Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Chelsea, victorie clară cu AC Milan! PSG, doar egal cu Benfica! Toate rezultatele serii din Champions League

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 06/10/2022 la 00:03 GMT+3

Chelsea a câștigat cu 3-0 partida de pe teren propriu cu AC Milan, în timp ce PSG nu a putut învinge pe terenul celor de la Benfica, într-o partidă care s-a încheiat la egalitate, scor 1-1. Manchester City a defilat cu FC Copenhaga, iar Dortmund s-a impus categoric la Sevilla, cu 4-1.

I giocatori del Chelsea esultano dopo il gol di Fofana durante Chelsea-Milan - Champions League 2022-23

Credit imagine: Getty Images

Rezultatele serii de miercuri în UEFA Champions League

  • RB Leipzig - Celtic 3-1
  • Salzburg - Dinamo Zagreb 1-0
  • Benfica - PSG 1-1
  • Chelsea - AC Milan 3-0
  • Juventus - Maccabi Haifa 3-1
  • Manchester City - FC Copenhaga 5-0
  • Real Madrid - Shakhtar Donetsk 2-1
  • Sevilla - Borussia Dortmund 1-4
Juventus - Maccabi Haifa 3-1 | Juventus marchează în cele din urmă golul al treilea. Rabiot realizează dubla din pasa lui Angel Di Maria, în minutul 83. Argentinianul a contribuit cu pasă de gol la toate cele trei goluri ale torinezilor.
Manchester City - FC Copenhaga 5-0 | În minutul 76 al partidei de pe Etihad, Julian Alvarez, atacantul argentinian de 22 de ani, a dus scorul la 5-0.
Juventus - Maccabi Haifa 2-1 | Dean David a redus din diferență la Torino, la câteva minute după ce reușita lui Dusan Vlahovic de 3-0 a fost anulată de VAR pentru o poziție de offside.
Chelsea - AC Milan 3-0 | Reece James duce scorul la 3-0 pe Stamford Bridge cu un șut la colțul scurt, direct la vinclu, care l-a lăsat fără replică pe Tătărușanu.
Chelsea - AC Milan 2-0 | Aubameyang majorează diferența pe Stamford Bridge în minutul 56. Atacantul gabonez a marcat din centrarea lui Reece James, profitând de o eroare a lui Tomori, fostul jucător al londonezilor.
Manchester City - FC Copenhaga 4-0 | "Cetățenii' duc scorul la 4-0 pe Etihad. Riyad Mahrez a înscris din lovitură de la 11 metri în minutul 55.
Sevilla - Borussia Dortmund 1-3 | Echipa lui Lopetegui reduc din diferență în minutul 51 prin En Nesyri.
Juventus - Maccabi Haifa 2-0 | Dusan Vlahovic majorează diferența în minutul 50 al partidei de la Torino. Atacantul sârb a înscris din pasa lui Angel Di Maria.
Rezultatele după primele 45 de minute:
Benfica - PSG 1-1 | Benfica restabilește egalitatea în partida de pe teren propriu cu PSG, după autogolul lui Danilo.
Sevilla - Borussia Dortmund 0-3 | Jude Bellingham și Karim Adeyemi au dus scorul la 3-0 în favoarea nemților, după reușitele din minutele 41, respectiv 43.
Real Madrid - Shakhtar 2-1 | A marcat și Shakhtar pe Santiago Bernabeu. Zubkov a redus din diferență în minutul 38 al partidei de la Madrid.
Manchester City - FC Copenhaga 3-0 | Echipa lui Pep Guardiola defilează pe Etihad și în această seară. Campioana din Premier League are un avantaj de trei goluri, după autogolul lui Khocholava.
Juventus - Maccabi Haifa 1-0 | Rabiot deschide scorul în partida de la Torino în minutul 35, iar acum avem cel puțin un gol marcat în fiecare partidă din această seară din grupele UEFA Champions League.
Manchester City - FC Copenhaga 2-0 | Erling Haaland realizează dubla în minutul 32 al partidei de pe Etihad dintre City și Copenhaga.
Real Madrid - Shakhtar 2-0 | Real Madrid își majorează diferență din minutul 28 prin Vinicius. Rodrygo, marcatorul primului gol, își trece acum în cont și o pasă de gol.
Chelsea - AC Milan 1-0 | Wesley Fofana a deschis scorul pe Stamford Bridge în minutul 24, marcând primul gol de la sosirea la Chelsea.
Benfica - PSG 0-1 | Lionel Messi a deschis scorul la Lisabona, în partda dintre Benfica și PSG. Argentinianul a înscris cu o execuție superbă.
Real Madrid - Shakhtar 1-0 | Real Madrid deschide și ea repede scorul în partida de pe Santiago Bernabeu cu Shakhtar prin Rodrygo.
Manchester City - FC Copenhaga 1-0 | Erling Haaland a avut nevoie de doar 7 minute pentru a marca în poarta danezilor de la FC Copenhaga. Atacantul norvegian a deschis scorul din pasa lui Joao Cancelo.
Sevilla - Borussia Dortmund 0-1 | Deschidere rapidă de scor pe Ramon Sanchez Pizjuan! Rapahel Guerreiro a deschis scorul încă din minutul 4 din pasa lui Jude Bellingham, care poartă și banderola de căpitan, fiind cel mai tânăr căpitan din istoria echipei sale în UEFA Champions League, la 19 ani și 98 de zile.
UPDATE | Au început partidele de la ora 22:00
UPDATE | Tătărușanu este titular în partida de pe Stamford Bridge dintre Chelsea și AC Milan.
UPDATE | RB Leipizg a câștigat partida de pe teren propriu cu Celtic, scor 3-1, grație golurilor marcate de Nkunku și Andre Silva, autorul unei duble. Singurul marcator al oaspeților a fost Jota, care a marcat în debutul reprizei secunde. În celălalt meci al serii care a început la 19:45, Salzburg a câștigat duelul de pe teren propriu cu Dinamo Zagreb, scor 1-0. Unicul marcator al partidei a fost Noah Okafor, care a înscris dintr-o lovitură de la 11 metri.
RB Leipzig - Celtic 3-1 | Andre Silva realizează dubla în minutul 77. Nkunku trimite o diagonală de excepție pentru Simakan, acestra centrează, iar atacantul portughez majorează diferența pentru Leipzig.
RB Leipzig - Celtic 2-1 | La doar câteva minute după ce golul lui Szoboszlai a fost anulat pentru offisde, Joe Hart a comis o gafă uriașă. Mingea trimisă de el a ajuns la jucătorul maghiar, care i-a pasat decisiv lui Andre Silva, iar Leipzig o conduce din nou pe Celtic, din minutul 64.
Salzburg - Dinamo Zagreb 1-0 | Noah Okafor a deschis scorul pentru austrieci în minutul 71, după ce a transformat o lovitură de la 11 metri.
RB Leipzig - Celtic 1-1 | Celtic revine foarte bine de la cabine și restabilește egalitatea în meciul cu Leipzig. În minutul 48, Furuhashi i-a pasat foarte bine lui Jota, care a rămas singur cu portarul și a înscris.
RB Leizpig - Celtic 1-0 | Nkunku deschide scorul în partida cu Celtic în minutul 27, după ce a primit o pasă foarte bună din partea lui Andre Silva. Tot Nkunku a mai avut un gol anulat de VAR în minutul 18, din cauza unei poziții de offside.
UPDATE | Au început primele două partide ale serii din UEFA Champions League: RB Leipzig - Celtic și Salzburg - Dinamo Zagreb
Articol inițial scris de Tibi Munteanu
Magia celei mai spectaculoase și celei mai tari competiții inter cluburi din lume continuă diseară cu alte 8 partide contând pentru etapa a 3-a din cadrul grupelor E, F, G și H. Bătăliile pe jumătate decisive pentru primul loc în grupă se dau chiar astăzi, cu toate că vor mai fi de jucat alte 3 meciuri până la încheierea grupelor.

Estadio da Luz se pregătește de spectacol

Poate printre cele mai așteptate confruntări din această seară, atât din prisma numelor care vor fi pe teren, cât și a situației din grupă, cele două ocupând primele două poziții, duelul de pe Estadio da Luz se anunță a fi unul cu adevărat spectaculos. Parizienii sunt favoriți să câștige în primul rând datorită forței ofensive pe care o au băieții lui Galtier, cu trio-ul Messi-Mbappe-Neymar într-o formă de zile mari, chiar dacă atmosfera din vestiar nu pare să fie chiar cea mai potrivită, în special din cauza atitudinii atacantului francez.
Comparând valoarea celor două formații, lotul campioanei Franței este cu mult peste ce are Benfica la dispoziție, fiind estimat la 890,35 milioane de euro, spre deosebire de cel al portughezilor care valorează 260,3 milioane de euro, conform Transfermarkt. Cele două s-au mai întâlnit în trecut, tot în grupele UEFA Champions League, în urmă cu 9 ani, când PSG a câștigat pe teren propriu cu 3-0, însă a pierdut în Portugalia cu 2-1.
Ca formă, ambele au un parcurs foarte bun atât în ligile proprii, cât și în grupa de Liga Campionilor. Benfica e lider în Portugalia cu 22 de puncte după 8 etape și golaveraj 19 cu 3, în timp ce Parisul e, de asemenea, pe prima poziție în Ligue 1, cu 25 de puncte obținute în 9 etape, cu 28 de goluri marcate și 5 încasate. În Ligă, trupa lui Schmidt a învins Maccabi Haifa pe teren propriu cu 2-0 și apoi a câștigat la Juventus cu 2-1, iar PSG a învins cu același scor formația din Italia, însă pe Parc des Princes și a câștigat la Haifa cu 3-1.

Chelsea - AC Milan, un duel cu greutate

Graham Potter are șansa de obține primul succes în Champions League cu noua sa formație, pentru că la debutul său pe banca tehnică a "albaștrilor" a obținut doar o remiză pe Stamford Bridge contra campioanei Austriei, Salzburg. Diseară tot în Londra se joacă, însă adversarul întâlnit este unul cu mult mai dificil.
Din postura de campioană en-titre a Italiei, AC Milan e lider al grupei E din UEFA Champions League, având 4 puncte după primele două etape, cu unul mai mult decât Dinamo Zagreb, la două distanță de Salzburg și la 3 peste Chelsea. Totodată, italienii sunt singurii din grupă care au un golaveraj pozitiv, 4 cu 2, fapt ce dovedește că Potter va avea o misiune extrem de dificilă să-și conducă echipa către un succes.
Ultima confruntare directă între cele două cluburi de tradiție datează din 2016, dintr-o competiție amicală, când londonezii au învins cu 3-1. Din punct de vedere al formei, ambele se situează cam la același nivel, ocupând locurile 5 din Premier League, respectiv Serie A, însă "diavolul milanez" are un plus pe faza ofensivă, reușind să înscrie 16 goluri în 8 etape de campionat (medie de 2 goluri per meci), spre deosebire de Chelsea, care are doar 10 reușite în 7 etape (medie de 1,43 goluri per meci). Leao și Giroud par să fie motorul echipei în acest sezon, iar defensivei lui Potter îi va fi greu să îi oprească.
Conform bookmakerilor, Chelsea e favorită să câștige, pentru că joacă în fața propriilor fani, dar și pentru că Pioli se confruntă cu probleme de lot la Milan, avându-i pe lista de absențe pe Calabria, Florenzi, Theo Hernandez, Ibrahimovic, Kjaer, Maignan, Saelemaekers, Messias și Origi.
Citește și:

Real Madrid caută a 3-a victorie consecutivă

Cu un parcurs perfect în acest nou sezon până în etapa precedentă de La Liga, când madrilenii s-au împotmolit chiar pe teren propriu în fața Osasunei, băieții lui Carlo Ancelotti au avut un parcurs excelent și în grupa F a Ligii Campionilor, cu două victorii în care au păstrat intactă poarta lui Thibaut Courtois. 3-0 pe Celtic Park și 2-0 acasă cu Leipzig sunt rezultatele care îi poate speria pe ucrainenii de la Shakhtar, care vin la Madrid să dovedească că au reușit să-și reconstruiască echipa și sunt capabili să demonstreze pe teren că se pot ridica la un nivel înalt.
În precedentele 6 confruntări directe, Real s-a impus de 4 ori, în timp ce Shakhtar a învins în două rânduri, ambele dăți în faza grupelor tot în aceeași competiție în urmă cu 2 ani. Este al treilea an la rând când cele două echipe se întâlnesc în grupele UEFA Champions League, pentru că și-n sezonul precedent au fost extrase în aceeași grupă, dar Real a câștigat ambele manșe cu 5-0 și 2-1.
Raportat la experiență și la cota de piață, Real Madrid pleacă din postura de favorită certă la obținerea unui nou succes în Ligă, pentru că lotul ucrainenilor este format din 29 de jucători a căror medie de vârstă este de 24,7 ani, având doar 4 stranieri și este estimat la o valoare de 80,3 milioane de euro. De cealaltă parte, formația "blanco" valorează 837,5 milioane de euro, adică de peste 10 ori mai mult decât adversara de astăzi, însă entuziasmul, îndârjirea și dorința de afirmare a fotbaliștilor din Ucraina poate echilibra această balanță. Elevii lui Igor Jovicevic trec prin momente dificile în țara natală, având condiții de antrenament nu prea prielnice, însă asta poate fi un factor motivant în a demonstra că Ucraina poate fi o forță în fotbalul european.

Programul serii de Liga Campionilor

Precum în ziua precedentă, 8 dueluri se vor disputa și astăzi în cadrul etapei a 3-a a grupelor UEFA Champions League. Iată confruntările de diseară:
19:45
  • RB Leipzig - Celtic
  • Salzburg - Dinamo Zagreb
22:00
  • Benfica - PSG
  • Chelsea - AC Milan
  • Juventus - Maccabi Haifa
  • Manchester City - FC Copenhaga
  • Real Madrid - Shakhtar Donetsk
  • Sevilla - Borussia Dortmund
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol