Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mircea Lucescu, performanță uriașă! Dinamo Kiev, la un pas de grupele UCL! Tabloul complet al play-off-ului

Nicu Savin

Publicat 10/08/2022 la 00:06 GMT+3

Mircea Lucescu a reușit încă o "minune" cu Dinamo Kiev. Echipa antrenată de român s-a calificat în play-off-ul Champions League, trecând în turul 3 preliminar de Rapid Viena, după prelungiri. Glasgow Rangers, echipa lui Ianis Hagi, este și ea la un pas de grupe, după ce a dispus cu 3-0 de Union Saint Gilloise.

Mircea Lucescu, antrenorul lui Dinamo Kiev

Credit imagine: Eurosport

În această seară au avut loc toate cele 8 partide retur din turul 3 preliminar al Champions League, în urma cărora s-a definitivat tabloul complet al play-off-ului.
Dinamo Kiev, echipa antrenată de Mircea Lucescu, a obținut a doua calificare succesivă după prelungiri, în turul precedent trecând în același mod de Fenerbahce.
Ucrainenii câștigaseră cu 1-0 turul cu Rapid Viena, dar situația la general a fost restabilită repede, Rasmus Hojlund marcând pentru austrieci în minutul 27 al meciului din această seară.

Mircea Lucescu, la un pas de a o duce pe Dinamo Kiev în grupele Champions League

Până la finalul celor 90 de minute nu s-a mai înscris, astfel că s-a intrat în prelungiri. Kostiantyn Vivcharenko a egalat pentru Dinamo Kiev în minutul 97, la o fază la care a dejucat excelent ieșirea la off-side a apărării adverse. Ulterior, austriecii au rămas în 10 oameni, iar ucrainenii au dat lovitura de grație prin Viktor Tsygankov, în minutul 112.
S-a terminat 1-3, iar Mircea Lucescu și echipa sa sunt la un pas distanță de grupele Champions League. Misiunea de a ajunge acolo nu va fi însă deloc ușoară. Adversara uncreinenilor în play-off va fi Benfica, vicecampioana Portugaliei din sezonul trecut, care a trecut fără probleme de danezii de la Midtjylland (4-1 în tur și 3-1 la retur).
Un alt meci de interes pentru microbiștii din România a fost cel dintre Glasgow Rangers și Union Saint Gilloise. Belgienii au câștigat în prima manșă cu 2-0, dar echipa la care joacă Ianis Hagi a făcut un meci mare pe Ibrox Park la retur și s-a impus cu 3-0. Golurile scoțienilor au fost marcate de Tavernier (min.45), Colak (58) și Tillman (79).
Astfel, Ianis Hagi ar putea primi un cadou uriaș de la colegii săi, acela de a juca în această toamnă în grupele Champions League, după ce se va reface complet în urma gravei accidentări suferite în sezonul trecut. Pentru asta, cei de la Rangers trebuie să mai treacă și de PSV Eindhoven, care a câștigat dramatic dubla cu AS Monaco.
În turul din Principat a fost 1-1, iar returul din Olanda a fost interzis cardiacilor. PSV a condus cu 1-0 (Veerman - min.21) la pauză, dar monegascii au întors rezultatul în repriza secundă (Maripan - min.58 și Ben Yedder - min.70). Echipa lui Van Nistelrooy a trimis meciul în prelungiri prin golul marcat de Gutierez în minutul 89, iar Luuk de Jong, fostul jucător al Barcelonei, a marcat golul victoriei batavilor în minutul 109.
Rezultatele complete din turul 3 preliminar
  • Zalgiris - Bodo Glimt 1-1 (1-6 la general)
  • Apollon Limasol - Maccabi Haifa 2-0 (2-4 la general)
  • Viktoria Plzen - Sheriff Tiraspol 2-1 (4-2 la general)
  • Pyunik Erevan - Steaua Roșie Belgrad 0-2 (0-7 la general)
  • Midtjylland - Benfica 1-3 (2-7 la general)
  • Dinamo Zagreb - Ludogorets 4-2 (6-3 la general)
  • Ferencvaros - Qarabag 1-3 (2-4 la general)
  • PSV - Monaco 3-2 (după prelungiri) - 4-3 la general
  • Sturm Graz - Dinamo Kiev 1-3 (după prelungiri) - 1-4 la general
  • Glasgow Rangers - Union Saint Gilloise 3-0 (3-2 la general)
Tabloul play-off-ului Champions League
  • Qarabag FK (Azerbaidjan) - FC Viktoria Plzen (Cehia)
  • FK Bodo/Glimt (Norvegia) - GNK Dinamo Zagreb (Croaţia)
  • Maccabi Haifa FC (Israel) - Steaua Roşie Belgrad (Serbia)
  • FC Copenhaga (Danemarca) - Trabzonspor (Turcia)
  • Dinamo Kiev (Ucraina) - Benfica Lisabona (Portugalia)
  • Rangers FC (Scoţia) - PSV Eindhoven (Olanda)
Meciurile din play-off-ul Champions League vor avea loc pe 16-17 august (turul), respectiv 23-24 august (returul). Tragerea la sorți a grupelor va avea loc pe 25 august, iar prima etapă se va juca pe 6 și 7 septembrie.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol