Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Real Madrid și Napoli s-au calificat fără emoții în sferturile de finală ale Champions League

Tibi Munteanu

Actualizat 15/03/2023 la 23:58 GMT+2

Real Madrid și Napoli sunt ultimele două echipe care au obținut biletele pentru sferturile Champions League. Campioana Europei a învins-o pe Liverpool și la retur, scor 1-0, iar liderul din Serie A a făcut instrucție în manșa secundă cu Eintracht Frankfurt, scor 3-0.

Real-Star Karim Benzema

Credit imagine: Getty Images

Ultimele două optimi de finală din Champions League au fost fără istoric. Cel mai așteptat meci al serii a fost cel dintre Real Madrid și Liverpool, care a pornit de la scorul de 5-2 pentru "galactici". Klopp a trimis în teren o formulă ultraofensivă, dar minunea nu s-a produs.Echipa lui Ancelotti a început în forță și numai imprecizia atacanților săi și intervențiile excelente ale lui Alisson au păstrat tabela intactă în primele 20 de minute. Liverpool a avut și ea șansele ei să deschidă scorul, dar Courtois a fost și el în zi de grație și la pauză s-a intrat la egalitate, 0-0.
În partea secundă, precipitarea s-a văzut din ce în ce mai mult în jocul lui Liverpool, iar trecerea timpului i-a făcut pe cei de la Real Madrid să fie mai dezinvolți. În minutul 89, totul s-a terminat pentru oaspeți, Karim Benzema înscriind pentru madrileni și consifințind o calificare pe deplin meritată în faza următoare. Este al 3-lea an la rând când Real Madrid trece de Liverpool în Champions League.
Nici în celălalt meci al serii nu a existat mai mult suspans. Napoli câștigase cu 2-0 pe terenul lui Eintracht Frankfurt, iar echipa lui Spaletti a dat recital și la retur. Osimhen a deschis scorul în prelungirile primei reprize, cu o lovitură superbă de cap, după o centrare a lui Politano și a devenit astfel primul jucător din istoria lui Napoli care marchează în ambele manșe din fazele eliminatorii ale unei duble din cupele europene.
La 8 minute de la reluare, nigerianul a făcut dubla, de data aceasta avându-l ca servant pe Di Lorenzo. Scorul final a fost stabilit de Zielinski, care a tranformat un penalty în minutul 57.
Real Madrid - Liverpool și Napoli - Frankfurt LIVE TEXT
Real Madrid - Liverpool 1-0, min.79 | Gooool Real Madrid! Benzema deschide scorul pe Santiago Bernabeu, servit perfect de Vinicius.
Napoli - Eintracht Frankfurt 3-0, min.64 | Gooool Napoli! Zielinski majorează ecartul formației sale și face 3-0 de la punctul cu var.
Napoli - Eintracht Frankfurt 2-0, min.53 | Gooool Napoli! Victor Osimhen reușește dubla la mai puțin de 10 minute de la reluarea partidei. Di Lorenzo centrează în fața porții, iar Osimhen finalizează pentru 2-0.
Napoli - Eintracht Frankfurt 1-0, min.45+2 | Gooool Napoli! Victor Osimhen a deschis scorul pentru gazde, reluând formidabil cu capul o centrare a lui Politano. Napoli intră în avantaj la pauză și numai o nenorocire ar face ca echipa lui Spaletti să rateze califciarea.
Real Madrid - Liverpool 0-0, min.35 | Meciul de pe Bernabeu este unul agreabil, cu ocazii importante la ambele porți. Alisson și Courtois par în formă maximă și până acum au respins tot ce a fost pe poartă.
Napoli - Eintracht Frankfurt 0-0, min.20 | Gazdele sunt în control după prima jumătate de repriză. Matteo Politano a ratat chiar o bună ocazie de a deschide scorul încă din minutul 2, dar șutul său plasat a fost respins de Kevin Trapp cu o paradă de zile mari. Portarul nemților a fost impecabil și în minutul 16, în fața lui Osimhen, iar peste alte 3 minute a intervenit din nou providențial, la un șut al lui Khvicha Kvaratskhelia.
Real Madrid - Liverpool 0-0, min.15 | Madrilenii au început în forță duelul de pe Berbabeu și numai imprecizia atacanților lui Ancelotti și o intervenție senzațională a lui Alisson în fața lui Vinicius au făcut ca tabela să rămână intactă până în acest moment.
Au început ultimele două dueluri din optimile Champions League. Liverpool și Frankfurt au nevoie de adevărate minuni pentru a răsturna soarta dublelor cu Real Madrid și Napoli.
UPDATE | A mai rămas o oră până la startul ultimelor două sferturi de finală din Champions League. Real Madrid - Liverpool este punctul de atracție al serii, deși confruntarea pornește de la scorul de 5-2 pentru campioana Europei. Așa cum spunea și Klopp la conferința de presă, "cormoranii" nu și-au pierdut speranța, iar antrenorul german a alcătuit un prim 11 ultraofensiv, fiind hotărât să încerce totul pentru o remontada istorică. De partea cealaltă, Ancelotti mizează pe echipa standard, cu mențiunea că Valverde este preferat în flancul stâng al atacului în locul lui Rodrygo, dar asta nu e neapărat o noutate.
Echipa de start a lui Real Madrid
Echipa de start a lui Liverpool
Celălalt meci al serii le aduce față în față pe Napoli și Eintracht Frankfurt, iar italienii au prima șansă la calificare, după ce s-au impus cu 2-0 în turul din Germania. Fanii nemții au interzis pe stadion, dar aceștia s-au deplasat în număr mare în Italia și au creat haos pe străzile din oraș, astfel că meciul va fi unul foarte tensionat. În echipele trimise în teren de Spaletti și Glasner nu apar prea multe surprize.
Echipa de start a lui Napoli
Echipa de start a lui Eintracht Frankfurt
Articol inițial scris de Tibi Munteanu
Faza optimilor de finală UEFA Champions League se încheie astăzi cu ultimele două confruntări din manșa secundă, având două formații care și-au câștigat statutul de favorită în urma rezultatelor înregistrate în tur.
Napoli primește vizita celor de la Frankfurt după 2-0 în tur, iar Real Madrid va evolua pe Santiago Bernabeu cu Liverpool, după ce a învins cu 5-2 pe Anfield. Ambele confruntări se desfășoară de la aceeași oră, 22.

Regina Europei e pregătită pentru o nouă performanță

Cele două "finale" din faza optimilor își află concluzia diseară, când Liverpool speră să aibă parte de o nouă revenire de senzație, în stilul celor reușite cu Borussia Dortmund sau FC Barcelona în anii precedenți și să elimine deținătoarea trofeului din competiție. Partida de diseară este o nouă reeditare a finalei Ligii Campionilor din sezonul precedent, când madrilenii s-au impus.
"Cormoranii" vor încerca să își depășească limitele și să poată răpune "regina Europei" chiar la ea acasă, pe Santiago Bernabeu, cu toate că Jurgen Klopp are parte de mai multe absențe importante precum Luis Diaz, Thiago Alcantara, Jordan Henderson sau spaniolul Stefan Bajcetic, toți fiind accidentați. În urma rezultatului din tur, 5-2 pentru Real, campioana Spaniei e clar favorită pentru accederea în sferturi, însă băieții lui Carlo Ancelotti nu trebuie să se culce pe o ureche, pentru că s-au mai întâmplat cazuri când echipele au revenit după un dezavantaj de cel puțin 3 goluri în prima manșă.
De doar 4 ori în istoria competiției s-a întâmplat asta, într-unul dintre scenarii fiind vorba chiar de Liverpool. Englezii s-au impus cu 4-0 în semifinalele sezonului 2018/19 contra Barcelonei, după ce au pierdut în tur cu 3-0.
Rezultatul de diseară pare a fi foarte dificil de prezis, având în vedere că atât Real Madrid, cât și Liverpool au fluctuații de formă. După meciul direct din tur, spaniolii au terminat la egalitate cu Atletico Madrid (1-1), au pierdut cu Barcelona (1-0), au remizat cu Betis (0-0) și au învins Espanyol, iar în cazul "cormoranilor", aceștia păreau să își revină, remizând cu Crystal Palace (0-0) și apoi obținând două victorii cu Wolves (2-0) și Manchester United (7-0), însă în ultima etapă de Premier League au pierdut pe terenul celor de la Bournemouth (1-0).
Rămâne de văzut dacă englezii vor putea să-i surprindă pe "los blancos", ținând cont că Real se simte în această competiție precum peștele în apă.
Citește și:

Napoli, față în față cu istoria

Napoli este una dintre cele mai în formă echipe din Europa, formația antrenată de Luciano Spalletti fiind aproape sigură de câștigarea campionatului în Italia, având 18 puncte avantaj în fruntea clasamentului din Serie A. Faptul că și parcursul pe plan european este unul bun nu este o surpriză, pentru că jocul pe care îl prestează Napoli este unul de mare calitate, cu Victor Osimhen și georgianul Khvicha Kvaratskhelia cu cifre fabuloase în actualul sezon.
După victoria cu 2-0 înregistrată în prima manșă, Napoli va trebui astăzi doar să își apere avantajul, însă misiunea pare a fi una facilă, având în vedere că adversara, Eintracht Frankfurt, nu vine cu un moral bun pe Stadio Diego Armando Maradona. Nemții au înregistrat un eșec (2-1 cu RB Leipzig) și două remize (2-2 cu Wolfsburg și 1-1 cu Stuttgart) după meciul cu Napoli, fiind abia pe poziția a 6-a în Bundesliga.
Totodată, în tabăra oaspeților vor lipsi 4 jucători, printre care și francezul Kolo Muani, fiind suspendat din cauza cartonașului roșu primit în manșa tur.
Bookmakerii o văd favorită certă pe Napoli chiar să câștige duelul de diseară, ceea ce ar reprezenta un moment istoric pentru club. Niciodată în istorie napoletanii nu au izbutit să treacă de optimile Ligii Campionilor, având 3 prezențe precedente în faza optimilor, pe care le-au pierdut contra celor de la Chelsea, Real Madrid și FC Barcelona. Astfel, cu un rezultat pozitiv diseară, italienii vor juca în premieră în sferturi și în funcție de numele viitoarei adversare, pot spera inclusiv la penultimul act competițional, sau, de ce nu, chiar la marele trofeu, având în vedere experiența tehnicianului de pe bancă, dar și parcursul fabulos din acest sezon.
Pentru echipa antrenată de Oliver Glasner oricum participarea în faza optimilor este în sine o performanță, asta după ce a reușit să termine pe locul 2 într-o grupă cu Tottenham, Sporting Lisabona și Marseille.
Cele două cluburi s-au mai întâlnit o singură dată pe plan european, în optimile Cupei UEFA din sezonul 1994/95, când nemții s-au impus în ambele manșe cu același rezultat, 1-0.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol