Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

UEFA a anunțat cum arată echipa ideală a sezonului în Champions League. S-au oferit premii individuale

Maria Olteanu

Actualizat 12/06/2023 la 09:42 GMT+3

Manchester City a reușit să câștige finala UEFA Champions League sâmbătă seara, la Istanbul, în fața lui Inter, și să se încoroneze regină a Europei pentru cel puțin un sezon. După succesul trupei lui Guardiola, UEFA a anunțat echipa ideală a sezonului 2022-2023 în cea mai importantă competiție intercluburi la nivel european.

Ilkay Gundogan, capitano del Manchester City, alza al cielo la Champions League vinta a Istanbul in finale contro l'Inter

Credit imagine: Getty Images

Manchester City s-a impus sâmbătă seară, la Istanbul, în fața celor de la Inter, cu scorul de 1-0. Echipa lui Pep Guardiola și-a adjudecat, astfel, primul trofeu Champions League din istoria clubului, pentru antrenor acesta fiind al treilea titlu de acest fel, după cele cucerite cu Barcelona în 2009 și 2011.
După meciul de la Istanbul, UEFA a anunțat care este configurația celei mai bune echipe a sezonului recent încheiat, alcătuind primul 11 cel mai bun din ediția 2022-2023.
Pe lângă echipa sezonului, UEFA a anunțat și două distincții individuale: Rodri, marcatorul singurului gol al finalei Champions League, a fost desemnat jucătorul sezonului în Champions League, iar distincția de cel mai bun tânăr jucător al sezonului i-a revenit lui Khvicha Kvaratskhelia, fotbalistul de 22 de ani al celor de la Napoli.
În ceea ce privește echipa ideală a sezonului, UEFA a decis ca în primul 11 să se afle 7 fotbaliști de la câștigătoarea competiției, Manchester City, și câte doi de la finalista Inter și semifinalista Real Madrid.
Real Madrid îi dă în echipa ideală pe Courtois și Vinicius, în timp ce Inter îi are în primul 11 pe fundașii Dimarco și Bastoni.
Echipa ideală a sezonului din Champions League, anunțată de UEFA:
  • Courtois - Walker, Ruben Dias, Bastoni, Dimarco - Stones, Rodri, De Bruyne - Bernardo Silva, Haaland, Vinicius
CITEȘTE ȘI:

RODRI, MVP-UL FINALEI CHAMPIONS LEAGUE

La finalul partidei de la Istanbul, Rodri a vorbit despre cum s-a simțit pe teren și despre prestația sa de sâmbătă seară. Fotbalistul spaniol a spus că nu se așteapta să fie el cel care va fi marcat golul victoriei într-un astfel de meci, deși a visat mereu să ajungă la nivel înalt.
În plus, mijlocașul a dezvăluit cum l-a motivat Pep Guardiola la pauză, după o primă repriză slabă.
"Nu pot să cred. Este impresionant ce s-a întâmplat. Am jucat oribil în prima repriză. Pep mi-a spus că trebuie să-mi schimb mentalitatea, că sunt lider. Am luptat până la sfârșit și deja eram mort.
Aveam de gând să șutez puternic, dar în acel moment am lovit mingea crezând că este singurul șut pe care urma să-l am în meci.
Visul meu a fost să ajung la cel mai înalt nivel, nu m-am gândit niciodată că o să joc într-o finală. Darămite să-mi imaginez că voi marca golul victoriei... Mulțumesc tuturor celor care m-au susținut pe parcurs! Oamenilor mei din Spania și de aici, din Anglia", a declarat Rodri.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo