Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Messi i-a făcut complimentul suprem lui Guardiola, după succesul lui City din Champions League

Bianca Dumitru

Actualizat 13/06/2023 la 23:35 GMT+3

Manchester City s-a impus sâmbătă seară în finala Champions League în fața celor de la Inter, Pep Guardiola devenind primul antrenor din lume care face tripla cu două echipe diferite. După succesul de la Istanbul, Lionel Messi i-a făcut fostului său antrenor complimentul suprem.

Lionel Messi of FC Barcelona (R) hugs his Head coach Josep Guardiola of FC Barcelona

Credit imagine: Getty Images

Manchester City a câștigat sâmbătă seară trofeul Champions League pentru prima dată în istoria sa, după ce a trecut la limită de Inter, cu scorul de 1-0, în finala disputată la Istanbul.
În urma acestui succes, Pep Guardiola a intrat în istoria fotbalului, fiind primul antrenor din lume care cucerește tripla Campionat - Cupă - Champions League cu două echipe diferite. Managerul a bifat această performanță cu Barcelona, în 2011, și a repetat-o în acest an, la cârma celor de la Manchester City.
În plus, ibericul a urcat pe locul 2 în topul antrenorilor cu cele mai multe trofee câștigate, egalându-l pe Mircea Lucescu (35).
La câteva zile după victoria lui City din Champions League, Lionel Messi a fost întrebat despre performanța lui Pep Guardiola. Argentinianul, care a cunoscut gloria la Barcelona sub comanda antrenorului iberic, în perioada 2008-2012, a avut doar cuvinte de laudă la adresa acestuia, făcându-i un compliment uriaș.
"Da (n.r. păstrează legătura cu Pep Guardiola). A meritat să câștige Champions League. Este cel mai bun antrenor din lume", a declarat Leo Messi, citat de Sportskeeda.
Citește și:

PEP GUARDIOLA VA PLECA DE LA CITY ÎN 2025

Cucerirea Champions League reprezintă apogeul lui Pep Guardiola pe Etihad, el fiind adus de miliardarii din Emirate tocmai pentru îndeplinirea acestui obiectiv. Din 2016, "cetățenii" au fost mereu printre favorții la trofeul suprem din fotbalul european, dar au clacat de fiecare dată până la succesul din acest an.
De aceea, Guardiola ar considera că misiunea sa în fotbalul englez a ajuns la final și jurnaliștii The Guardian au anunțat că acesta a decis să plece de la echipă la finalul contractului, în 2025.
Catalanul și-a prelungit înțelegerea în toamna anului trecut cu încă doi ani și jumătate, dar nu o va face din nou, fiind hotărât să înceapă o nouă aventură în cariera de antrenor. În repetate rânduri, Guardiola a declarat că și-ar dori să conducă o echipă națională la un turneu final de Campionat Mondial și cel mai probabil va deveni selecționer peste câțiva ani.
O altă variantă sugerată de jurnaliștii englezi este aceea că Guardiola ar putea alege să preia o echipă din Ligue 1 sau Serie A, campionate unde nu a fost până acum. Catalanul ar dori să-și treacă în palmares titluri de campion în toate cele 5 ligi europene de top și, în funcție de proiectele propuse, va da sau nu curs unor oferte din Franța sau Italia.
Pep Guardiola a ajuns în 2016 la Manchester City, după o aventură de 3 ani la Bayern Munchen, club cu care a cucerit de fiecare dată titlul în Bundesliga, dar nu a reușit să meargă până la capăt în Champions League.
În cei 7 ani deja petrecuți la City, Guardiola a câștigat 14 trofee, inclusiv 5 titluri în Premier League.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo