Paris Saint-Germain va începe noul sezon european în Grupa H din UEFA Champions League. Campioana din Ligue 1 a fost repartizată într-o grupă din care mai fac parte Juventus, Benfica și Maccabi Haifa.
La prima vedere, echipa condusă de Christophe Galtier pare favorită la ocuparea primului loc în luna noiembrie, atunci când se încheie faza grupelor. Cu toate acestea, Juventus se anunță un adversar redutabil, echipa lui Massimiliano Allegri încercând să revină în topul fotbalului european.
PSG și Juventus au fost eliminate devreme în sezonul trecut din UEFA Champions League de două echipe din Spania. Parcursul celor două echipe s-a încheiat încă din optimi, atunci când parizienii au fost eliminați de Real Madrid, echipă care a câștigat în cele din urmă competiția, în timp ce Juventus a fost eliminată de Villarreal, echipă care a ajuns până în semifinale.
Liga Campionilor UEFA
Aleksander Cerefin, despre posibilitatea de a muta UCL în afara Europei: "Am citit uluiţi în presă"
21/09/2022 LA 14:49
Chiar dacă partidele dintre PSG și Juventus vor fi capul de afiș al Grupei H, cele două echipe vor avea parte de un adversar extrem de incomod. Benfica Lisabona, echipă care a ajuns sezonul trecut până în sferturile UEFA Champions League, acolo unde a fost eliminată de Liverpool, va face tot posibilul pentru a obține calificarea în optimile UCL.
Maccabi Haifa este, fără îndoială, outsider în Grupa H, șansele israelienilor fiind reduse chiar și pentru locul al treilea, locul care duce în primăvara UEFA Europa League.
Citește și:

PSG, fără victorie în fața lui Juventus, în meciurile oficiale

PSG și Juventus s-au întâlnit ultima oară într-o partidă oficială în urmă cu mai bine de 25 de ani. Cele două s-au întâlnit la începutul anului 1997 pentru o dublă în Supercupa Europei. Ambele partide au fost câștigate de Juventus, echipa care deținea trofeul UEFA Champions League la vremea respectivă.
Partida tur, disputată pe Parc des Princes, a fost câștigată de Juventus cu 6-1, în timp ce la retur, în Italia, Juventus s-a impus cu 3-1.
Pe lângă aceste partide, PSG și Juventus s-au întâlnit de opt ori în cadru oficial, iar parizienii nu au înregistrat vreo victorie până acum. Juventus s-a impus de șase ori, iar două dintre aceste partide s-au încheiat la egalitate.
Prima etapă din noul sezon al UEFA Champions League va avea loc pe 6 și 7 septembrie, iar faza grupelor se va încheia la începutul lunii noiembrie, ultimele meciuri urmând să aibă loc pe 1 și 2 noiembrie. Această schimbare se datorează Cupei Mondiale din Qatar, care va debuta pe 20 noiembrie.
Tot din cauza Cupei Mondiale, finala UEFA Champions League se va disputa pe 10 iunie 2023, la Istanbul.
CINE VA CÂȘTIGA TROFEUL CHAMPIONS LEAGUE ÎN SEZONUL 2022/23?
Liga Campionilor UEFA
UEFA Champions League poate suferi noi modificări! Schimbările de ultim moment propuse
19/09/2022 LA 13:09
Liga Campionilor UEFA
Marseille și Frankfurt, în atenția UEFA după incidentele de la meciul direct din Champions League
15/09/2022 LA 12:30