar Militao înscrie cu capul, în poarta lui Alisson, pentru 3-2 în favoarea madrilenilor, care au fost conduși cu două goluri în startul meciului.
UPDATE | A început repriza a doua la cele două meciuri ale serii din UCL, Liverpool – Real Madrid și Eintracht Frankfurt – Napoli
UPDATE | Mohamed Salah este primul jucător care marchează și oferă pasă decisivă în opt meciuri diferite pentru un club englez în istoria UEFA Champions League.
UPDATE | În vârstă de 22 de ani și 224 de zile, Vinícius Júnior este cel mai tânăr jucător care a marcat de două ori împotriva lui Liverpool, pe Anfield, într-o competiție europeană majoră, de la Johan Cruyff, în decembrie 1966, pentru Ajax, în Cupa Europei, la 19 ani și 233 de zile.
UPDATE | Mohamed Salah a marcat 44 de goluri în UEFA Champions League, cel mai mare număr de goluri marcate de un jucător african în istoria competiției, la egalitate cu Didier Drogba.
UPDATE | Liverpool – Real Madrid 2-2, min 45+1: Ocazie uriașă pentru Real Madrid înainte de intrarea la cabine. Elevii lui Ancelotti sunt aproape să facă 3-2, după ce au fost conduși cu 0-2. Valverde trimite pentru Vinicius, care pasează în fața porții, dar Robertson intervine în ultimul moment, iar la vestiare se intră cu 2-2. E pauză pe Anfield, după o repriză incendiară, cu Istvan Kovacs la centru.
UPDATE | Eintracht Frankfurt – Napoli 0-1, min 45: E pauză la Frankfurt. Italienii sunt cu un pas în fața celor de la Eintracht.
UPDATE | Eintracht Frankfurt – Napoli 0-1, min 40: GOOOOOL Napoli! Lozano centrează din flancul drept, balonul îl ia la țintă pe Osimhen și ajunge în poartă. E 1-0 pentru italieni cu 5 minute înainte de pauză.
UPDATE | Liverpool – Real Madrid 2-2, min 36: GOOOOOL Real Madrid! Nebunie pe Anfield. O nouă gafă de portar duce la marcarea unui nou gol în cel mai tare meci din optimile UCL. Valverde a pasat pentru Vinicius, Gomez interceptează și trimite la Alisson, dar acesta greșește și degajează doar până la Vinicius, care face dubla și restabilește egalitatea. E 2-2 după 36 de minute intense la Liverpool.
UPDATE | Liverpool – Real Madrid 2-1, min 27: Schimbare la Real Madrid. Alaba, accidentat, părăsește terenul și este înlocuit cu Nacho.
UPDATE | Liverpool – Real Madrid 2-1, min 25: Ocazie pentru Liverpool. Alexander-Arnold îl servește pe Henderson, acesta ajunge în careu, trimite balonul la Salah, care este blocat. Balonul ajunge până la urmă la Darwin, dar și acesta este oprit de Carvajal si Militao. Rămâne 2-1 pentru gazde.
UPDATE | Cu golul marcat în această seară, Mo Salah devine cel mai bun marcator al lui Liverpool în competițiile europene, ajungând la 42 de reușite, cu una în plus peste Steven Gerrard, care are 41.
UPDATE | Liverpool – Real Madrid 2-1, min 21: GOOOOOL Real Madrid! Oaspeții revin în meci după ce au fost conduși cu 0-2 și micșorează diferența. Vinicius Junior șutează din careu, dintre trei adversari, și trimite la colțul lung, fără șanse pentru Alisson. Real e "back in business" pe Anfield.
UPDATE | Liverpool – Real Madrid 2-0, min 14: GOOOOOL Liverpool! Courtois, gafă de începător, prin care își îngroapă echipa. Salah face 2-0 la capătul primului sfert de oră, gazdele sunt în extaz.
UPDATE | Liverpool – Real Madrid 1-0, min 12: Ocazie uriașă de gol pentru Liverpool. Salah este aproape să majoreze ecartul pentru echipa sa, dar Courtois este la post și îi salvează pe madrileni.
UPDATE | Liverpool – Real Madrid 1-0, min 4: GOOOOOL Liverpool! De doar 4 minute au avut nevoie gazdele pentru a deschide scorul pe Anfield. Salah îl găsește perfect pe Darwin Nunez, care marchează cu călcâiul în poarta lui Courtois.
UPDATE | Meciul dintre Liverpool și Real Madrid a început cu un moment de reculegere în memoria lui Amancio Amaro, legenda lui Real Madrid și președintele de onoare al grupării de pe Bernabeu, care s-a stins astăzi din viață, la 83 de ani.
UPDATE | Start în meciurile serii din UEFA Champions League. Primul fluier la Liverpool – Real Madrid și Eintracht Frankfurt – Napoli s-a auzit la ora 22:00.
UPDATE | Nebunie la Liverpool înainte de meciul cu Real Madrid, din optimile Champions League. Fanii și-au așteptat cu torțe și artificii jucătorii, la intrarea în stadion.
UPDATE | Mai sunt 30 de minute până la startul meciurilor din această seară
UPDATE | Echipele de start din Liverpool - Real Madrid:
UPDATE | Echipele de start din Eintracht Frankfurt – Napoli

Articol inițial scris de Dani Morar
UEFA Champions League își desfășoară faza optimilor de finală, turul din această fază urmând să se încheie în această săptămână. Liverpool și Real Madrid se întâlnesc astăzi, în cel mai tare duel al acestei faze. Cele două și-au disputat finala din 2022 din Liga Campionilor, iar spaniolii au fost cei care au ridicat trofeul, însă, în acest sezon doar una va avansa spre faza sferturilor.
Fanii echipei antrenate de Jurgen Klopp au fost extrem de activi încă de azi noapte, încercând să le dea o mână de ajutor favoriților. Suporterii au lansat o mulțime de artificii în apropierea hotelului unde sunt cazați jucătorii clubului blanco, în speranța că le vor tulbura liniștea și vor da un randament mai scăzut pe Anfield.
Real pornește ușor favorită, ținând cont de forma de moment a celor două, dar și de ultimele rezultate directe dintre acestea. "Cormoranii" au un sezon sub așteptări în Premier League, după ce anul trecut au luptat până în ultima clipă pentru cucerirea a patru trofee, și nu au mai câștigat împotriva galacticilor din 2009. 6 partide s-au disputat de atunci, 5 dintre ele fiind câștigate de madrileni și una s-a încheiat la egalitate.
De cealaltă parte, Real Madrid vine la puțin timp după cucerirea Campionatului Mondial al Cluburilor, acolo unde a trecut în finală de Al Hilal, scor 5-3. În La Liga, lucrurile nu sunt roz nici pentru trupa lui Carlo Ancelotti, care a rămas la 8 puncte în spatele rivalei Barcelona, care face un sezon de vis sub comanda lui Xavi.
Istvan Kovacs a fost delegat la Liverpool vs. Real Madrid, reeditarea finalei din sezonul trecut, dar și a finalei din 2018, în ambele rânduri impunându-se spaniolii.
Acesta va fi ajutat de tușierii Vasile Marinescu și Ovidiu Artene, iar al patrulea oficial va fi tot un român, Horațiu Feșnic. În camera de video arbitraj vor fi doi arbitri italieni, Massimiliano Irrati și Marco Guida.
În precedentele 6 întâlniri dintre cele două în Liga Campionilor, cifrele nu sunt deloc de partea englezilor și nu le dau speranțe pentru această seară. Real Madrid a marcat de 11 ori în aceste meciuri, primind doar două goluri, iar două dintre întâlniri au avut loc în finalele din 2022 și 2018, ambele câștigate de echipa de pe Bernabeu, cu 1-0, respectiv 1-0.
Englezii de la Sport Bible au alcătuit și un prim 11 combinat, alcătuit din jucătorii celor două formații. 7 fotbaliști de la Real Mdrid și 4 de la Liverpool se află în această echipă virtuală în viziunea jurnaliștilor britanici:
  • Alisson (Liverpool) – Alexander-Arnold (Liverpool), Van Dijk (Liverpool), Rudiger (Real Madrid), Mendy (Real Madrid) – Valverde (Real Madrid), Toni Kroos (Real Madrid), Luka Modric (Real Madrid) – Salah (Liverpool), Benzema (Real Madrid), Vinicius.

Liverpool – Real Madrid și Eintracht Frankfurt – Napoli, meciurile serii în Champions League

În cealaltă partidă a serii din UEFA Champions League, Napoli, una dintre cele mai în formă echipe ale Europei, se deplasează pe terenul celor de la Eintracht Frankfurt, deținătoarea trofeului Europa League.
Ambele au o forță ofensivă de temut, nemții având al patrulea atac din Bundesliga după Bayern Munchen, Borussia Dortmund și RB Leipzig, iar italienii conducând detașat clasamentul în Serie A, cu un golaveraj zdrobitor: 56-15, după 23 de etape.
Este și un duel între unora dintre cei mai în formă atacanți din primele ligi. Victor Osimhen și Kvicha Kvaratskelia au marcat împreună de 31 de ori în acest sezon, în timp ce Kolo Muani și Daichi Kamada au 28 de reușite combinat.
Chiar dacă Liverpool – Real Madrid este capul de afiș al zilei, partida din Germania s-ar putea să ne ofere un adevărat spectacol ofensiv. Asta după ce primele partide din optimile Champions League, disputate săptămâna trecută, s-au încheiat cu victorii la limită. Milan, Bayern și Dortmund au semnat victorii cu 1-0, în timp ce Benfica a fost singura care a marcat de două ori, în deplasarea de la Brugge.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol