Marseille și Frankfurt, în atenția UEFA după incidentele de la meciul direct din Champions League

Eurosport
DeEurosport

Publicat 15/09/2022 la 15:30 GMT+3

Olympique Marseille și Eintracht Frankfurt ar putea fi penalizate de UEFA pentru incidentele de la meciul direct, din a doua etapă a grupelor Champions League, când o persoană a fost rănită, iar alte 17 au fost reținute.

Eintracht Frankfurt - Olympique Marseille

Credit imagine: Getty Images

UEFA a deschis o procedură disciplinară împotriva cluburilor Olympique Marseille și Eintracht Frankfurt, după multiplele incidente suferite în timpul meciului pe care l-au disputat marți seară în Liga Campionilor, încheiat cu victoria la limită a germanilor (1-0).
Cele două cluburi vor trebui să răspundă pentru "aruncarea de proiectile" și "aprinderea de fumigene", acuzații la care se adaugă în special folosirea laserelor și problemele cauzate de suporterii lui Olympique Marseille, gazda partidei, precum și "comportamentul rasist" al fanilor lui Eintracht Frankfurt.
"Instanțele disciplinare ale UEFA se vor pronunța în timp util", precizează forul fotbalistic european într-un comunicat, citat de Agerpres.
UEFA a deschis o procedură disciplinară similară săptămâna trecută, după ciocnirile dintre suporterii la meciul Nice OGC - FC Koln din Europa Conference League.
Marți seară, un suporter german a fost rănit de o fumigenă aruncată în tribune, în timp ce 17 persoane au fost reținute cu ocazia meciului pe Stade Velodrome, conform poliției locale.
Citește și:

Marseille, implicată și în alte incidente sezonul trecut

Marseille și Nice au fost implicate într-o anchetă și anul trecut, când Liga Profesionistă de Fotbal din Franța a analizat haosul creat la partida din a treia etapă a Ligue 1, întreruptă în minutul 77 din cauza fanilor celor de la Nice.
Totul a pornit atunci de la o fază în care Dmitri Payet, care se pregătea să execute o lovitură de colț, a fost lovit cu o sticlă venită din peluza suporterilor lui Nice.
Probleme au fost și la alte partide din campionatul Franței, cum ar fi Lyon - Marseille, care a fost oprită în minutul 5, după ce unul dintre jucătorii oaspeților, Dimitri Payet, a fost lovit în cap cu o sticlă cu apă aruncată din tribune de unul dintre suporterii formației gazdă.
Guvernul francez a anunțat la finalul anului trecut că va analiza măsurile necesare pentru combaterea violenței pe stadioane cu responsabilii fotbalului francez, primele rezultate ale acestor discuții fiind așteptate în zilele următoare.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo