Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Haaland, omul-spectacol în Champions League! A scris istorie contra lui Leipzig. City și Inter, calificate în sferturi

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 14/03/2023 la 23:59 GMT+2

Manchester City-RB Leipzig și FC Porto-Inter Milan sunt penultimele două confruntări din optimile UEFA Champions League, urmând ca doar două dintre acestea să avanseze în competiție alături de Benfica, AC Milan, Chelsea și Bayern.

MANCHESTER, ENGLAND - MARCH 14: Erling Haaland of Manchester City celebrates after scoring the team's first goal from a penalty kick during the UEFA Champions League round of 16 leg two match between Manchester City and RB Leipzig at Etihad Stadium on Mar

Credit imagine: Getty Images

UPDATE | Manchester City și Inter sunt cele două echipe care au obținut în această seară calificarea în sferturile de finală ale Champions League.
Campioana Angliei s-a impus fără probleme în fața celor de la RB Leipzig, scor 7-0 (8-1 la general), cinci dintre goluri fiind reușite de Haaland, care a fost de neoprit, stabilind recorduri impresionante.
De cealaltă parte, Inter și-a adjudecat biletele pentru Final 8-ul celei mai importante competiții intercluburi de pe continent, deși au remizat, scor 0-0, cu Porto în deplasare. Italienii au făcut pasul mai departe în Champions League grație victoriei din tur (1-0).

FC Porto 0-0 Inter. Onana a fost eroul italienilor în această seară, reușind să se opună tuturor ocaziilor de gol ale gazdelor, care au avut două șanse uriașe de a marca în prelungiri.
Manchester City 7-0 RB Leipzig! De Bruyne a stabilit scorul final în meciul din această seară, înscriind cu un șut superb în prelungiri.
FC Porto 0-0 Inter. Grujic a interceptat mingea la marginea careului, în minutul 76, și a trimis un șut pe jos, la care Onana a intervenit fără probleme.
Manchester City 6-0 RB Leipzig! Deja nu mai e nicio surpriză! Haaland a mai reușit un gol, în minutul 57, șutând din apropierea porții.
Manchester City 5-0 RB Leipzig! Haaland l-a învins încă o dată pe portarul echipei oaspete, în minutul 54, după ce a preluat mingea respinsă greșit în interiorul careului și a trimis-o în plasă.
Manchester City 4-0 RB Leipzig! Gundogan și-a trecut și el numele pe tabelă, în minutul 49, în urma unui șut pe jos, de la marginea careului, după un assist al lui Grealish.
UPDATE | Pauză în cele două meciuri ale serii.
Manchester City 3-0 RB Leipzig! Haaland a trimis încă o dată mingea în plasă, în ultimele secunde ale primei reprize, profitând de haosul creat în careul nemților.
FC Porto 0-0 Inter. Lautaro Martinez a avut șansa de a marca în prelungirile primei reprize, dar portarul gazdelor a fost atent și a respins șutul argentinianului.
FC Porto 0-0 Inter. În minutul 40, Evanilson a trimis un șut din interiorul careului, dar Dimarco a blocat balonul.
Manchester City 2-0 RB Leipzig. După doar două minute, Gundogan a primit din nou balonul și a șutat din careu, dar mingea a fost respinsă de portarul oaspeților.
Manchester City 2-0 RB Leipzig. Gundogan a șutat peste poartă, de la marginea careului, în minutul 37.
Manchester City 2-0 RB Leipzig! Haaland a dublat avantajul echipei sale, după doar 3 minute, înscriind cu capul pe centrul porții, după ce De Bruyne trimisese în bară.
FC Porto 0-0 Inter. Dzeko a primit mingea, în minutul 21, de la Barella, și a trimis un șut în diagonală, dar Costa a blocat balonul.
Manchester City 1-0 RB Leipzig! Haaland a deschis scorul, în minutul 21, transformând impecabil o lovitură de la 11 metri.
FC Porto 0-0 Inter. Eustaquio a șutat de la marginea careului la colțul scurt, dar Onana a prins balonul la rădăcina barei.
Manchester City 0-0 RB Leipzig. Haaland a scăpat singur cu portarul, în minutul 11, după o pasă a lui Ake, dar portarul nemților a intervenit la timp.
Manchester City 0-0 RB Leipzig. În minutul 3, Gundogan a primit mingea în careu de la De Bruyne, dar șutul său dintr-o poziție foarte bună a trecut peste poartă.
FC Porto 0-0 Inter. Uribe a șutat din afara careului, în minutul 3, dar mingea a trecut pe lângă bară.
UPDATE | Au început meciurile serii, Manchester City - RB Leipzig și FC Porto - Inter.
UPDATE | Începe penultima seară din optimile Champions League! Iată echipele de start:
Manchester City - RB Leipzig:
FC Porto - Inter:

Articol inițial scris de Tibi Munteanu
Manșa secundă a optimilor de finală UEFA Champions League e aproape de final, urmând să se stabilească următoarele 4 cluburi care vor întregi tabloul sferturilor alături de Benfica, Chelsea, AC Milan și Bayern Munchen, formații care au obținut deja calificarea.
Astăzi se vor afla următoarele două cluburi care vor intra în ultimele 8, iar rezultatele înregistrate în tur nu pot oferi o favorită reală la calificare. FC Porto primește vizita lui Inter Milan după victoria italienilor cu 1-0 din prima manșă, iar Manchester City are misiunea de a-i răpune pe Etihad pe nemții de la RB Leipzig după remiza din confruntarea precedentă, scor 1-1.

Primul hop pentru dorința lui Pep Guardiola

Una dintre cele mai mari dorințe ale lui Pep Guardiola este să reușească să cucerească trofeul Ligii Campionilor cu Manchester City, formație pe care a preluat-o în urmă cu 7 ani și care nu a reușit niciodată în istorie să câștige această competiție, cu toate că cel puțin în ultimul deceniu s-au făcut investiții masive după preluarea clubului de către arabi.
Ținta principală pe care vrea managerul spaniol să o atingă este finala UEFA Champions League, pentru a avea din nou șansa să arate întregii lumi că este unul dintre cei mai buni antrenori din istorie. Ca să reușească asta, mai întâi trebuie să treacă de RB Leipzig, o altă echipă care s-a bucurat de investiții importante în ultimii ani, însă nu la nivelul celor făcute în tabăra "cetățenilor".
Rezultatul înregistrat în tur nu poate oferi nicio viziune concretă asupra favoritei, pentru că cele două au remizat, scor 1-1, după ce Riyad Mahrez a deschis scorul în minutul 27, iar Josko Gvardiol, unul dintre cei mai curtați fundași centrali din lume, a egalat în minutul 70.
Manchester City este cotată totuși cu prima șansă, având mai multe atuuri de partea sa, de la disputarea partidei decisive în fața propriilor fani și până la diferența mare de valoare dintre cele două loturi. 493,3 milioane de euro însumeasă clubul din Germania, în timp ce City are o cotă de piață de 2,13 ori mai mare (1,05 miliarde de euro), plus că unul dintre cei mai buni jucători ai nemților, Christopher Nkunku, va rata meciul din cauza unei accidentări.
Fanii celor de la Leipzig au așteptări mari de la meciul de diseară, pentru că echipa i-a obișnuit cu performanțe incredibile în ultimii ani, Leipzig ajungând de două ori în semifinale în ultimii 5 ani, o dată în UEFA Champions League și o dată în UEFA Europa League.
Ultima dată când cele două s-au confruntat pe Etihad Stadium, pe 15 septembrie 2021, "cetățenii" s-au impus la scor de set de tenis, 6-3, Nkunku fiind autorul tuturor golurilor marcate de nemți, astfel că fără francez, șansele lui Leipzig scad considerabil, iar formația antrenată de Pep Guardiola ar putea profita pentru a trece primul hol către drumul spre o nouă finală europeană.
Citește și:

Porto-Inter, duel decisiv pentru Conceicao și Inzaghi

FC Porto primește vizita celor de la Inter Milan pe Dragao, într-unul dintre cele mai importante meciuri pentru ambii antrenori implicați, Sergio Conceicao și Simone Inzaghi, având în vedere că sezonul poate fi consemnat ca fiind unul de succes în cazul unui parcurs bun în cea mai tare competiție inter cluburi din lume, având în vedere că pe plan intern cele două nu traversează chiar cea mai bună formă.
Portughezii sunt pe locul 2 în clasament, la 8 puncte în spatele liderului Benfica, cu 10 etape înainte de final, astfel că șansele la titlu sunt destul de mici, dar o eventuală participare în sferturile Ligii Campionilor ar însemna o performanță de răsunet pentru Porto, având șansa de a lupta pentru un loc în penultimul act competițional. De cealaltă parte, Inter e, de asemenea, pe locul secund în Serie A, însă ecartul față de lider e și mai mare. Napoli are 18 puncte în plus cu 12 runde rămase de jucat, obiectivul principal al lui Inzaghi fiind clar ocuparea locului 2 și un parcurs cât mai lung pe plan european.
Deși a câștigat prima manșă, Inter e văzută de bookmakeri drept formația cu a 2-a șansă în confruntarea de diseară, cu toate că Porto are 4 jucători indisponibili. Duelul din tur a fost unul echilibrat, cu un mic plus din punct de vedere statistic pentru italieni, însă momentul care a contat cel mai mult s-a petrecut în minutul 78, când mijlocașul Otavio a primit al 2-lea cartonaș galben și și-a lăsat echipa în inferioritate numerică. "Nerazzurrii" au profitat și au marcat unicul gol al partidei 8 minute mai târziu prin belgianul Romelu Lukaku, atacant care pare că își revine la forma de altădată, trecându-și numele pe tabelă și în ultima partidă de campionat.
Din punct de vedere al moralului jucătorilor, lusitanii au clar un avantaj, pentru că vin după două victorii cu Chaves și Estoril, cu 3-1, respectiv 3-2, în timp ce Inter a pierdut cu Bologna imediat după manșa tur a optimilor Champions League, apoi a învins Lecce cu 2-0 și în ultimul meci a pierdut cu 2-1 cu Spezia.
Astfel, deznodământul final al confruntării dintre cele două pare greu de prezis, însă cert este că disputa va fi una foarte interesantă, fiind un meci care poate salva sezonul oricărei echipe.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol