Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Pep Guardiola, felicitat pentru câștigarea Champions League de idolul său, care i-a provocat o mare dezamăgire în trecut

Nicu Savin

Publicat 12/06/2023 la 08:53 GMT+3

Pep Guardiola a reușit o performanță istorică cu Manchester City în acest sezon, câștigând tripla Premier League-FA Cup-Champions League, iar toată lumea fotbalului este la picioarele sale. Realizarea antrenorului și a echipei sale a depășit însă granițele "sportului rege", iar Guardiola a fost felicitat public de actrița Julia Roberts, despre care catalanul spunea că este idolul său.

Guardiola alla premiazione dopo la finale Manchester City-Inter - Champions League 2022/2023

Credit imagine: Getty Images

Pep Guardiola le-a îndeplinit visul miliardarilor din Emirate, cucerind Champions League la cârma lui Manchester City. "Cetățenii" au câștigat finala cu Inter de la Istanbul, scor 1-0, și au terminat en-fanfare un sezon istoric, în care s-au impus și în Premier League și în FA Cup.
City a devenit astfel a 8-a echipă din lume care bifează tripla și a doua din Anglia, după rivala Man United (1999). Succesul de la Istanbul are o importanță aparte și pentru Pep Guardiola, care a devenit primul antrenor din istorie care a cucerit tripla Campionat-Cupă-Liga Campionilor cu două echipe difereite. Managerul reușise această performanță la cârma Barcelonei, în sezonul 2008-2009.

Pep Guardiola, felicitat de Julia Roberts, cel mai mare idol al său din afara fotbalului

Laudele curg în valuri la adresa antrenorului catalan, existând mulți specialiști care sunt de părere că triumful din acest an îl transformă în cel mai bun manager din istoria fotbalului. Performanța lui City a depășit granițele "sportului rege", iar Guardiola a avut parte de o surpriză la care probabil nu se aștepta. Managerul campioanei Europei a primit felicitări de la actrița Julia Roberts, unul dintre idolii săi.
"Felicitări Pep Guardiola pentru că ai condus echipa ta spre câștigarea Champions League", a scris vedeta de la Hollywood pe Instagram.
În urmă cu câteva luni, Pep Guardiola a avut un discurs savuros, în care a dezvăluit că și dacă va câștiga Champions League de 3 ori la rând nu va pute acoperi dezamăgirea pe care Julian Roberts i-a produs-o. Actrița a vizitat orașul Manchester, dar a ales să viziteze tabăra de antrenament a celor de la Manchester United, ceea ce pentru Guardiola va rămâne un eșec pentru tot restul vieții.
"Cu ani în urmă, Julia Roberts a venit la Manchester. Nu în anii 90, când Sir Alex Ferguson câștiga titluri pe bandă rulantă, ea a venit în perioada în care eram mai buni decât United. Și a mers să viziteze Man United, nu a venit să ne vadă pe noi. De aceea, chiar dacă voi câștiga Champions League de 3 ori la rând mă voi considera un ratat, pentru că Julia Roberts a venit la Manchester, dar nu a venit să ne vadă. Nu voi putea acoperi această dezamăgire pe care am avut-o", spunea Pep Guardiola în urmă cu câteva luni, când jurnaliștii îl întrebau dacă mandatul său la City ar fi un eșec dacă s-ar termina fără un trofeu Champions League.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo