Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Primul nume mare dat afară de la Bayern după eliminarea din Champions League! Anunț de ultimă oră

Bianca Dumitru

Actualizat 20/04/2023 la 10:53 GMT+3

Bayern Munchen și Manchester City au remizat aseară, scor 1-1, în manșa secundă din sferturile de finală ale Champions League, dar englezii au obținut calificarea în semifinale grație victoriei din tur, scor 3-0. În această dimineață, jurnaliștii din Germania au anunțat că bavarezii urmează să-l demită pe Oliver Kahn.

Thomas Tuchel and Oliver Kahn.

Credit imagine: Getty Images

Bayern Munchen și Manchester City au terminat la egalitate aseară, scor 1-1, meciul retur din sferturile de finală ale Champions League. Profitând de victoria categorică din tur, cu scorul de 3-0, englezii au făcut pasul spre semifinalele competiției, acolo unde vor da peste Real Madrid.
În această dimineață, jurnaliștii din Germania au anunțat cine este primul nume mare care va fi dat afară de campioana Germaniei după eșecul din Champions League.
Fostul fotbalist Jan Aage Fjortoft, în prezent editorialist la Sky și BildZeitung, a scris pe contul său de Twitter că bavarezii pregătesc demiterea lui Oliver Kahn, care este directorul executiv al lui Bayern din vara anului 2021.
"Mi s-a spus că există 'un proces în desfășurare' și e doar o 'chestiune de timp' înainte ca Oliver Kahn, CEO-ul lui Bayern, să fie revocat din funcția sa.
Un antrenor trebuie să câștige vestiarul. Un CEO trebuie să câștige angajații. La Bayern există sentimentul că Kahn nu i-a câștigat niciodată și, prin urmare, nu are suficient sprijin atunci când lucrurile devin grele, așa cum se întâmplă acum", a notat Fjortoft.
Fostul atacant norvegian a mai anunțat că, dintre foștii jucători ai lui Bayern, marele favorit să-i ia locul lui Oliver Kahn este Philipp Lahm, care are, însă o poziție foarte bună în cadrul echipei naționale a Germaniei, în vederea EURO 2024.
Citește și:

OLIVER KAHN, DISCURS DE LIDER ADEVĂRAT DUPĂ MANȘA TUR DINTRE BAYERN ȘI MANCHESTER CITY

În meciul tur din sferturile de finală ale Champions League, Bayern a pierdut cu 0-3 pe Etihad, astfel că și-a compromis în bună măsură șansele la accederea în semifinale.
Frustrarea a fost maximă în tabăra bavareză la final, iar unii jucători au acceptat că rezultatul și jocul reprezintă o rușine. Thomas Tuchel a fost ceva mai rezervat, declarând că scorul este nemeritat, dar e clar că starea de spirit nu e una pozitivă.
În acest context, Oliver Kahn a simțit nevoia să intervină. CEO-ul lui Bayern i-a strâns pe jucătorii și staff la hotel și a ținut un discurs mobilizator în fața acestora.
Fostul mare portar a insistat că momentul este unul greu, dar a făcut apel la fotbaliști să uite ceea ce s-a întâmplat pe Etihad și să se concentreze pe ceea ce urmează, inclusiv pe meciul retur, deoarece în fotbal se poate întâmpla orice și Bayern nu trebuie să renunțe la gândul calificării.
"Evident că suntem cu toții dezamăgiți și ne imaginam jocul într-un mod diferit. Dar așa stau lucrurile la acest nivel. Nu îți poți permite nimic împotriva unei astfel de echipe. Trebuie să joci fără greșeală, fără întârziere. Pentru că ei te pedepsesc imediat, fără milă.
Nu are rost să vă plângeți și să vedeți totul negativ acum. Avem o mare șansă să devenim campionii Germaniei. Totul este foarte, foarte aproape. Asta înseamnă că nu ne putem permite să ne pierdem pe gânduri acum.
Returul cu City nu arată deloc bine, dar eu am trăit deja lucruri incredibile în fotbal. Avem datoria să facem tot posibilul în această manșă a doua. Încercați totul și arătați-le suporterilor noștri că nu suntem dezamăgiți și nu renunțăm niciodată. Vom încerca să dăm totul în manșa secundă", le-a spuns Oliver Kahn jucătorilor lui Bayern săptămâna trecută.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo